Паце, не съм много съгласен, че имат време, защото самият сериал е структуриран да се крепи върху логиката, психологията и продължителната връзка между основните герои, както и детайлите в техните взаимоотношения и образи, които се променят в определени моменти според дадени събития. Изведнъж всичко остава на заден план и фокусът се прехвърля върху инвазията.
На пръв поглед изглежда малко мърлява работа на фона на усилието положено до този момент в изграждането на сериала, но само на пръв поглед.
За момента едва намират време за Церсей, Аря изглежда малко като че е там просто защото е главен герои, но ще видим какво са замислили за нея.
Като цяло, от тези два епизода, само връзката между Санса и Денерис претърпява някакво развитие, както и тази между Джон и Денерис. Всичко останало е фокусирано върху войната. Плюс необходимите диалози за създаване на по-голяма драматичност към предстоящите събития... а и някак си между другото споделената тайна са произхода на Джон...
С идването на мъртъвците, доста неща остават на заден план, а и се очаква да настъпи голямо клане, което вероятно ще спести труда да се мисли някакъв засукан сценарии за повечето герои.
Поне 4-5 значими образа могат да загинат в тази война, което може да помогне доста в развитието на историята. На мен ми е интересно кой първи от най-значимите персонажи ще си отиде и по какъв начин?
В момента Северът е като стена за бродниците, така че, каквото ще се случва на Юг, то е по-вероятно е да се случи след края на войната, макар че знае ли човек по какъв начин може да го изненада Мартин.
Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Furious_Monk
Re: Game of Thrones / Игра на тронове
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
- paceto
- Контакти:
То няма какво да показват толкова около Церсей понеже тя е сама и пановете и са ясни какви са, така че там развитие няма на къде да търпи промени поне към този момент. След като дойде вестта за евентуална победа на Севера над бродниците тогава вече може да стане нещо там и тя да реши да прати армията си веднага да ги атакува, но според мен няма да посмее да остави Столицата без защита и тези 20,000 души ще ги ползва като защита, защото Денерис лесно ще долети с двата си дракона и ще завземе столицата без да се налага да се бие с армията ако я отпрати към посока Север.
Колкото до това, кой първи ще умре вероятно това ще е Бриен и Джейми ще поеме командването понеже и в трейлъра за сезона го виждам сред огньове да дава нареждания. Другият вероятно ще е Подрик, Джора, Теон в защита на Бран пред дървото, Тормунд вероятно и той ще загине и от тука насетне вече не искам да мисля кой ще падне.
Има вероятност и някак си да са се промъкнали в криптата и от там вече да загине Варис (Мелисандра му направи нещо като пророчество, че ще умре) и доста от хората скрити там и може би Аря именно от това бяга така уплашена, защото като нищо може да са вдигнали мъртвите и близки понеже всички са погребани там, ама не мисля, че ще го направят това. 
Колкото до това, кой първи ще умре вероятно това ще е Бриен и Джейми ще поеме командването понеже и в трейлъра за сезона го виждам сред огньове да дава нареждания. Другият вероятно ще е Подрик, Джора, Теон в защита на Бран пред дървото, Тормунд вероятно и той ще загине и от тука насетне вече не искам да мисля кой ще падне.

- Furious_Monk
Аз имам предвид от най-значимите, въпреки че всички изброени от теб са оставили следа в историята. За момента няма много изгледи Джейми да оцелее, пък да видим какво ще стане.
В последните сезони му развиват образа по изключително геройско подобие на филмите от 70-те години, като че ли го подготвят за жертвоприношение.
Не би било изненадващо и ако Денерис загине, твърде идеалистичен образ с прекалено възвишени (въпреки изпитанията през които премина) възгледи за света, особено на фона на цялата сурова бруталност с която е обгърнат сериала, но пък може и поради тази причина да оцелее.
Церсей имаше силна сцена с поръчването на убийството на двамата си братя(особено на Джейми, което за нея си остава голяма саможертва), естествено тя бе покрита с голота и похот, както и удостоена само с няколко минути, освен ако това не е поредната интрига, тъй като не видяхме тя лично да изрича думите.
Заради това ти казвам, много набързо се минава през няколко силни момента, за да може най-после да дойде трагедията в която се очаква да се превърне битката с мъртвите.
Още един дракон на страна на мъртвите, би направил атмосферата по-гибелна и мрачна.
В последните сезони му развиват образа по изключително геройско подобие на филмите от 70-те години, като че ли го подготвят за жертвоприношение.
Не би било изненадващо и ако Денерис загине, твърде идеалистичен образ с прекалено възвишени (въпреки изпитанията през които премина) възгледи за света, особено на фона на цялата сурова бруталност с която е обгърнат сериала, но пък може и поради тази причина да оцелее.
Церсей имаше силна сцена с поръчването на убийството на двамата си братя(особено на Джейми, което за нея си остава голяма саможертва), естествено тя бе покрита с голота и похот, както и удостоена само с няколко минути, освен ако това не е поредната интрига, тъй като не видяхме тя лично да изрича думите.
Заради това ти казвам, много набързо се минава през няколко силни момента, за да може най-после да дойде трагедията в която се очаква да се превърне битката с мъртвите.
Още един дракон на страна на мъртвите, би направил атмосферата по-гибелна и мрачна.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.
Анчелоти.
- paceto
- Контакти:
А няма да има втори дракон сред мъртвите понеже вероятно ще убият Краля на нощта или просто отново ще се оттегли накрая отвъд Вала да чака друга възможност да нападне. Просто, за да свалят неговият дракон вероятно ще жертват още един от на Денрис, но може този път да и се размине и да си остане с два дракона и ако ще сяда на трона тя ще има нужда от тях най вече като символа на нейният род. Само с един дракон няма да е достатъчно, така че с два ще е повече от добре за нея като символ и начин да плаши враговете си в бъдеще.
Пропуснахме и Давос, който също вероятно ще загине в битката по някое време или за пореден път ще се измъкне на косъм.
Денерис ако ще загива няма да е в тази битка, защото все пак някой трябва да се справи с Церсей, а ако тя загине няма кой да го стори и въпреки че Джон е законен наследник той няма да иска да атакува столицата понеже не се интересува от тези неща или поне за момента е така. Денерис трябва да поведе останалата си войска след битката на Север, а дали ще седне вече на престола ще видим, ама някак си не виждам как ще оставят Церсей да стои там и да ги управлява, въпреки че тя в момента почти нищо не управлява от 7-те Кралства, които влизат във Вестерос. Той дори Джейми в миналият сезон и каза, че е останала с 3 в най добрият случай, ама това беше преди Денерис да удари Търли, а другите са Железнородните, но Яра сега ще прекъсне връзката и ще остави Юрон само с корабите си в открито море и дефакто тя си има само столицата, а хората в нея не я обичат изобщо и като нищо ще и спретнат някой бунт.
Пропуснахме и Давос, който също вероятно ще загине в битката по някое време или за пореден път ще се измъкне на косъм.

Денерис ако ще загива няма да е в тази битка, защото все пак някой трябва да се справи с Церсей, а ако тя загине няма кой да го стори и въпреки че Джон е законен наследник той няма да иска да атакува столицата понеже не се интересува от тези неща или поне за момента е така. Денерис трябва да поведе останалата си войска след битката на Север, а дали ще седне вече на престола ще видим, ама някак си не виждам как ще оставят Церсей да стои там и да ги управлява, въпреки че тя в момента почти нищо не управлява от 7-те Кралства, които влизат във Вестерос. Той дори Джейми в миналият сезон и каза, че е останала с 3 в най добрият случай, ама това беше преди Денерис да удари Търли, а другите са Железнородните, но Яра сега ще прекъсне връзката и ще остави Юрон само с корабите си в открито море и дефакто тя си има само столицата, а хората в нея не я обичат изобщо и като нищо ще и спретнат някой бунт.
Силно се надявам, че ролята на Джейми няма да е просто да умре геройски. Аз смятам, че пророчеството за Азор Ахай е за него, а не за Джон или Денерис. Мисля, че най-яко би било той да е обещания принц, да убие най-голямата си любов Церсей и да поведе хората срещу мъртвите и чак накрая евентуално да загине, а защо не и да оцелее.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
paceto написа:Има време да покажат всичко, защото последните 2 епизода са най дългите в сезона и траят почти по 90 минути т.е. като един игрален филм.
Aз четох, че следващите четири епизода са по около 80 минути. Имат време да покажат всичко, но не и как Нощния крал завладява столицата преди или по време на битката около чифлика на Старк, защото освен самото показване на събитието трябва да пратят и Церсей в нищото, без армия, само с личното й зомби някъде в средата на картата. Церсей и без друго е в екранен миманс от 6-7 епизода насам, остава и Нощния крал да я изнесе от политическата надпревара

Джейми едва ли ще умре преди да говори с Брон относно арбалета, който ще носи Брон. Берик и Теон са моите фаворити за отлитане към небитието в битката в трети епизод.
- LevskiZavinagi
- Контакти:
Тази серия беше с цел да се сбогуваме с някои от важните персонажи в филма - Бриен, Давос, Теон, Джендри, Джора, Едисън, Варис, Хрътката, Подрик, Томънд. 9-та серия ще бъде 3-та от този сезон. Очаквам доста брутална серия. Бран накрая ще излезне победител.

- paceto
- Контакти:
Хрътката според мен ще оцелее, за да има сблъсък с брат си по някое време и вече там и двамата може да загинат в битката помежду си. Все пак му се кани още от сезон 1 и като цяло от цял живот и ще е тъпо да го убият в битката обгърнат в пламъци.
Аз си мисля също така, че в тази битка сега ще спре вече да се страхува от огъня и ще е нещо като ключът към излекуването му.

Аз си мисля също така, че в тази битка сега ще спре вече да се страхува от огъня и ще е нещо като ключът към излекуването му.
- LevskiZavinagi
- Контакти:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7ZHb_i539n8[/youtube]

- paceto
- Контакти:
Между другото какво мислите за оръжието на Аря понеже и на мен ми се стори, че има някаква такава опция за изстрелване? Оръжието беше доста специално и се виждаше как със стрелки беше нарисувано къде да се сложи острието, а това на един ковач не би трябвало да му се показва в детайли и май самото оръжие има някакъв скрит механизъм, който ще го използва в даден момент.

Ето нещо забавно по този въпрос.

Ето нещо забавно по този въпрос.