Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 май 2014 13:38

Laetitia написа:Не съм никакъв -фоб. Единствено -фил. Българофил. ;)
Какъвто трябва да е всеки нормален човек в тази страна.

Трябва но масово са фили и фоби. При много от вас се забелязва тенденцията да сте ПРОТИВ една или друга страна, а при други (пак да спомена viali за да не го забравите човека) - ЗА дадена страна..

Едно е да изрази човек мнение за дадена ситуация по света, друго е да се хвърля на амбразурата или да мята усърдно кал сякаш от това му зависи заплатата. В началото беше интересно, но за съжаление те повтарят едно и също и става скучно...
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 05 май 2014 13:42

Betchualeng Arnaikem написа:Трябва но масово са фили и фоби. При много от вас се забелязва тенденцията да сте ПРОТИВ една или друга страна, а при други (пак да спомена viali за да не го забравите човека) - ЗА дадена страна..

Едно е да изрази човек мнение за дадена ситуация по света, друго е да се хвърля на амбразурата или да мята усърдно кал сякаш от това му зависи заплатата. В началото беше интересно, но за съжаление те повтарят едно и също и става скучно...

Аз съм против разни капути, лелеещи безспирно хвалби за Русия и поставящи чуждите интереси преди българските, против тези, които са наслагали аватари на Путин, Сталин, руски знамена и какво ли не, а в тоя форум такива - бол.
Няма как да мразя руския народ, и те като нас са едни нещастни хора, вечно управлявани от зловредни типове.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 05 май 2014 13:49

Laetitia написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Трябва но масово са фили и фоби. При много от вас се забелязва тенденцията да сте ПРОТИВ една или друга страна, а при други (пак да спомена viali за да не го забравите човека) - ЗА дадена страна..

Аз съм против разни капути, лелеещи безспирно хвалби за Русия и поставящи чуждите интереси преди българските, против тези, които са наслагали аватари на Путин, Сталин, руски знамена и какво ли не, а в тоя форум такива - бол.
Няма как да мразя руския народ, и те като нас са едни нещастни хора, вечно управлявани от зловредни типове.

Ако трябва да съм обективен това в известен смисъл важи не само за руския народ. И точно тук става забавно: едните са добри, другите лоши, точка :D И от обективно мнение хората минават на фили и фоби..

Колкото до хвалбите.. и аз уважавам качествата на едни или други личности от историята на света.. просто като качества. На черното бяло не казвам. Но тези хора колкото и велики да са били като ЛИЧНОСТИ няма как да се наредят до Христо Ботев и Васил Левски да речем. Просто не са се родили в правилната държава хх

И за чао: едно е да похвалиш някого, друго е да поставиш интереса му над твоя (примерно).
Едно е да уважаваш дадена личност от чужда история, друго е тази личност да ти е идол.
Не го казвам в защита на Виали и КНДР-то (чак толкова луд не съм), а просто ми се наби в очите непълната формулировка :>
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 05 май 2014 14:03

Betchualeng Arnaikem написа:Ако трябва да съм обективен това в известен смисъл важи не само за руския народ. И точно тук става забавно: едните са добри, другите лоши, точка :D И от обективно мнение хората минават на фили и фоби..

Колкото до хвалбите.. и аз уважавам качествата на едни или други личности от историята на света.. просто като качества. На черното бяло не казвам. Но тези хора колкото и велики да са били като ЛИЧНОСТИ няма как да се наредят до Христо Ботев и Васил Левски да речем. Просто не са се родили в правилната държава хх
...
Не важи само за руския народ, така е, но те са винаги обичаен заподозрян що се отнася до тежка участ с управляващите.
На мен лично ми е писнало от чуждопоклонници и хора, които все ти дават някой друг за пример и се възхищават на друг.
Мамка му, и ние имаме хора и събития, с които да се гордеем.
Голяма част от проблемите на българина идват от това, че няма национално достойнство и от това, че патриотизмът е полузамрял.
Как да очакваш от един народ да върви напред, след като идолите са му чужди, припознава чужди за свои герои и същевременно е жертва на страховете и комплексите си...

Потребителски аватар
frente atleti
Контакти:

Мнениеот frente atleti » 05 май 2014 19:18

Laetitia написа:
Betchualeng Arnaikem написа:Ако трябва да съм обективен това в известен смисъл важи не само за руския народ. И точно тук става забавно: едните са добри, другите лоши, точка :D И от обективно мнение хората минават на фили и фоби..

...
Не важи само за руския народ, така е, но те са винаги обичаен заподозрян що се отнася до тежка участ с управляващите.
На мен лично ми е писнало от чуждопоклонници и хора, които все ти дават някой друг за пример и се възхищават на друг.
Мамка му, и ние имаме хора и събития, с които да се гордеем.
Голяма част от проблемите на българина идват от това, че няма национално достойнство и от това, че патриотизмът е полузамрял.
Как да очакваш от един народ да върви напред, след като идолите са му чужди, припознава чужди за свои герои и същевременно е жертва на страховете и комплексите си...

Идоли нямам как да сравня Путин с Плевнелиев -орел с амеба :?: :mrgreen:
[rimg]http://media1.picsearch.com/is?6SVCU99mS6V6Q-NFf8bWOP_UkrS1uCwwqwJUZX6ANGE&height=185[/rimg]100% - Antimadridistas

Потребителски аватар
alexveselinov
Контакти:

Мнениеот alexveselinov » 08 май 2014 13:08

Laetitia написа:Голяма част от проблемите на българина идват от това, че няма национално достойнство и от това, че патриотизмът е полузамрял.

Нацията ни днес е толкова разединена, че се чудя как се намира една дума, с която да бъде наречена, нация. Ликвидиран беше българският национален идеал. Първо Съветската военна агресия срещу България и превратът от 09.09.1944г. прекършиха устрема на българската нация към постигане на своята национална идея. Какво стана след идването на демокрацията? Започнаха внушенията на шепа политици начело с бившият вече министър на външните ни работи Соломон Паси, който заяви, че националният ни идеал е членството в НАТО и ЕС, а бившия президентът Петър Стоянов нарече това цивилизационен избор - България да се върне в Европа, макар че от тринадесет века не е мръднала оттук и е преживяла много по-тежки членства в един или друг военен пакт.
Обаче, като се замисли човек малко излиза следния въпрос. Какво национално има в членуването на нашата държава в интернационален съюз и какво жертвахме, за да станем член? Съюз, в който де факто България загуби суверенитета си и беше заставена да извърши редица реформи, които бяха изгодни само на ЕС. Това членство е също толкова пропито с "национална идея", колкото е може би и предложението към Живков за присъединяване към СССР. Къде е националната идея в членуването ни в НАТО? Та ние унищожихме армията си, като в момента тя е сведена до смешната цифра от няколко хиляди военнослужещи - по-малко от броя полицаи в държавата. Имотите бяха разпродадени, а военните бази присвоени и продадени на безценица. На територията ни се построиха чужди военни бази, нещо което не се е случило дори през годините на болшевишката окупация. Нашата армия е заставена да участва в окупаторски мисии в незаконно нападнати от военния съюз държави и аз не виждам по какъв начин тези наемнически мисии са свързани с постигане на някакви национални идеали. Това сме ние! Народ и нация без идеал, без национална доктрина. Разединен, с оредяващо население без никакъв икономически напредък.
[center]"България има свой път и ние ще се ръководим само от нашите интереси"
/генерал Христо Луков/[/center]
[center]"Силни са страните с чувство на национално самоуважение"
/Виктор Орбан/[/center]

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 08 май 2014 13:43

Българите са разединени, но това не е нещо, което се случва за пръв път в историята ни.
Проследявайки събитията и фактологията назад, се вижда, че това е една доста честа и порочна практика на народа ни.
След петвековно робство, когато едва успяваме да си поемем въздух, започва едно ново такова - 45-годишното комунистическо робство, което всъщност не е приключило и до днес.
След 89-та не се случи промяна, а подмяна - на едни комунисти с други, по-прикрити, привидно по-различни, но в същността си същите.
Националният идеал винаги е бил един - за обединение на разпокъсаните български земи, но той отдавна е безвъзвратно изгубен и неосъществим, още когато национални предатели като георги димитров (не е заслужил да му се пише името с главни букви) и други подобни плюнки избиват масово достойни българи и осъждат "великобългарския шовинизъм".
Тогава основно замира българщината, а с нея и идеалите и няма как да е иначе, когато масово се избива цветът на нацията, будната и интелигентна част от народа.
Знаеш сам (предполагам), че хора като Списаревски и като цяло споменаването на офицерството отпреди гадния 9-ти септември е престъпен акт.
Ей така се трие национална памет, така се изгражда народ от овце, способен да се самоизяде и самозаличи.
Стамболов е написал точните 4 реда за това:

"Кой днеска ще да брани
народната ни чест
от нашите тирани,
от българите с фес?".

Потребителски аватар
wannabe
Контакти:

Мнениеот wannabe » 08 май 2014 19:23

Внесените от БСП промени в Закона за енергетиката, с които се урежда понятието "морски газопровод", са предложение на "Газпром", а България се е съгласила да не изисква предоставяне на достъп на трети страни до "Южен поток". ДАНС и МВР проучват проекта. До документи, които разкриват тези факти, е получил достъп Реформаторският блок по решение на съда, съобщи икономическият екип на коалицията.

По Закона за достъп до обществена информация Реформаторският блок е получил достъп до десетки документи, съхранявани в Министерството на икономиката и енергетиката - протоколи, стенограми и договори за "Южен поток", съществуването на които в продължение на няколко месеца управляващите са отричали.
[offtopic]http://www.dnevnik.bg/biznes/companii/2014/05/08/2295224_novoto_poniatie_morski_gazoprovod_v_bulgarskiia_zakon/[/offtopic]
Предателско правителство имаме - съобразява се с чужди фирми... Оствак боклуци!
88 години СЛАВА
slash1912 написа:"Христо Ботев" побираше 30 000.На този мач има поне 15 000,тоест 4 пъти повече,отколкото на двете трибуни във вторник ;)
НАПОЛОВИНА ПРАЗЕН СТАДИОН :cry:

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 08 май 2014 19:24

Laetitia написа:Как да очакваш от един народ да върви напред, след като идолите са му чужди, припознава чужди за свои герои и същевременно е жертва на страховете и комплексите си...

Че аз не очаквам народа на България да върви напред. Знам, че звучи гадно, а на мен ама хич не ми харесва но просто като премисля нещата не виждам основания да очаквам прогрес.

Колкото до идолите: получава се, защото хората прескачат границата между уважението на дадена фигура от чуждата история и "обожествяването" и.
И един пример, който не знам дали ще разберат много хора тука: Ататюрк се е оказал железен политик, спасил Турция от разпад и направил я държава в условия, при които България по същото време отива във Втората национална катастрофа. Определено е бил впечатляваща личност и може би дори малко завиждам, че и ние си нямаме такъв по онова време. Това е уважение. И дотук - той си остава чужда фигура, която спрямо Левски, Ботев, в по-ново време Списаревски и подобни винаги ще е в графата "и други" и няма как да бъде сравнен с тях. Просто не е от нашите (малко пристрастно звучи ама...).

Нарочно дадох този пример сред десетките възможни.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 09 май 2014 20:42

Аз не виждам някой тук да обожествява нещо... Но и не виждам какво толкова имаме за хвалене? Стамболов, дето по времето на Априлското въстание се е скрил в плевнята? Айде мерси! Руският народ е изстрадал 100 пъти повече от нас, първо от простотиите на Сталин, после от войната с 27 млн жертви и разрушена страна. Но не мрънкат, сами си възстановяват всичко, не живеят като на Запад-няма и как да стане, но си траят и бачкат. Нас все ни пречи цяла Вселена и още някой отгоре. Мухльовци сме, и това е!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Върни се в “Свободна зона”