Казах го и по-рано - между вярващ и съмняващ се може да има спор . Особено с човек , който вярва в детски приказки за лека нощ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
rocknrolla написа:МОРСКИ ,на тебе нещата като са ти много ясни,можеш ли да ми отговориш на въпроса-Пристанището във Варна ще се мести ли във Шумен?
dafquezz написа:Точно науката се развива всеки ден, и не познава граници, за разлика от твоята вяра, която не се е променила последните 2000 години. Кое те кара да мислиш, че се отричам от произхода си? Горд съм с него! И каква грешка може да допусна, която да срине света ми? Да се докаже, че даден научен факт е грешен? И какво, мислиш, че ще се обеся от мъка ли? Напротив, ще съм щастлив, защото ще знам, че Науката току-що е направила крачка напред, развила се е и вече е по-добра, по-вярна. Ами вие, които от векове виждате, че няма грам доказателство за вярата ви, виждате как е плагиатствана от безброй по-ранни от нея, и съвременни на нея религии, и упороти се правитее на ударени, и затваряте мозъците си за ФАКТИТЕ, вие сте тези, които ако отворят очи, света ви се срива, защото ще видите как 2000 години сте живяли по закони, дадени ви от една вълшебна приказка.
dafquezz написа:Знаеш ли какъв ми е проблема с християнството - че 80% от вярващите са циници, които реално не са съвсем сигурни има ли Бог, но ходят на църква, в случай че се окаже, че има.
Най-важното за мен - морал, ценности, разбирателство и любов са понятия, които са изключително нагло присвоени от религията, те могат да съществуват и извън нея! Един Джон Ленън, как мислиш, дали е човек без морал и ценности? През целия си живот той предава послания за мир и разбирателство, а смяташ ли че и любовта му е била непозната?
dafquezz написа:А аз, човек, ти говоря, че преди 1054 година НИКОЙ не е чувал за такова нещо като АД. Провери, ако не вярваш, поинтересувай се, много лесно можеш да ме обориш, в случай, че греша. Много е лесно да избягаш от спор, когато видиш, че си неподготвен. Сега да ти кажа за Ада, да те ограмотя, ако не ми вярваш, провери сам, и ще се увериш. Питай свещеник ако желаеш, няма как да ти каже нещо различно, защото това е факт. Адът се появява за пръв път като идея, като образ, във ватикански ръкопис малко след Схизмата. Тогава двете църкви - Римокатолическата и Източно-православната се анатемосват взаимно, и католиците, които толкова "обичаш", излизат с нова идея, идеята за Ад, място, където отиват да страдат недостойните за спасение души, в случая източноправославните. Пак казвам, ако смяташ, че давам подвеждаща информация, питай свещеник. Преди 1054 година идеята за Ад, специално в христианството, е НЕПОЗНАТА!
Виж как вярваш в нещо, практически изфабрикувано от католическата църква (в случая плагиатствано от гръцките митове за Хадес и неговото царство).
Кашчей написа:На кой Бог вярваш, Морски?
MORSKI написа:Кашчей написа:На кой Бог вярваш, Морски?
На христриянския Бог, Кашчей... А сега би ли ми разяснил защо питаш?
Потребители, разглеждащи този форум: Kotzata и 11 госта