Не говорете с извънземни!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Re: Не говорете с извънземни!

Мнениеот Siegfried » 27 апр 2010 20:48

Аха , Кашчей , значи минотавъра остава на заден план . Нищо - имаме си още Тор , Локи , Один , един-два дракона от китайската митология , не забравяй и Кракена ;)

Казах го и по-рано - между вярващ и съмняващ се може да има спор . Особено с човек , който вярва в детски приказки за лека нощ :mrgreen:
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 21:21

rocknrolla написа:МОРСКИ ,на тебе нещата като са ти много ясни,можеш ли да ми отговориш на въпроса-Пристанището във Варна ще се мести ли във Шумен?

Брей, че си гениален...
Не , няма да се мести в Шумен- във Враца ще се премести- доволен ли си?

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 21:25

dafquezz написа:Точно науката се развива всеки ден, и не познава граници, за разлика от твоята вяра, която не се е променила последните 2000 години. Кое те кара да мислиш, че се отричам от произхода си? Горд съм с него! И каква грешка може да допусна, която да срине света ми? Да се докаже, че даден научен факт е грешен? И какво, мислиш, че ще се обеся от мъка ли? Напротив, ще съм щастлив, защото ще знам, че Науката току-що е направила крачка напред, развила се е и вече е по-добра, по-вярна. Ами вие, които от векове виждате, че няма грам доказателство за вярата ви, виждате как е плагиатствана от безброй по-ранни от нея, и съвременни на нея религии, и упороти се правитее на ударени, и затваряте мозъците си за ФАКТИТЕ, вие сте тези, които ако отворят очи, света ви се срива, защото ще видите как 2000 години сте живяли по закони, дадени ви от една вълшебна приказка.

И защо трябжва да се променя вярата?? Истината променя ли се??? Въздуха променя ли се???
Виждаш ли го?? Не, нали, но го има....
Тока виждаш ли го??? Не, но го има, че и го ползваш.....
А стига с тея учени- това са хора с малко по-задълбочени познания, коиот един с един нямат общо мнение и спорят помежду си....
Вие сте избрали да вярвате на хора- аз на БОГ....
Всеки си избира, но аз не бих вярвал на същества, които спорят за едно и също нещо и твърдят различни неща////
Така и не разбрах- от взрив или от маймуни сме произлезли.. Или пък от крокодили, които са се взривили :mrgreen:
И така и не разбрах- това преди 1000000000000000000 тритлиона билиарда години ли е станало или преди 2 дена :oops:

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 27 апр 2010 21:28

Аз вече не знам на кого да вярвам. Едни твърдят, че сме създадени от Бог, други вярват на текстовете запазени от времето на шумерите - там е написано, че анунаките от планетата Х (Нибиру/Мардук) са дошли на Земята, трябвала им е работна ръка и са създали човека. Третата хипотеза с маймуните въобще не я броя...

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 21:31

dafquezz написа:Знаеш ли какъв ми е проблема с християнството - че 80% от вярващите са циници, които реално не са съвсем сигурни има ли Бог, но ходят на църква, в случай че се окаже, че има.

Най-важното за мен - морал, ценности, разбирателство и любов са понятия, които са изключително нагло присвоени от религията, те могат да съществуват и извън нея! Един Джон Ленън, как мислиш, дали е човек без морал и ценности? През целия си живот той предава послания за мир и разбирателство, а смяташ ли че и любовта му е била непозната?

За първото- всеки сам си носи кръста и отговаря за действията си! Не съди за религията, църквата и т.н по определни хора и църкви!!!
Мен ме ужасява нашата църква заради материалността си, но това не променя факта, че съм християнин! Аз вярвам в БОГ, а не в свещеника Димитър, Петър или т.н
За второто-абсолютно си в грешка...Религията и църквата не присвояват никакви ценности- стига глупости...
Те се ръководят от тях, а не ги присвояват...

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 21:34

На кой Бог вярваш, Морски?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
PFCB
Контакти:

Мнениеот PFCB » 27 апр 2010 21:37

Абе най-важното е едва ли не доказано - Духът владее материята, тоест хората не само са част Творението, а че те самите са творци и имат силата да творят и всичко се постига с вяра. Другото е чесане на езици :geek:

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 21:40

dafquezz написа:А аз, човек, ти говоря, че преди 1054 година НИКОЙ не е чувал за такова нещо като АД. Провери, ако не вярваш, поинтересувай се, много лесно можеш да ме обориш, в случай, че греша. Много е лесно да избягаш от спор, когато видиш, че си неподготвен. Сега да ти кажа за Ада, да те ограмотя, ако не ми вярваш, провери сам, и ще се увериш. Питай свещеник ако желаеш, няма как да ти каже нещо различно, защото това е факт. Адът се появява за пръв път като идея, като образ, във ватикански ръкопис малко след Схизмата. Тогава двете църкви - Римокатолическата и Източно-православната се анатемосват взаимно, и католиците, които толкова "обичаш", излизат с нова идея, идеята за Ад, място, където отиват да страдат недостойните за спасение души, в случая източноправославните. Пак казвам, ако смяташ, че давам подвеждаща информация, питай свещеник. Преди 1054 година идеята за Ад, специално в христианството, е НЕПОЗНАТА!

Виж как вярваш в нещо, практически изфабрикувано от католическата църква (в случая плагиатствано от гръцките митове за Хадес и неговото царство).

А аз да те опитам тогава като си зпаознат- къде отива на 2 ден след като е разпънат ХРИСТОС и кои врати разбива???
И нещо друго- преди да бъде разпънат всички хора са отивали в АДА....
Именно това е идеята на идването на Христос- да ни спаси от греховете ни и да се жертва за нас, давайки ни шанс за спасение...
Затова и има псалм" Христос възкръсна из мъртвите и чрез смъртта си, смъртта победи"
Затова и разбива адовите порти и освобождава праведниците, които дотогава са били там.....
От тогава всеки, който е залсужил получава своето спасение...
Не очаквам никой да ме разбере- хората са ми са смеели достатъчно за това, че съм вярващ- което още един път доказва слабост и неприемане на чуждото мнение...
Аз да ви се смея ли за това, че сте атеисти и вярвате на йхора, които все още спорят от взрив ли сме произлели или пък някоя маймуна е еволюирала и т.н, и т.н....

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 27 апр 2010 21:48

Кашчей написа:На кой Бог вярваш, Морски?

На христриянския Бог, Кашчей... А сега би ли ми разяснил защо питаш?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 27 апр 2010 22:00

MORSKI написа:
Кашчей написа:На кой Бог вярваш, Морски?

На христриянския Бог, Кашчей... А сега би ли ми разяснил защо питаш?

А кой е християнският бог, защото Иисус е синът божи?
Защо, когато кажете Бог, имате предвид Иисус, а не Яхве?Яхве е доста зъл и отмъстителен бог, който е бог на друг народ и не може да е моят бог!
Защо да вярвам в богът еврейски, а да не вярвам в силата на разума и чувствата?Предпочитам да вярвам, че сме произлезли от някакъв вид примати, отколкото от кал... нищо, че много обичаме калта и успешно се замеряме с нея.

Въобще, как нещо нематериално, каквото е Бог, може да сътвори нещо материално, каквото е нашият свят и цялата вселена?

Библията нещо не е била съвременник на динозаврите... май ;)
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”