Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

goshev
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот goshev » 08 окт 2025 20:48

Dust написа:И аз искам върхът да се казва Сталин, но кой съм аз, че да ми се изпълни желанието.

В опитите си за оригиналничене показваш колко си неадекватен.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 08 окт 2025 20:54

Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Попитах ясно - ако искам да отида в "Кролевец", кой трябва да ми разреши - Полша или Русия ??! Не получих отговор.

Полския граничар евентуално трябва да те пусне да минеш :) И след това да не те пусне да се върнеш. :lol:

Карай .... ясно е, че отговорът е неудобен и всячески го избягваш ....

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 08 окт 2025 21:14

ReBorn1982 написа:
Thsmith написа:
ReBorn1982 написа:Попитах ясно - ако искам да отида в "Кролевец", кой трябва да ми разреши - Полша или Русия ??! Не получих отговор.

Полския граничар евентуално трябва да те пусне да минеш :) И след това да не те пусне да се върнеш. :lol:

Карай .... ясно е, че отговорът е неудобен и всячески го избягваш ....

Кое е неудобното? Временния обитател на Кьонигсберг ли? Да, много е неудобен, точно като хлебарките. Иначе отговора е толкова удобен, колкото този какво ще напишеш в "пътния лист" от Полска страна :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Dust
Контакти:

Мнениеот Dust » 08 окт 2025 21:18

goshev написа:
Dust написа:И аз искам върхът да се казва Сталин, но кой съм аз, че да ми се изпълни желанието.

В опитите си за оригиналничене показваш колко си неадекватен.

Дори и грам желание нямам да бъда адекватен.
Гриша Ганчев написа:До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион. Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 08 окт 2025 23:33

Dust написа:Между другото Калининградска област от къде се захранва с ресурси като ток и газ?

През Литва минава газта. Имат също така и терминал за втечнен газ в случай на нужда.
Токът в последните години е предимно чрез собствени електроцентрали, но голям процент от тях са на газ.

Съвсем наскоро (мисля някъде преди 2 месеца) прекъснаха всякакви връзки по електропровода преминаващ през Литва.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 окт 2025 09:58

paceto написа:
Dust написа:Между другото Калининградска област от къде се захранва с ресурси като ток и газ?

През Литва минава газта. Имат също така и терминал за втечнен газ в случай на нужда.
Токът в последните години е предимно чрез собствени електроцентрали, но голям процент от тях са на газ.

Съвсем наскоро (мисля някъде преди 2 месеца) прекъснаха всякакви връзки по електропровода преминаващ през Литва.

Силно се съмнявам да са ги прекъснали сами - подобно поведение на трите котенца на Балтийско море е повече от безумно и ни тласка всички нас към едно нещо, дето хич не е хубаво. Апропо, да се сравни Калининград с Нахичеван - много интересни паралели са, както и войната в Нагорни Карабах (Арцах) и Донбас -Тръмп наистина е прав, че путлерчо е лузър и една велика сила щеше да приключи всичко за 1-2 седмица, ако е велика сила
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2025 14:52

Thsmith написа:Временния обитател на Кьонигсберг ли?

Това "временно" скоро ще стане на един век .... колко да е временно ?!

ReBorn1982

Мнениеот ReBorn1982 » 09 окт 2025 15:05

tmanolov написа: Апропо, да се сравни Калининград с Нахичеван - много интересни паралели са, както и войната в Нагорни Карабах (Арцах) и Донбас -Тръмп наистина е прав, че путлерчо е лузър и една велика сила щеше да приключи всичко за 1-2 седмица, ако е велика сила

Зад арменците в Карабах никой не стоеше, бяха оставени абсолютно сами. Зад Украйна стоят САЩ и цялата им глутница помияри .... няма място за сравнение. Украйна самичка отдавна щеше да е приключена.

Иначе Тръмп говори, ама и САЩ си чупи зъбите винаги, когато зад врага им седи СССР или/и Китай.

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 окт 2025 15:42

ReBorn1982 написа:
tmanolov написа: Апропо, да се сравни Калининград с Нахичеван - много интересни паралели са, както и войната в Нагорни Карабах (Арцах) и Донбас -Тръмп наистина е прав, че путлерчо е лузър и една велика сила щеше да приключи всичко за 1-2 седмица, ако е велика сила

Зад арменците в Карабах никой не стоеше, бяха оставени абсолютно сами. Зад Украйна стоят САЩ и цялата им глутница помияри .... няма място за сравнение. Украйна самичка отдавна щеше да е приключена.

Иначе Тръмп говори, ама и САЩ си чупи зъбите винаги, когато зад врага им седи СССР или/и Китай.

Изникват два въпроса:
- що Русия не помогна на Армения, като така или иначе (поне за парлама, ако не е иреално) си развали отношенията с Азербайджан? Отделно имат разни врътки с Иран, а там има повече азери, отколкото в целия останал свят
- що Русия нападна Украйна, като знае, че отзад са САЩ и ЕС? Що влезе на парад? Или разузнаването им е по-зле и от нашето с генрал гном, или са тотални олигофрени, или има някаква договорка, която ние не знаем? Кое е вярното?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
moreto vn
Контакти:

Мнениеот moreto vn » 09 окт 2025 18:37

Две ракети, които бяха изстреляни от руската ПВО система, не поразиха директно самолет на AZAL, а избухнаха на няколко метра, заяви Путин.
Изображение
https://t.me/tass_agency/343083

Върни се в “Свободна зона”