Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

На линия
THE G.A.M.E

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот THE G.A.M.E » 18 ное 2015 00:47

fcb_bg написа:
Разликата е, че след атентат в Москва, после има отговор, а не световните лидерки сбрани кат мърди под ръчичка да успокояват народа френски. Успокоиха ги едно хубаво, видяхме хи в петък. След 2 дена на 1 площад метнаха 3 пиратки и се посраха всички.
Ся в хановер едно хубаво ги успокояват в момента.

На една част от Европа ( Западната ) не и се воюва.
Като че ли свикнаха след ВСВ да решават конфликтите на масата, а не с оръжия.
Пък и войните в Европа дойдоха множко в последните 100 години.
Сирия не е в Европа, но нали европейци се налага ( можеби ) да се бият.
Като се замислим, след ВСВ, следващият голям конфликт в Европа беше войната в бивша Югославия.
А това време на мир, хич не е малко за Европа.

Ти да не мислиш, че на руснаците им се воюва ?
Да, никога не са имали проблем да се сбият, с който и да било, но и те не изгарят от голямо желание, по-принцип.
Особено когато трябва да го правят вън и в страни от Русия.
Но в Сирия им идва дюшеш да покажат, че отново могат да бъдат фактор, що се отнася до военни действия.
А в това отношение ЕС и НАТО смятат, че няма какво и на кого да се доказват.
Самочувствието идва в повече, макар и Армиите на големите страни в НАТО да са доста добре обучени, въоражени и развити, все пак изглеждат като "слаба бира", когато не им стиска да използват потенциалът си.

Нямам идея до къде ще доведе този пацифизъм на Западна Европа, но имам чувството, че това е бомба с часовников механизъм.
В един момент ще гръмне, не е ясно накъде.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 18 ное 2015 00:51

HoUs4oOL написа:
Messi_fan написа:Именно. Путин успя да кротне Чечня и чеченците. Войната е вече в миналото. И всичко си е точно. А може би, точно това е проблема за някои хорица ? :roll: :| Какво мислиш по въпроса ? :roll:

Специално на тоя точно това му е проблема, 99% от споровете, които съм водил с него завършват или с Чечня или с Грузия.
Винаги ще има по някой ''шейтан'', който да иска да се взриви някъде, не само в Чечня, а по целия свят, без значение на колко години е и дали е бил християнин до вчера, исляма има едно такова мистично обаяние, което извратените ''духовници'' използват умело и подлъгват по-млади хора, изпаднали в безизходица.
Войната е минало, а и Кадиров успява да възпитава хората там...
Изображение

Именно. Чеченците и да са правили проблеми, Русия им нарита задниците. Сега дори не смеят гък да кажат. Разбира се не мога да кажа същото за щатите например. Къде само в един ден шепа брадати пещерняци успяха да гътнат 3000 души. И това пред очите на цял свят. А да не споменаваме и удара по Пентагона. Една от най-силно охраняваните сгради в света. И там бая народ се гътна. Ако продължа и с Мадрид, Лондон и Париж вече работата става дебела. Какво мислиш по този въпрос ? :roll:

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 18 ное 2015 00:51

dunavfc написа:HoUs4oOL, според мен в конкретната ситуация, гледаш доста наивно на нещата. Може ли до вчера да си рязал руски глави, а от утре да си по-руснак от руснаците и да се биеш в гърдите, как си готов да умреш за Русия !? Мазника Кадиров, просто се опитва да се хареса на Путин, защото има интерес от това. Аз съм убеден, че ако има истински и честен референдум в Чечня, дали тя да получи независимост или не, то повече ще гласуват за независимост.

В никакъв случай Кадиров не е по-руснак от руснаците.
Кадиров не веднъж е казвал, че винаги е бил на страната на своя народ, също както и баща му, който вярваше, че води война, за независимостта на своя народ, а всъщност се оказа, че води война рамо до рамо с тия, които в момента се бият в ИД...
В момента Кадиров просто върви по пътя на баща си, който разбра къде и с кого Чечня има бъдеще.
Не знам кое те кара да мислиш така, Чечня е една от републиките, където се извършва най-голяма строителна дейност, което и логично де.
Но и жилищата им са най-евтини в цялата федерация или поне така беше до преди година и половина, другото е, че Русия налива огромни пари там, около 80% от бюджета им се налива от РФ, просто не могат да се издържат сами в никакъв случай.

Потребителски аватар
diablorojo
Контакти:

Мнениеот diablorojo » 18 ное 2015 00:52

Изображение
:roll:
Изображение

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 18 ное 2015 00:53

dunavfc написа:HoUs4oOL, според мен в конкретната ситуация, гледаш доста наивно на нещата. Може ли до вчера да си рязал руски глави, а от утре да си по-руснак от руснаците и да се биеш в гърдите, как си готов да умреш за Русия !? Мазника Кадиров, просто се опитва да се хареса на Путин, защото има интерес от това. Аз съм убеден, че ако има истински и честен референдум в Чечня, дали тя да получи независимост или не, то повече ще гласуват за независимост.

Като спомена референдум, на мен, а и на всеки би било любопитно, ако се провере референдум за независимост в Канада и Австралия какви ще са резултатите. :roll: Може би е редно да споменем и референдум за Каталуния ? Какво мислите ? :roll:

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 18 ное 2015 00:57

Messi_fan написа:И там бая народ се гътна. Ако продължа и с Мадрид, Лондон и Париж вече работата става дебела. Какво мислиш по този въпрос ? :roll:

Ами не знам какво да мисля, да се благодаряват, че нямат някоя Чечня или Дегестан на около 2 000 километра от тях, че като знам как се справиха с проблемите в Ирак и Либия, нещата щяха да изглеждат много зле.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 18 ное 2015 00:59

Messi_fan написа:

Като спомена референдум, на мен, а и на всеки би било любопитно, ако се провере референдум за независимост в Канада и Австралия какви ще са резултатите. :roll: Може би е редно да споменем и референдум за Каталуния ? Какво мислите ? :roll:

Абсолютно съм "ЗА".

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 18 ное 2015 01:01

HoUs4oOL написа:Кадиров не веднъж е казвал, че винаги е бил на страната на своя народ, също както и баща му, който вярваше, че води война, за независимостта на своя народ, а всъщност се оказа, че води война рамо до рамо с тия, които в момента се бият в ИД...

Хайде, стига евтина пропаганда, борел се за своя народ ..... затова е по-пазен и от Путин, и то насред "своя народ" и "своята земя", нали сме му гледали кортежите, ебаси майката. От какво се пази толкова, щом чеченците живеят щастливо под крилото на московския диктатор ??
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 18 ное 2015 01:05

1982 написа:Хайде, стига евтина пропаганда, борел се за своя народ ..... затова е по-пазен и от Путин, и то насред "своя народ" и "своята земя", нали сме му гледали кортежите, ебаси майката. От какво се пази толкова, щом чеченците живеят щастливо под крилото на московския диктатор ??

Кортежите му са по-скоро цигания и грандомания, отколкото от реална нужда. :lol:
Те и тукашните политици се возят в бронирани коли, това какво трябва да значи?
Е, виж тука кара без кортеж. :lol:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=AhS0zmqsRDU[/youtube]
Тоя кортеж знаеш ли на кой е?
:lol: Изображение
Последна промяна от HoUs4oOL на 18 ное 2015 01:06, променено общо 1 път.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 18 ное 2015 01:05

HoUs4oOL написа:
Messi_fan написа:И там бая народ се гътна. Ако продължа и с Мадрид, Лондон и Париж вече работата става дебела. Какво мислиш по този въпрос ? :roll:

Ами не знам какво да мисля, да се благодаряват, че нямат някоя Чечня или Дегестан на около 2 000 километра от тях, че като знам как се справиха с проблемите в Ирак и Либия, нещата щяха да изглеждат много зле.

Хмм, да прав си. Обаче гледай, от друга страна си имат проблеми и без Чечня и Дегестан. Например всеки вижда неуспешната им битка с мигрантите по границата. Мексиканци, хаитяни, кубинци, доминиканци. То не беше издигане на стени, издигане на огради и т.н. И пак са заляти от пришълци. :roll: :|

Върни се в “Свободна зона”