Доц. Григорова: Падне ли Асад, идват талибаните!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kiril.a.d
Контакти:

Re: Доц. Григорова: Падне ли Асад, идват талибаните!

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 14:46

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа::lol: :lol: :lol: човече, спри да играеш видеоигри!!! - какъв Константинопол те гони?...това са били наши мечти, естестевно като част от Велика Болгар и със ЗАДАЧА да преборим Римската империя, дори и само Източната!!!
...не знам, къде сте били в часовете по История, но ти гарантирам, че дори другаря капитан от ДС, "Стотелмайер" я знае по-добре от теб и за това пише против Българската История, така "сполучливо"...
А защо днес, не ви преподават История...бе мога да предположа - САЩ, нямат история, сравнима с нас, а Турция е част от Кара Болгар, ама заради това, Велика - Кара, Болгарската империя се разпаднала! - сещаш ли се, защо и днес е по-удобно да я няма Болгарската империя? ;) - едно време светът се делял на две - Болгарската и Римската империи ;)....

Макар и на 35, обичам видеоигрите, факт, който в никакъв случай не е срамен. 8-)

Не знам какви задачи те гонят, хеле пък да борим римляните.
Аз със сигурност не се опирам на наученото от преди 89-та, което си беше нищо повече от политическа ( московска ) пропаганда.
Инак съм любител историк, не те познавам, но най-вероятно ще ти трябват три живота да изчетеш толкова, колкото аз за последните 15-на години.
Това го твърдя, защото познавам себе си.
От 2000 г. някъде живо се интересувам от история, но не става само с четене, трябват и други неща.
За щастие, имах възможностите и късмета да обиколя всички евразийски земи, където е стъпвал български крак.
Пожелавам на всички да видят и узнаят това, което аз видях.
Нямаме нищо общо с русите или "славянската" клонка.
То наименованието "славяни", не е и етническо.
Но в последствие влиза в удобна политическа употреба в Русия.

"Турция е част от кара-булгар" ... :lol:
Не го казвай това на глас, особено в присъствието на историци, ще изпаднеш в доста неловка позиция.
В противен случай ще излезе, че италианците, също са българи, заради 4 000-те българи начело с Алцек, които стават федерати на Дагоберт.

И к'ва империя те гони ?
Империите са многонационални Държави.
Нашите владетели никога не са искали подобно нещо.
България е създадена като етно-национална Държава.
Като държава на българите, не като Империя.
Структурата на Имперските Държави, ни е чужда.

Изключая амбициите на Симеон и Калоян.
Но те само потвърждават правилото.

И стига с това московско "бОлгари".
Имаме си чудната и прекрасна буква Ъ, която си я носим от ирано-туранските равнини.
Не-напразно никой друг народ не може да изговаря името БЪлгария, казват Болгария, Булгария, Балгария и т.н. но Ъ-то им е табу.
Защото само ние можем да го изговаряме.

Така, добре - ще се опитам да бъде кратък, пък ти...дай боже още дълги .години да ставаш все по-подробен:
Аз съм на 56 години и съм историк. Значи, за да достигнеш до моите знания те чакат още 20 години четене и най-вече ровене в апокрифна литература!!! - така беше преди, така е днес, така ще е и утре! - всяка власт си изкарва свои предпочитания, в Историята! - старо правило ;) ...
И за да стигнеш до истината, страшно много книга трябва да прочетеш, било от Русия, било от Византия, било от Рим, било то Рилския манастир, където се пазят "наши"документи, още от Римско време! - за "провинция Булгарика" ;)....
За Турция? - да, когато селджуците пожеават да правят държава, те отправят запитване към Канас Юбиги, може ли и може ли да им изпрати владетел?! - нашия Император, Канас Юбиги отговаря, с да и им праща един от племенниците си за хан на селджуците! - после османнлиите правят преврат, но това е вече, когато Болгарската империя се разпада на религиозен принцип...
А "турци" е наименование, появило се много късно! - и те са "турци", колкото урус болгарите са "руснаци" ;)....
Дай боже, в четенето си, да стигнеш и до тези исторически знания....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 14:56

River Plate написа:
kiril.a.d написа:
River Plate написа:Капитана може да е от телешкия отбор, ама на тема политика ги приключва всички русофилчета и антибългари, само с по 1 мнение :lol:

Браво капитане!

?.....странно - той "приключва" всички българи, само с едно мнение и не защото бил от някакъв си "телешки отбор"...хайде стига вече с простащините, а? - а защото е от отбора на Динамо София!!! - отбора на ДС, където и до днес са всички ченгесари...милиционери..полицаи...и цялата ни днешна ченгесарска власт, на другаря Борисов, завършил същата школа, АОНСУ, като другаря капитан от ДС, "Стотелмаейр"!!!
И не че към даден отбор не могат да се присъединят, какви ли не, но в ЦСКА, не съм свикнал да виждам елементарни същества, които не знаят къде се намират!!!
Та виж там...припознай си ...Септември София, а?... - дай боже и "капитана" да си припознае Левски-Раковски София, от А окръжна група и току съм почнал да го уважавам, като индивид, отказал се от КомунизЪмът ;)....Ма няма да стане!!! - гарантирам го!

Нещо не разбрах, аз ли да припознавам Септември? Ти защо не си припознаеш Русия и не ни освободиш от присъствието си? Това е най-вредната държава за България от 100г. на сам. И цялата им пропаганда с това измислено славянство (от времето на Катерина Велика) и православието, промива мозъците на най-простите и нереализирани българи, на които САЩ и ЕС са им виновни, че не са се образовали и реализирали в живота.

Кефете се на онова джудже Путин и великолепната Русия, тънеща в мизерия със средна заплата 400$, но не забравяйте, че идва Видовден. От думите за Русия на Раковски, Левски, Захари Стоянов и Стамболов, днес в 2015г. нищо не се е променило в отношението на тази държава към България.

Ужас!!!- по-объркано същество и то от ЦСКА, аз не съм срещал!!! Заради такива като теб, "нас" все още ни пращат в Москва, при ЦСКА Москва! - я да си заминаваш на там бе...другарю и да освободиш Динамовци от руското влияние на Динамо Москва!!! ;) :lol: идти...
Бе ти нормален ли си бе??? - или не си от българския етнос?....Е, случват се цигани и турци от ЦСКА ;)....
Но най-малко аз съм ти виновен, че не си от бОлгарския етнос, а те тормозят някакви си славяни, измислени от фамилията Романови ;)...
А бе аланкооолу, ти знаеш ли че Иван-Симеон ІV Грозни, който превзема Казан, защото му е писнало от мюсиманските...тъпотии и попълзновения на тогавашната власт в Кара Болгар - ВНИМАНИЕ!!! - Кара Болгар, а не Велика Болгария!!! - е от рода Дуло??? - последния Болгарски цар, от рода Дуло....
Та нямам против да си се пръждосаш в Татарстан, щом се мислиш за татарин, който е по-близо до Западната цивилизация ;) ;) :lol: ...
Ай гидели гидти...турски западняк, на който сега му се "отворил парашута" ;)....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 15:07

ВНИМАНИЕ! - Русия е последната част от християнско-тангристка Болгария...да сте чували за "староверците" в Русия? - в Добруджа още има такива ;)...в българска Добруджа!!! - тангристи ;)...
Турция? - там, на север, първото Селджукско царство - (х)анство е било в пределите на Велика Болгария, но ни делят векове, с тяхната изостанала в средновековието мюсюлманска култура и нашето продължило развитие!!! - нямаме и не можем да имаме нищо общо с онази изостанала култура!!!
Ние сме дори по-европейска държава, от древната Урус Болгар - днешна Русия. Но като род и развитие, ние сме къде по-близо до тях, отколкото да турците!!!
А със Западната цивилизация - келти, готи, латини, италийци, нямаме нищо общо!!! - единственото общо, което днес ме разсмива е, че в Северна Италия, имало гени като нашите, но това е защото кан Кубер, брат на Аспарух, установява за около 80 години болгарска държава в днешна Северна Италия, преди да ги разбият и те, да се върнат в днешна Македония!!! - го разбрахте, от се цепат тие во Македония? ;) Ама в 9-ти век се съединяват с България ;)....

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 15:07

kiril.a.d написа:Бе ти нормален ли си бе??? - или не си от българския етнос?....Е, случват се цигани и турци от ЦСКА ;)....
Но най-малко аз съм ти виновен, че не си от бОлгарския етнос, а те тормозят някакви си славяни, измислени от фамилията Романови ;)...
А бе аланкооолу, ти знаеш ли че Иван-Симеон ІV Грозни, който превзема Казан, защото му е писнало от мюсиманските...тъпотии и попълзновения на тогавашната власт в Кара Болгар - ВНИМАНИЕ!!! - Кара Болгар, а не Велика Болгария!!! - е от рода Дуло??? - последния Болгарски цар, от рода Дуло....
Та нямам против да си се пръждосаш в Татарстан, щом се мислиш за татарин, който е по-близо до Западната цивилизация ;) ;) :lol: ...
Ай гидели гидти...турски западняк, на който сега му се "отворил парашута" ;)....

С полуграмотен човек, трудно ще се получи дискусия. Ти си толкова българин, колкото древните българи са били тюрки или татаро-монголи - ДЗЕРО процента ;)
Ония по Волга и Камчия, когато са строили каменни градове и крепости като Биляр, Болгар и Казан, твоите любими степни примати са живеели в землянки ;)

Кажи поне, плащат ли ти добре? То е ясно, че тия неща не ги мислиш (ако въобще мислиш де).
Последна промяна от River Plate на 30 ное 2015 15:13, променено общо 1 път.
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 ное 2015 15:09

kiril.a.d написа:Така, добре - ще се опитам да бъде кратък, пък ти...дай боже още дълги .години да ставаш все по-подробен:
Аз съм на 56 години и съм историк. Значи, за да достигнеш до моите знания те чакат още 20 години четене и най-вече ровене в апокрифна литература!!! - така беше преди, така е днес, така ще е и утре! - всяка власт си изкарва свои предпочитания, в Историята! - старо правило ;) ...
И за да стигнеш до истината, страшно много книга трябва да прочетеш, било от Русия, било от Византия, било от Рим, било то Рилския манастир, където се пазят "наши"документи, още от Римско време! - за "провинция Булгарика" ;)....
За Турция? - да, когато селджуците пожеават да правят държава, те отправят запитване към Канас Юбиги, може ли и може ли да им изпрати владетел?! - нашия Император, Канас Юбиги отговаря, с да и им праща един от племенниците си за хан на селджуците! - после османнлиите правят преврат, но това е вече, когато Болгарската империя се разпада на религиозен принцип...
А "турци" е наименование, появило се много късно! - и те са "турци", колкото урус болгарите са "руснаци" ;)....
Дай боже, в четенето си, да стигнеш и до тези исторически знания....

ОК, радвам се, че си историк, значи може да влезем в що-годе научен диалог.
Уважавам и това, че се изразяваш с популярни термини, тоест, бягаш от научните такива, които принципно са за "книжните плъхове".
Но пък са неразбираеми за широка аудитория, а във форумите трябва да се използват по-опростените термини, макар и с риск да ни обявят за "чалга-историци". :lol:
Да, има и такова определение за тези, дето не се изразяваме "по-научно МУ".

Ест. че има още много да чета и науча.
Но това не ми е фикс идея.
Досега относно историята, винаги съм се ръководил от любопитството и патриотизмът.
За това съм и наблегнал основно на нашата история.
Инак съм се ровил достатъчно в историята и архивите на Държавите и народите, които са били по-някакъв начин в досег с нас.

Нямам идея селджуците при кой кана'сюбиги са отправили молбата си, но дори и сведението да е достоверно, това не ги прави българи.
Ако кажеш кюрдите, да, те са наша издънка.

Коя е тази "Болгарска империя", която имаш на предвид ?
Бългхара ( Бактрия ) България при Кавказ или "Велика България", при Кубрат ?
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 15:12

kiril.a.d написа:ВНИМАНИЕ! - Русия е последната част от християнско-тангристка Болгария...да сте чували за "староверците" в Русия? - в Добруджа още има такива ;)...в българска Добруджа!!! - тангристи ;)...

Българите никога не са почитали бог на име Тангра. Няма нито едно писмено, археологично или каквото и да е доказателство за това ;) Дори в българския фолклор и митология, няма и 0,0001% остатък от тенгризъма. Напротив. Цяла Плиска е обсипана със зороастрийски и християнски храмове. А митът за това, че древните българи са били тюрко-монголо-татари вече не се поддържа и от руските историци, просто защото няма тюркски народ в 5-6 и 7-ми век, който да строи с камък, да не говорим за антропология, култура и т.н.
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 ное 2015 15:13

kiril.a.d написа:ВНИМАНИЕ! - Русия е последната част от християнско-тангристка Болгария...да сте чували за "староверците" в Русия? - в Добруджа още има такива ;)...в българска Добруджа!!! - тангристи ;)...

Няма нито един храм на Тангра, на Балканите.
Ако не вярваш на мен, питай някой археолог. ;)
Няма и в региона на Бългхара.
Причината е, че ние не сме тюрки, а иранци.
Иранци, в смисъла на географското понятие.
Тюркската теория е отдавна разбита на пух и прах.
Първо от археологията, втори път от генетиката.

Така че, въпросните тангристи са или ташак, или от татаро-монголски произход.
Древните ни деди са били зороастрийци.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 ное 2015 15:18

kiril.a.d написа:А със Западната цивилизация - келти, готи, латини, италийци, нямаме нищо общо!!! - единственото общо, което днес ме разсмива е, че в Северна Италия, имало гени като нашите, но това е защото кан Кубер, брат на Аспарух, установява за около 80 години болгарска държава в днешна Северна Италия, преди да ги разбият и те, да се върнат в днешна Македония!!! - го разбрахте, от се цепат тие во Македония? ;) Ама в 9-ти век се съединяват с България ;)....

Всъщност, със споменатите, сме от общ клон.
Всички сме иранци ( отново да се разбира географски ) издънка от голямото индо-европейско семейство.

Инак за Италия, най-вероятно имаш на предвид Алцек.
Щото Кубер прави Държава в "Керамисийското поле", тоест в днешна Македония.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 15:19

River Plate написа:
kiril.a.d написа:Бе ти нормален ли си бе??? - или не си от българския етнос?....Е, случват се цигани и турци от ЦСКА ;)....
Та нямам против да си се пръждосаш в Татарстан, щом се мислиш за татарин, който е по-близо до Западната цивилизация ;) ...

С полуграмотен човек, трудно ще се получи дискусия. Ти си толкова българин, колкото древните българи са били тюрки или татаро-монголи - ДЖЕРО процента
Ония по Волга и Камчия, когато са строили каменни градове и крепости като Биляр, Болгар и Казан, твоите любими степни примати са живеели в землянки

Кажи поне, плащат ли ти добре? То е ясно, че тия неща не ги мислиш (ако въобще мислиш де).

???....................това беше ...ама направо фантастично!!!
Е", какво да ти кажа, след като си се сетил че си от ония скитски народи? Че не си бОлгарин, а някой днес т елъже че си такъв?...И продължаваш да пишеш като татарин- скит.....
Момче, не ти знам годинките, но спри да четеш съвременна татаро-унищожителна история на болгарите - апропо, такава я пишат от към Ватикана, щото на няколко пъти сме лъгали Ватикана, че аха да се присъединим към католиците, ма били умни нашите царе и само си играли с Ватикана ;) :) - не като днешното перекенде Бойчо ;)....
Та да знаеш - нямаш нищо общо с приматите, обитавали степите на днешна Южна Русия и Украйна, както и с диваците от Средноевропейските диви гори!!!
Бил си от велика държава, велика нация! - простирала се от Урал до Апенините, а в някои години и до Ардените!!! И днес, от Ура да Триест се говори на БОЛГАРСКИ!!! - без значение на диалекта!
...не ме карай да почна да ти пиша, ту на "руски", ту на "сръбски", ту на "македонски"...че ще ти пропиша и на "полски"!!! - разуме пан?...як то не разумеш...як пердолич матка твоя...Тихе а то бьенде ;)...

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 15:21

Относно тюрките, както ги нарече тоя индивид е много любопитно, че ние на юг от Дунав сме се възхищавали на Константинопол и сме го нарекли Цариград, а руснаците наричат българският Биляр - Великий Город или просто Великого города (Великият град).
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]

[center]
[/center]

Върни се в “Свободна зона”