Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот sin4ec » 20 дек 2015 22:08

THE G.A.M.E написа:След като и руснаци, и западняци, са ни нападали безпричинно, мисля, че е излишно да се спори, кой е нанесъл по-големи вреди.
Убиецът на един човек и убиецът на стотици, си приличат по-това, че са убийци.
Но пък, правилата си си правила, тоест - на война, като на война, няма правила.
И ние сме клали, и нас са ни клали.
За съжаление, правото винаги е с по-силните.

Но най-важното е всички да се обеденим около идеята, че нямаме братя, сестри, братовчеди и т.н. сред другите народи.
Ние сме странен чешит етнос, точно за това и оцеляваме... И в последствие, побеждаваме при всякакви обстоятелства.
Майната им и на руснаци, и на западняци, ние сме българи, и който ни е правил зло, който ни мисли зло, ще пати.
Това показва историята.
От тук вече, всеки да си носи последствията.

А, каква промяна...интересно! Или утре пак почваме със Задунайскя губерния и миризливия казашки ботуш?
Нейсе, днес е Игнажден, от днес Божията майка се е замъчила да роди Младенеца. Доносите съм ги забравил...
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 20 дек 2015 22:22

sin4ec написа:А, каква промяна...интересно! Или утре пак почваме със Задунайскя губерния и миризливия казашки ботуш?

Човек, така и не разбра, че повечето анти-руски мнения, са контра, на про-руските.

Най-дразни това, че повечето не осъзнават ( гледам в друга тема си писал, че руснаците не-толкова ни мразят, колкото презират, което е самата истина ) че към момента, нациите и народите с положително мнение за нас, са силно лимитирани.
И руснаците и "американците"... И повечето ни западни "съюзници" в момента, за съжаление, не са сред тези, дето ни уважават.

Клиширано е, но трябва да се оправяме сами.

sin4ec написа:Доносите съм ги забравил...

Тука бъркаш, но ти си знаеш.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 20 дек 2015 22:27

Не бъркам, но това е без значение. Простил съм и съм забравил, ако искаш-прощавай и забравяй и ти. Точка.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 20 дек 2015 23:40

THE G.A.M.E написа:
il4o_iliew написа:Антропологически, археологически, религиозно, езиково българи и руснаци са доста близки.

От къде си ги измисляш тия неща ?

Няма такова нещо.
В нашите гени има едва 17 % славянски, и тука е грешката на руснаците да се опрът на "славянската теория" за произхода си.
Но генетично проучване, проведено именно от руски генелози миналата година показа, че по-голямата част от руският етнос е със скандинавски гени, или по-точно от така-наречените "скандинавци от немски произход".
Тъкъв е и гено-типът на по-голяма част от изследваните скелети от късното средновековие.
За съжаление историята не е точна наука, но фактите в нея, са.

Опираме и до "приликите" между българи и руси.
1-во: няма нито един средновековен източник, който да потвърждава подобно нещо.
2-ро: Българите сме много по-стар народ от русите ( шведско-норвежко племе ) и славяните, как по-точно сме от единен произход ?
3-то: Религията и езикът не са признак, по-който се определят етносите.
В противен случай половината Африка, дето говорят на френски и английски, би трябвало да са родствени с французи и британци. :lol:

Това, че сме дали език, писменност и култура на някого, не ни прави родствени на същият.
По-неприятното е, че този, същият, не признава да е получил от който и да било, каквото и да било.
Но това си е за тяхна сметка.

Не съм запознат с теорията за произхода на Руския народ. Но понеже говориш, че са славяни, е добре един мит от историята да бъде разбулен. Думата славяни означава роби-произлиза от склав и оттам склавони, начина по който ромеите са обозначавали чуждите на тяхната култура северни племена. Държавата Склавония е много малка по територия и е разположена във Великоморавия. Не е било възможно такава малка територия да генерира такива огромни маси от хора, които да асимилират траките. Според Херодот траките, т.е. българите са били най-многобройните племена в света след индийците. Как е възможно някаква малко племе като славяните да ги асимилира напълно? Не е възможно и не се е случило. Хипотезата ми е, че руснаците вероятно са родствен тракийски народ, емигрирал на север след идването на римската империя. Славянската теория просто не може да издържи и е твърдо невярна. За повече информация, прочети в нета за Пламен Пасков и петте лъжи в българската история. Сформиран е екип от учени и изследователи от БАН, който твърдо доказва определени скрити истини за България и историята ни.
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
1982

Re: 20 декември, 1943: САЩ изсипва 270 бомби над София

Мнениеот 1982 » 21 дек 2015 00:26

damyanov1963 написа:И каква е целта на темата? - Да се види какви са американците, или да се изкаже съжаление че София не е срината до основи и всички софиянци не са избити, за да може сега Ст. загора или Хасково да са Столица?

Целта на темата е да се провокира отново дърляне на тема САЩ и Русия, това е целта всеки ден на шепа русофили.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 дек 2015 00:44

sin4ec написа:То се вижда кой е подлога и агент. Евтината манипулация със Струма лъсна бързичко. Може и да мине пред ДАНС, вече няма шанс да мине пред Плейъра, 1982 и Индианеца, защото въпреки твърдата си позиция анти Русия, за което сигурно си имат основания, изброените имат и мозък в главата си. И когато изказват позицията си, я изказват от гледна точка на лично мнение и пристрастие, но не манипулират нещата.

Виж, моята позиция не е анти Русия, а най-вече анти шепа потребители тук. Да, знам че на моменти звуча доста крайно към Русия, но това не е толкова към самата Русия, колкото към тях. Тъпо е, да, ама се увличам често по течението. :mrgreen: :oops: :oops:

Инак, категорично заявявам, че нямам нищо против Русия и руснаците, дори харесвам много неща в тях, Русия е велика страна, уважавам я и мнението ми е по-скоро положително като цяло.

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 21 дек 2015 01:08

1982 написа:
sin4ec написа:То се вижда кой е подлога и агент. Евтината манипулация със Струма лъсна бързичко. Може и да мине пред ДАНС, вече няма шанс да мине пред Плейъра, 1982 и Индианеца, защото въпреки твърдата си позиция анти Русия, за което сигурно си имат основания, изброените имат и мозък в главата си. И когато изказват позицията си, я изказват от гледна точка на лично мнение и пристрастие, но не манипулират нещата.

Виж, моята позиция не е анти Русия, а най-вече анти шепа потребители тук. Да, знам че на моменти звуча доста крайно към Русия, но това не е толкова към самата Русия, колкото към тях. Тъпо е, да, ама се увличам често по течението. :mrgreen: :oops: :oops:

Инак, категорично заявявам, че нямам нищо против Русия и руснаците, дори харесвам много неща в тях, Русия е велика страна, уважавам я и мнението ми е по-скоро положително като цяло.

Просто с някои зомбита няма диалог. :roll:

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 21 дек 2015 01:16

Да, за съжаление, малцина са хората от русофилите тук, с които можеш да водиш нормален диалог. Обикновено те не издържат и преминават границата на добрия и коректен тон, а когато им отвърнеш, те изкарват, че ти си простакът, тролът и не знам още какво.

Serafim
Контакти:

Мнениеот Serafim » 21 дек 2015 01:27

il4o_iliew написа:
THE G.A.M.E написа:
il4o_iliew написа:Антропологически, археологически, религиозно, езиково българи и руснаци са доста близки.

От къде си ги измисляш тия неща ?

Няма такова нещо.
В нашите гени има едва 17 % славянски, и тука е грешката на руснаците да се опрът на "славянската теория" за произхода си.
Но генетично проучване, проведено именно от руски генелози миналата година показа, че по-голямата част от руският етнос е със скандинавски гени, или по-точно от така-наречените "скандинавци от немски произход".
Тъкъв е и гено-типът на по-голяма част от изследваните скелети от късното средновековие.
За съжаление историята не е точна наука, но фактите в нея, са.

Опираме и до "приликите" между българи и руси.
1-во: няма нито един средновековен източник, който да потвърждава подобно нещо.
2-ро: Българите сме много по-стар народ от русите ( шведско-норвежко племе ) и славяните, как по-точно сме от единен произход ?
3-то: Религията и езикът не са признак, по-който се определят етносите.
В противен случай половината Африка, дето говорят на френски и английски, би трябвало да са родствени с французи и британци. :lol:

Това, че сме дали език, писменност и култура на някого, не ни прави родствени на същият.
По-неприятното е, че този, същият, не признава да е получил от който и да било, каквото и да било.
Но това си е за тяхна сметка.

Не съм запознат с теорията за произхода на Руския народ. Но понеже говориш, че са славяни, е добре един мит от историята да бъде разбулен. Думата славяни означава роби-произлиза от склав и оттам склавони, начина по който ромеите са обозначавали чуждите на тяхната култура северни племена. Държавата Склавония е много малка по територия и е разположена във Великоморавия. Не е било възможно такава малка територия да генерира такива огромни маси от хора, които да асимилират траките. Според Херодот траките, т.е. българите са били най-многобройните племена в света след индийците. Как е възможно някаква малко племе като славяните да ги асимилира напълно? Не е възможно и не се е случило. Хипотезата ми е, че руснаците вероятно са родствен тракийски народ, емигрирал на север след идването на римската империя. Славянската теория просто не може да издържи и е твърдо невярна. За повече информация, прочети в нета за Пламен Пасков и петте лъжи в българската история. Сформиран е екип от учени и изследователи от БАН, който твърдо доказва определени скрити истини за България и историята ни.

Начи, като почнете ей така, с тия траки, все едно са първата цивилизация в древна Европа. Знам, че има теории на историци, които се опитват да вържат културите от 7 в.пр.не на нашите територии с траките.
Отделно се отъждествявате с една етно-култура, която никога не е била цивилизация и която никога не е имала централен строй на управление, и която е слязла от колелото на историята още в първите векове на новата ера. Отделно още не могат да решат дали са дошли на тези земи през периода от 3-1 в пр. н.е. или са си били заварен, затворен етнос, които е предпочитал да води експанзивни войни помежду си, отколкото да се защитава от пришълци.
Как можеш да кажеш, че българите са тракийци, при условие, че от тук, през вековете са минали една камара от т.нар. "славянски" етнос, германски племена, римляни, кумани, гърци, французи, араби, кумани и пр... Някой от тях са поседели няколко десетилетия, други няколко века.. и това доста по-скоро, в сравнение от траките.

И един страничен, но важен въпрос - знаете ли кои са първите източници за т.нар траки?

Със същия успех, с който се определяш като наследник на траки, би трябвало да имаш в предвид, че е възможно и да си наследник на гърци, римляни, араби, туци, французи и пр....

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 21 дек 2015 07:50

1982 написа:Да, за съжаление, малцина са хората от русофилите тук, с които можеш да водиш нормален диалог. Обикновено те не издържат и преминават границата на добрия и коректен тон, а когато им отвърнеш, те изкарват, че ти си простакът, тролът и не знам още какво.

Аз знам още какво. :lol:

Прегледай си постовете бе. Специално моите не ги оборваш, ами пелтечиш "нагъл руснак" и толкова. Е какъв нормален диалог с теб? :roll:
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”