THE G.A.M.E написа:kiril.a.d написа::lol:![]()
човече, спри да играеш видеоигри!!! - какъв Константинопол те гони?...това са били наши мечти, естестевно като част от Велика Болгар и със ЗАДАЧА да преборим Римската империя, дори и само Източната!!!
...не знам, къде сте били в часовете по История, но ти гарантирам, че дори другаря капитан от ДС, "Стотелмайер" я знае по-добре от теб и за това пише против Българската История, така "сполучливо"...
А защо днес, не ви преподават История...бе мога да предположа - САЩ, нямат история, сравнима с нас, а Турция е част от Кара Болгар, ама заради това, Велика - Кара, Болгарската империя се разпаднала! - сещаш ли се, защо и днес е по-удобно да я няма Болгарската империя?- едно време светът се делял на две - Болгарската и Римската империи
....
Макар и на 35, обичам видеоигрите, факт, който в никакъв случай не е срамен.![]()
Не знам какви задачи те гонят, хеле пък да борим римляните.
Аз със сигурност не се опирам на наученото от преди 89-та, което си беше нищо повече от политическа ( московска ) пропаганда.
Инак съм любител историк, не те познавам, но най-вероятно ще ти трябват три живота да изчетеш толкова, колкото аз за последните 15-на години.
Това го твърдя, защото познавам себе си.
От 2000 г. някъде живо се интересувам от история, но не става само с четене, трябват и други неща.
За щастие, имах възможностите и късмета да обиколя всички евразийски земи, където е стъпвал български крак.
Пожелавам на всички да видят и узнаят това, което аз видях.
Нямаме нищо общо с русите или "славянската" клонка.
То наименованието "славяни", не е и етническо.
Но в последствие влиза в удобна политическа употреба в Русия.
"Турция е част от кара-булгар" ...![]()
Не го казвай това на глас, особено в присъствието на историци, ще изпаднеш в доста неловка позиция.
В противен случай ще излезе, че италианците, също са българи, заради 4 000-те българи начело с Алцек, които стават федерати на Дагоберт.
И к'ва империя те гони ?
Империите са многонационални Държави.
Нашите владетели никога не са искали подобно нещо.
България е създадена като етно-национална Държава.
Като държава на българите, не като Империя.
Структурата на Имперските Държави, ни е чужда.
Изключая амбициите на Симеон и Калоян.
Но те само потвърждават правилото.
И стига с това московско "бОлгари".
Имаме си чудната и прекрасна буква Ъ, която си я носим от ирано-туранските равнини.
Не-напразно никой друг народ не може да изговаря името БЪлгария, казват Болгария, Булгария, Балгария и т.н. но Ъ-то им е табу.
Защото само ние можем да го изговаряме.
Така, добре - ще се опитам да бъде кратък, пък ти...дай боже още дълги .години да ставаш все по-подробен:
Аз съм на 56 години и съм историк. Значи, за да достигнеш до моите знания те чакат още 20 години четене и най-вече ровене в апокрифна литература!!! - така беше преди, така е днес, така ще е и утре! - всяка власт си изкарва свои предпочитания, в Историята! - старо правило

И за да стигнеш до истината, страшно много книга трябва да прочетеш, било от Русия, било от Византия, било от Рим, било то Рилския манастир, където се пазят "наши"документи, още от Римско време! - за "провинция Булгарика"

За Турция? - да, когато селджуците пожеават да правят държава, те отправят запитване към Канас Юбиги, може ли и може ли да им изпрати владетел?! - нашия Император, Канас Юбиги отговаря, с да и им праща един от племенниците си за хан на селджуците! - после османнлиите правят преврат, но това е вече, когато Болгарската империя се разпада на религиозен принцип...
А "турци" е наименование, появило се много късно! - и те са "турци", колкото урус болгарите са "руснаци"

Дай боже, в четенето си, да стигнеш и до тези исторически знания....