Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

ivailo1403
Контакти:

Re: 80 години от началото на терора

Мнениеот ivailo1403 » 11 юли 2014 15:51

СССР и КГБ отдавна ги няма.Друга държава сега е империята на злото,и всеки човек който малко се интересува от политика и не е пълен кретен знае коя е тя.

ronnie
Контакти:

Мнениеот ronnie » 11 юли 2014 15:55

Емигрант 45 написа:
Alexx написа:
dodo7271 написа:На 10 юли се навършиха точно 80 години от създаването на КГБ. Тази дата се приема за началото на нечовешкия терор и касапница, иницирана от Сталин и неговата хунта. Русофили, четете внимателно и вижте на какви животни се кланяте и величаете....

http://clubz.bg/5836-stalinskiqt_teror_ ... _80_godini

Не,е че съм русофил или отричам това което е направил Сталин, но защо няма статия за примерно МИ-6, която е по-стара от КГБ? Да не говорим,че англичаните имат може би най-старите тайни служби в Европа и света, които са имали в началото за цел да се доносничи кой говори против "кралицата" .Всяка монета има две страни.

Не пиши глупости .а се ограмоти!!Виж колко милиона руски граждани са избити от КГБ и колко милиона са заточени по концлагери.Прочети КОЙ е създателя на конц.лагерите??Има достатъчно литература по въпроса.Всичко друго е просто ПРОПАГАНДА за подобни като теб :mrgreen:

Конц лагерите са създадени от англичаните в ЮАР още през 19 век по време на бунта на бурите, който започва през 1795 година. До края на войната в тези концлагери умират около 20 хил. невинни жени и деца.

Fulcrum
Контакти:

Мнениеот Fulcrum » 11 юли 2014 16:01

Авторчето да не пейства само каквото му изнася дето се вика ами да каже нещо и за другите спецслужби.Специално за него препоръчвам да провери какво е представлявала операцията "Феникс" на ЦРУ във Виетнам и след като се поограмоти малко тогава да копира тоалетните списвания на някой си от нейде си.КГБ избили милиони направили това направили онова.Брей мааму стара,а МОСАД колко палестинци и всякакви други арабели са очистили (в това лошо няма поне за мен), а ЦРУ колко хора са избили и колко правителства са се опитали да свалят и са организирали преврати и тн? А останалите служби? Хайде стига с едностранчивата пропаганда.Като си казал А кажи и Б и В и Г и тн.
П.С. Операция Феникс се провежда от ЦРУ и властите в Южен Виетнам през 60-те и 70-те години с цел борба против партизанските движения.По време на операцията без съд и присъда (яяяя не напомня ли малко това на методите на едни други служби ...) са избити над 40000 цивилни (!) жители на страната по подозрение (оо само по подозрение...),че са участници в партизански движения или сподвижници на идеите на последните.Това е официална информация от документална поредица на Дискавъри за войната във Виетнам.В най-известния видеопортал има всички серии,авторчето може да си ги дръпне и да научи нещо и за част от другите "служби" ;) Всяка подобна служба се занимава в голяма степен и с мръсни задачи стига да има такива заповеди и те да следват политиката на страната.Кой даваше оръжие на джихадковците в Афганистан? А на контрите в Иран и на още десетки места по света? Е тия от Афганистан вече им се отблагодариха през един септември,сега на ход са останалите ;)

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: Alexx

Мнениеот Странджата » 11 юли 2014 16:02

Както националсоциализмът е синоним на хитлеризма, така и сталинизмът е синоним на съветския комунизъм. Комунизъм не е имало, защото социализмът не узря, ами загни. А иначе комунизъм е имало - там, където е имало комуни, то нашата история и по българските земи го намираше още от времето на селските общини ...
Колкото до това, защо не става думи за други тайни служби и зверства - ами защото нямат годишнина. Безнравствено е да оправдаваш убийците на своя народ с тезата, че други са убивали своя с повече усърдие. Защото насилията над човешката свобода не са от времето на КГБ, нито от времето на Френската революция, а още от зората на човечеството.
Между другото повечето навярно ще се съгласят, че съдбата на Украйна сега зависи пак от тайни слъжби, но тези, които мислят, че Русия има там изконни интереси, забравят да споменат, че тези изконни интереси имаха съвсем друг израз по времето на колективизацията, когато Москва обрече на гладна смърт Украйна и съветският комунизъм роди Павлик Морозов.
И още нещо - историята на КГБ не е нужна на народ, чиято мафия се пази от тайните служби на "държавата" му, а неговите т.н. тайни служби са тайни само за населението , населяващи тази територия с название България.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 11 юли 2014 16:36

plamak написа:Слава Богу, че има хора, които разграничават нещата. Ще добавя, че не всички Руснаци и Българи са били комунисти. На инакомислищите ще напомня,че комунизма също дойде от запада и, че Ленин е бил Германски агент изпратен от тях в Русия за да отслаби силната Руска икономика.

Британски пари за Ленин па не знам... може и немците нещичко да са дали де.
Нека допълня: комунист не значи задължително привърженик на Тато, Сталин и т.н.
Защото те нямат нищо общо с истинския комунизъм и просто са си лепнали етикета Комунисти, тъй като малко или мого идеята е била популярна (комунизма) сред много хора по света. Говоря за истинския комунизъм, не тоя на БКП и КПСС..
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 11 юли 2014 16:40

dodo7271 написа:Реакцията на русофилите на темата е много показателно за това какви примитиви са :) В темата и статията се говори за репресиите на Сталин и най-вече тези срещу членовете на собствената му партия (комунистите). Никъде не се говори комунизмът добър ли е лош ли е. Говори се, че Сталин е сатрап, който избива собствения си народ, воден от параноя. Това го прави по-лош от Хитлер, защото той не е пипал германците,о ще повече тези от Национал-социалистическата партия. Но понеже за русофилите животът е черно и бяло, те не могат да мислят със собствените си мозъци, а само по опорни точки и затова винаги свеждат нещата до спора - комунизъм или фашизъм. Малоумна работа.

Хитлер е вкарвал в лагерите и немци и самия Хитлер е ликвидирал неудобните за него хора, които са го подкрепяли в похода му към властта. Това между другото...

Заглавието на темата е странно: да пишеше: 80 години КГБ или 80 години терор на КГБ как да е..
Така звучи сякаш те там в КГБ-то са измислили терора, преди това е бил непознато явление в историята, адски тъпо оформено заглавие.

Да говорим кой е по-лош: Хитлер или Сталин е смешно. Това ми звучи като въпроса, който ми зададоха веднъж: кое е по-хубаво.. да паднеш от 15 етаж или от 20-ти.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 юли 2014 16:43

dodo7271 написа:... Говори се, че Сталин е сатрап, който избива собствения си народ, воден от параноя. Това го прави по-лош от Хитлер, защото той не е пипал германците,още повече тези от Национал-социалистическата партия...

Хитлер даже е наредил специални грижи за германските комунисти и социалдемократи, както и за други противници на режима, в санаториума "Бухенвалд", недалеч от Ваймар... 8-)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

dodo7271
Контакти:

Мнениеот dodo7271 » 11 юли 2014 16:48

Понеже вървят сравнения на КГБ с МИ-6 и ЦРУ, само да кажа. Сравнението е абсолютно неуместно, защото в Америка и Англия НЕ СА ИЗБИВАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. В това е тънката разлика. Да, всички убиват. Мосад през 60-те и 70-те години изровиха планетата, за да намерят останалите живи нацистки престъпници. Евала, за което. Но те са убивали враговете на своите народи, не собствения си. И понеже не вярвате, намерете в youtube едно изказване на Жириновски. В него той изчислява много точно как комунистите - от Ленин до Хрушчов са избили близо 100 милиона СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ (гражданската война, сталинските репресии, голодомора в Украйна, Втората световна война). Ей затова иде реч. Иначе не съм почитател на Хитлер, Бог да ме пази от това. Предпочитам диктатура тип "Пиночет".
Христо Стоичков: Ако бях играл в Левски, сега аз щях да бъда върху коня пред Народното събрание

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 11 юли 2014 17:04

dodo7271 написа:Понеже вървят сравнения на КГБ с МИ-6 и ЦРУ, само да кажа. Сравнението е абсолютно неуместно, защото в Америка и Англия НЕ СА ИЗБИВАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. В това е тънката разлика. Да, всички убиват. Мосад през 60-те и 70-те години изровиха планетата, за да намерят останалите живи нацистки престъпници. Евала, за което. Но те са убивали враговете на своите народи, не собствения си. И понеже не вярвате, намерете в youtube едно изказване на Жириновски. В него той изчислява много точно как комунистите - от Ленин до Хрушчов са избили близо 100 милиона СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ (гражданската война, сталинските репресии, голодомора в Украйна, Втората световна война). Ей затова иде реч. Иначе не съм почитател на Хитлер, Бог да ме пази от това. Предпочитам диктатура тип "Пиночет".

Всяка подобна организация ликвидира и хора от собствената си държава, следи ги, подслушва ги и какво ли още не.
Понякога това е оперативна дейност в интерес на държавата, понякога - поръчка на някой Горе, която идва по "други причини". Такъв е света, такива са нравите и кой е по-подходящ за подобни дейности от организация, която по подразбиране ги е овладяла до съвършенство?

С това не оправдавам КГБ, но да ми кажат, че подобна организация където и да е се занимава само с врагове на държавата.. аре не на мен тия.

Тия 100 милиона от Ленин до Хрушчов ги забравете. То по-рано и Сталин "беше" избил 110 милиона, ама като не пасна цифрата смалиха малко: не ги е убил само Сталин (за 29 години) ами от Ленин до Хрушчов (42 ако броим и "царуването на Никита, 31 ако броим идването му на власт за крайна дата)... Че жертвите са много - факт е. Че голяма част от тях са били невинни (но не всички) - също е факт. Ама аре стига с митовете.. 80 милиона.. 100 милиона... абе как тогава СССР успява да бие Германия, развивайки военовремнна икономика през това време, как след това оцелява в 45 годишната Студена война, успявайки горе-долу да поддържа баланс срещу Запада и т.н... с кое, с шепа хора ли хохо.. случайно да знаете какво е било населението на СССР през годините та да се връзвате на тия цифри?
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 11 юли 2014 17:29

dodo7271 написа:Понеже вървят сравнения на КГБ с МИ-6 и ЦРУ, само да кажа. Сравнението е абсолютно неуместно, защото в Америка и Англия НЕ СА ИЗБИВАЛИ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. В това е тънката разлика. Да, всички убиват. Мосад през 60-те и 70-те години изровиха планетата, за да намерят останалите живи нацистки престъпници. Евала, за което. Но те са убивали враговете на своите народи, не собствения си. И понеже не вярвате, намерете в youtube едно изказване на Жириновски. В него той изчислява много точно как комунистите - от Ленин до Хрушчов са избили близо 100 милиона СЪВЕТСКИ ГРАЖДАНИ (гражданската война, сталинските репресии, голодомора в Украйна, Втората световна война). Ей затова иде реч. Иначе не съм почитател на Хитлер, Бог да ме пази от това. Предпочитам диктатура тип "Пиночет".

Kakwi врагове на народите те гонят? Тези тайни служби се борят за определени икономически интереси в САЩ или Великобритания,а да защитават САЩ и Великобритания.
Иначе комунистическите режими заслужават "хейта" който получават ама винаги монетата има две страни,а в България винаги забравяме другата страна, защото днешно време е модерно да се говори в анти-комунистическа риторика.

Емигрант 45 написа:
Alexx написа:
dodo7271 написа:На 10 юли се навършиха точно 80 години от създаването на КГБ. Тази дата се приема за началото на нечовешкия терор и касапница, иницирана от Сталин и неговата хунта. Русофили, четете внимателно и вижте на какви животни се кланяте и величаете....

http://clubz.bg/5836-stalinskiqt_teror_ ... _80_godini

Не,е че съм русофил или отричам това което е направил Сталин, но защо няма статия за примерно МИ-6, която е по-стара от КГБ? Да не говорим,че англичаните имат може би най-старите тайни служби в Европа и света, които са имали в началото за цел да се доносничи кой говори против "кралицата" .Всяка монета има две страни.

Не пиши глупости .а се ограмоти!!Виж колко милиона руски граждани са избити от КГБ и колко милиона са заточени по концлагери.Прочети КОЙ е създателя на конц.лагерите??Има достатъчно литература по въпроса.Всичко друго е просто ПРОПАГАНДА за подобни като теб :mrgreen:

Разликата е руснаците и КГБ избиват техния народ,а не се занимават с другите. Докато ЦРУ и МИ6 са изградили своите мрежи по целия свят и поради тази причина днес имаме това нещо наречено трети свят.

Върни се в “Свободна зона”