Националният ни интерес, ако Германия беше спечелила войната

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
lionel_messi
Контакти:

Re: Българо-германска бойна дружба

Мнениеот lionel_messi » 08 яну 2011 22:02

lucifer1948 написа:темата е прекрасна, но какво общо има със спортния сайт?

[offtopic]Темата е в свободна зона, а и има такива, които се интересуват. ;)[/offtopic]
Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх..

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 08 яну 2011 22:02

Хитлер е бил приятел на България,това е самата истина.Без да сме пратили войници на фронта,немците са се държали изключително коректно по време на престоя си в България,за разлика от пияната съветска сган.Без Хитлер,нямаше да имаме и Южна Добруджа.Иначе естествено е,че като всеки диктатор,Фюрера е бил масов убиец,сатрап,десетки милиони животи са провалени от него.Това обаче не пречи да бъде отбелязано положителното отношение на Германия към България по онова време.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
george_speed75
Контакти:

Мнениеот george_speed75 » 08 яну 2011 22:08

гарфилд написа:Като сме били съюзници на Хитлер,да не сме прокопсали?
george_speed75 написа:През 2СВ ако България не се е присъединика Към немците сега нямаше да имаме и Южна Добруджа.Другият вариянт е бил да се присъединим към СССР , но тогава сме щели да станем 16-тата съветска република , а в момента се вижда колко са зле Беларус ,Молдова и др.
Казваш 16-а република,но ние неофициално бяхме такава,колега.А Беларус,зле ли са според теб?Виж им футбола,виж им спорта,който запазиха след отделянето от СССР.В Беларус няма МВФ и Свтовна банка.Молдова и те са на път да излязат от мизерията.Виж тима на Шериф и базата му,поне.Не приказвай празни приказки,макар,че ти не ги мислиш за такива.

На беларус единственото им е хубаво е Футбола нищо друго.Когато Левски гостува на БАТЕ една от телевизиите отразяващи мача направи един документален филм за живота там.Като видях от там кадрите имах чувсвото че тази държава не се намира в ЕВропа.По улиците просяци какви ли нямаше.Най-бавата кола на улицата беше Мерцедес 190 от 1990.

За справка почти всяка държача която е била от СССР сега е мн зле с изключение на Естония,Литва и Латвия.погледни в момента Афганистам,Казахстан,Украйна (не бъркай с футбола) и още много други.
Mюлдер тромав ми звучи като Иво бърз :lol:

Потребителски аватар
levskar forever
Контакти:

Мнениеот levskar forever » 08 яну 2011 22:10

Когато германците са дошли в България,ако са вземали нещо са си го плащали,за разликата от тъпите руснаци.Не стига,че са били бедни тогава хората и са разчитали на малкото животни които имат,ами тези пияници ще ги крадат.
Темата е хубава.Помня в училище,как ни промиваха мозъците за братска Русия и как са изменяли историята.Искам да се направи една подписка за връщане на старият химн,който е много по добър от сегашния.
Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 08 яну 2011 22:15

levskar forever написа:Когато германците са дошли в България,ако са вземали нещо са си го плащали,за разликата от тъпите руснаци.Не стига,че са били бедни тогава хората и са разчитали на малкото животни които имат,ами тези пияници ще ги крадат.
Темата е хубава.Помня в училище,как ни промиваха мозъците за братска Русия и как са изменяли историята.Искам да се направи една подписка за връщане на старият химн,който е много по добър от сегашния.

Не мислех да се намесвам. Историята е една, но е четена от много ракурси. Когато видях твоето мнение и желанието ти да има подписка за сменяне на химна не издържах. Не съм убеден, че знаеш текста на стария химн (дано греша), но съм сигурен, че сегашния български химн има най-красивия текст, най-вдъхновяващата мелодия и е най-подходящия израз за България.
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

Потребителски аватар
levskar forever
Контакти:

Мнениеот levskar forever » 08 яну 2011 22:15

george_speed75 написа:
гарфилд написа:Като сме били съюзници на Хитлер,да не сме прокопсали?
george_speed75 написа:През 2СВ ако България не се е присъединика Към немците сега нямаше да имаме и Южна Добруджа.Другият вариянт е бил да се присъединим към СССР , но тогава сме щели да станем 16-тата съветска република , а в момента се вижда колко са зле Беларус ,Молдова и др.
Казваш 16-а република,но ние неофициално бяхме такава,колега.А Беларус,зле ли са според теб?Виж им футбола,виж им спорта,който запазиха след отделянето от СССР.В Беларус няма МВФ и Свтовна банка.Молдова и те са на път да излязат от мизерията.Виж тима на Шериф и базата му,поне.Не приказвай празни приказки,макар,че ти не ги мислиш за такива.

На беларус единственото им е хубаво е Футбола нищо друго.Когато Левски гостува на БАТЕ една от телевизиите отразяващи мача направи един документален филм за живота там.Като видях от там кадрите имах чувсвото че тази държава не се намира в ЕВропа.По улиците просяци какви ли нямаше.Най-бавата кола на улицата беше Мерцедес 190 от 1990.

За справка почти всяка държача която е била от СССР сега е мн зле с изключение на Естония,Литва и Латвия.погледни в момента Афганистам,Казахстан,Украйна (не бъркай с футбола) и още много други.

За Литва не съм съгласен.Те са по зле и от нас.Имах няколко колеги от Литва и те са ми разказвали за живота там.А като ги знам и аз те пари за храна не даваха,ходеха в неделя зад магазините там изхвърляха храната,която е с изтекъл срок на годност и я пребираха.
Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com

ZARAA
Контакти:

Мнениеот ZARAA » 08 яну 2011 22:22

Много добра тема,има доста истини в нея.Замисляли ли сте се какво щеше да стане ако Хитлер бе спечелил войната?Дали нямаше да сме ако не световна,то поне европейска сила?

le6oqda
Контакти:

Мнениеот le6oqda » 08 яну 2011 22:27

acmilan написа:Хитлер е бил приятел на България,това е самата истина.Без да сме пратили войници на фронта,немците са се държали изключително коректно по време на престоя си в България,за разлика от пияната съветска сган.Без Хитлер,нямаше да имаме и Южна Добруджа.Иначе естествено е,че като всеки диктатор,Фюрера е бил масов убиец,сатрап,десетки милиони животи са провалени от него.Това обаче не пречи да бъде отбелязано положителното отношение на Германия към България по онова време.

за Южна Добруджа ще благодариш на другарите Димитров и Сталин. Международно призната остава в пределите на България едва с подписването на мирния договор.
иначе това е уникален случай в световната история - загубилата войната държава да излиза от нея с по-голяма територия от преди войната.

Потребителски аватар
TheApostleOfFreedom
Контакти:

Мнениеот TheApostleOfFreedom » 08 яну 2011 22:35

le6oqda написа:за Южна Добруджа ще благодариш на другарите Димитров и Сталин. Международно призната остава в пределите на България едва с подписването на мирния договор.
иначе това е уникален случай в световната история - загубилата войната държава да излиза от нея с по-голяма територия от преди войната.

Ти май не си в час нито с българската, нито с европейската история. Да си чувал за Крайовска спогодба? Да си чувал от кои държави е подписана? Да си чувал, че по това време са съюзници? Случайно да знаеш през коя година се е случило това действие? Да сме се благодарили на Димтров и Сталин, ти си просто нагъл.
Дяконе, победихме!

Cry! For near the town of Sofia,
Sticks up, I saw, black gallows,
And your only son, Bulgaria,
Hangs on it with a fearful strength.

http://www.youtube.com/watch?v=4GC-_1ErAFk - Защото съм Левскарче!

Потребителски аватар
levskar forever
Контакти:

Мнениеот levskar forever » 08 яну 2011 22:38

ros написа:
levskar forever написа:Когато германците са дошли в България,ако са вземали нещо са си го плащали,за разликата от тъпите руснаци.Не стига,че са били бедни тогава хората и са разчитали на малкото животни които имат,ами тези пияници ще ги крадат.

Не мислех да се намесвам. Историята е една, но е четена от много ракурси. Когато видях твоето мнение и желанието ти да има подписка за сменяне на химна не издържах. Не съм убеден, че знаеш текста на стария химн (дано греша), но съм сигурен, че сегашния български химн има най-красивия текст, най-вдъхновяващата мелодия и е най-подходящия израз за България.

Значе грешиш.Моята баба(бог да я прости),когато бях малък ми пееше старият химн.Също не е много тръдно да си го намериш в "гугъл",за който се интерисува,защото според мен а съм сигурен и от други той е по-добър от сегашният.И да вляза в твоят образ старият химн има най-красивият текст,най-вдъхновяващата мелодия,и е най-подходящ за България.

Върни се в “Свободна зона”