paceto написа:
Не са размазвали столицата през 2003 година. Преди да навлязат войските в Ирак авиацията се целеше в казармите, военните складове, складовете за петрол за армията и мисля, че удариха и сградата на партията на Садам както и генералният им щаб.
Дори токът им не спряха, но по тежки поражения имаше вече след сухопътната битка понеже се водеха не малко сражения около Багдад и в самият Багдад, но преди нахлуването авиацията не е сринала до основи столицата, а просто отряза важните им места както и въздушната отбрана.
Паце, за другата война говоря, за първата, войната в Залива с "пустинната буря" - тогава им премазаха всичко, което можеха да им премажат, включително всякаква инфраструктира от сорта на електропреносна ситема, централи и язовири. За да се случи същото сега, орките следваше да са думнали язовира над Киев и да залеят всичко, ама уж "удариха" Каховка, последният язовир, с което си заляха защитните позиции (че са идиоти, идиоти са, ма чак пък толкова :mrgreen: )
Иначе веселото е, че и тогава срещу Ирак имаше коалиция на желаещите, и сега има същата като наименование - слочаенос :geek: Не съм убеден какво щеше да се случи с онази война, ако сесесерету не се беше разпаднало и беше подкрепило Ирак или САЩ не бяха разбомбили брутално всичко. И не ме разбирай погрешно - точно така се прави - минаваш и разбомбваш всичко, както прави Нетаняху в Газа, а не ми се рпавиш на миролюбивия уж путлерчо, щото масово хората смятат това за слабост. И с право.
П.С. От друга страна за нас, българите, е по-добре тази война да се точи още много - вече се нагодихме към нея и сме ако не на плюс, то поне не сме на минус от цялата работа, а и генофондът се пообогати малко, така че нека си се трепят на воля, ние ще им продаваме (не подаряваме, а продаваме) оръжие и всичко е точно