Войната в Украйна

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Re: Войната в Украйна

Мнениеот delqnski47 » 10 юни 2025 11:00

Thsmith написа::lol: :lol: :lol:
bubka написа:
Thsmith написа:
bubka написа:
Ами ще почакаме, ако трябва.

Е да де, аз това искам. Върни се назад и ще видиш, че от първите дни си пожелавам, не бърз край, а точно 10 годишен Афганистански конфликт. Продължителен, кървав и с голямо ангажиране и обръщане на икономиката към него. Завъртане на едно колело, което трудно може да бъде спряно.

То хубаво, ама нещо не виждам да дава резултат.

E как ще да не дава резултат? Дава доста по-добри резултати от очакваното от мен. Това е един дълъг процес, който се надявам да продължи точно по същия начин. По възможност да ангажира цялата страна с войната, да обедини всички в нея и накрая да не им остава нищо без нея.

Единствено не съм доволен, че Европа не прокарва други постоянни тръбни газопроводи/петролопроводи от арабите и не действа достатъчно за едно тотално и постоянно скъсване на отношенията, нещо което да не може да се възстанови лесно и нишата да е запълнена.

Глупости. Никакви връзки не трябва да се късат или ако се късат да са на пазарен принцип и то късането да е временно до постигане на справедлива цена . Да направиш някой изкуствено монополист е някакво безумие и налудничавост "само щото не те кефи другия". Твоята позиция няма елементарна икономическа логика, всичко се върти на няква фобия. Не знам защо трябва да ни ангажирате другите с тва. Като не щете евтин руски газ или петрол си ходете пеша или си направите организация да си купувате от другаде. А ти като ходиш по ресторанти гледаш ли готвачите вътре руснаци ли са или дали имат руски корени или дали се кефят на Русия? Не нали?
Последна промяна от delqnski47 на 10 юни 2025 11:08, променено общо 2 пъти.
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 11:04

Делянски, на мен ми е чудно, Смити като зарежда от колонката, дали гледа нагоре... Изображение
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 10 юни 2025 11:06

Drunken_Master написа:Делянски, на мен ми е чудно, Смити като зарежда от колонката, дали гледа нагоре... Изображение

Ма разправя как искал да плаща повече само и само на някой друг да му е зле. Ама чудесно, никой не може да му забрани да си харчи или губи парите ама да не ангажира другите. :lol:
Де факто държави като Китай се възползват от ситуацията икономически докато разни други действат идеологически.
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 10 юни 2025 11:27

Смит, тоя вика да почнеш да учиш руски, ако не се бръкнеш малко повече за данъци и отбрана. Ти тамън нали искаш да плащаш повече, за да и е зле на РусияИзображение:

https://dnes.dir.bg/svyat/ryute-britant ... za-otbrana
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2025 12:46

Drunken_Master написа:Смити, от такова "скъсване на отношенията", виждаме нагледно, какво се случва с европейската икономика...

Абсолютно нищо не се случва от това "скъсване".

bubka написа:

Парадоксално може би за теб, но и Путин мисли по същия начин. Точно това е стратегията към момента на Русия - за бавно и постепенно напредване, която е базирана не на нещо друго, а на чистата математика - на украинците ще им свършат хората по-бързо, отколкото на Русия. Те по-скоро се плашат от бързи, но възможно хаотични действия, които може и да нямат привидно положителният развой за Русия.

Но малко изместихме темата - първоначалният ми коментар беше към Играта, тъй като той и още няколко очакваха някакъв бърз разпад, фалит и тем подобни в рамките на година-две-пет, който да доведе до велика укронациска победа или най-малкото много устойчив и неотменим тренд надолу по всички показатели, а виждаме, че това съвсем не е така. Иначе да - след 10, 20, 50 или 100 години може и да се разпадне и тогава ще сте "познали" :lol: .

Не е парадоксално изобщо. Все пак великия шахматист затъна до уши в кал и общо взето получи точно обратното на всичко, което искаше. тЪ.... :lol:
До този момент вървим едно към едно с Афганистанския сценарии умножен по 10. От какво може да съм недоволен?

delqnski47 написа:Глупости. Никакви връзки не трябва да се късат или ако се късат да са на пазарен принцип и то късането да е временно до постигане на справедлива цена . Да направиш някой изкуствено монополист е някакво безумие и налудничавост "само щото не те кефи другия". Твоята позиция няма елементарна икономическа логика, всичко се върти на няква фобия. Не знам защо трябва да ни ангажирате другите с тва. Като не щете евтин руски газ или петрол си ходете пеша или си направите организация да си купувате от другаде. А ти като ходиш по ресторанти гледаш ли готвачите вътре руснаци ли са или дали имат руски корени или дали се кефят на Русия? Не нали?

Не само, че трябва да се скъсат, а и всички свързани с тях да се хвърлят през борда. Един Маккартизъм бих спретнал аз, но това е друг въпрос.
И да, след това може да търсиш справедлива за ТЕБ цена, когато постигнеш целта си и може да определяш изцяло правилата срещу много оглозгани провинции с далеч по сговорчиви политици.
* И не, не трябва да правиш някой изкуствен монополист, а да вземеш това което искаш. Да не отварям тема за позицията ми спрямо арабите и как трябва да се действа и с тях, не е тук правилната тема.
И да, моята позиция има желязна политическа и икономическа логика във всяка страна. Смазваш и взимаш и ти определяш правилата, а не оставяш някой блатен плъх да те изнудва.

п.с. И аз така казвах за големите шлемове на Гоце, но уви... вие не си събрахте пари за тях, а взимахте от данъци ми. Сега ще търпите.

---
Няма да ходя да разузнавам естествено, но ако разбера подобно нещо, естествено бих пропуснал съответното питейно заведение.

bubka написа:Смит, тоя вика да почнеш да учиш руски, ако не се бръкнеш малко повече за данъци и отбрана. Ти тамън нали искаш да плащаш повече, за да и е зле на Русия

Първо искам да обръсна всички копейки и то до голо и да използвам техните пари точно срещу русия. Иначе не ме притеснява заплахата с руския. Някак си на фона на проблемите да превземеш 3 села за 3 години, маааааалко трудно ще ме стресне.
Последна промяна от Thsmith на 10 юни 2025 12:50, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 12:48

Смити, що швабите са в рецесия трета поредна година? Питах титана на икономическата мисъл Ред Нек, ама оня все се прави, че не вижда, та... ще се радвам ти да ми отговориш? Санкциите нали уж работят?
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2025 12:58

Drunken_Master написа:Смити, що швабите са в рецесия трета поредна година? Питах титана на икономическата мисъл Ред Нек, ама оня все се прави, че не вижда, та... ще се радвам ти да ми отговориш? Санкциите нали уж работят?

Ами сигурно не сме го обсъждали тази седмица, явно трябва да го наваксаме. Иначе причините са същите, каквито бяха и предния път.
Когато си заложиш зелена бомба и сам унищожиш икономиката си с мерките около някакъв грип и 1 година просто печаташ пари вместо да работиш, обикновено така става. Най-лесно е обаче да обвиниш някой друг вместо да излезеш и да кажеш, че ти сам си си го причинил и трябва да отговаряш.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 10 юни 2025 13:11

Доколкото си спомням... Санкциите срещу Русия пак самите те си ги причиниха. Или бъркам?
Изображение

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 10 юни 2025 13:20

Drunken_Master написа:Доколкото си спомням... Санкциите срещу Русия пак самите те си ги причиниха. Или бъркам?

Te самите си причиниха обвързването с русия, нещо за което ги предупреждаваха всички Американски президенти от времето на Никсън. При всички положения, това изобщо не е определящо и за щастие мрачните прогнози не се сбъднаха. На фона на харакирито с ковида и зелените дивотии, загубите от обвързването с руснаците са незначителни.
:lol:
Я пробвай да сравниш с петролната криза от 70 те само :lol:

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 10 юни 2025 13:24

Thsmith написа:
Drunken_Master написа:Смити, от такова "скъсване на отношенията", виждаме нагледно, какво се случва с европейската икономика...

Абсолютно нищо не се случва от това "скъсване".

bubka написа:

Парадоксално може би за теб, но и Путин мисли по същия начин. Точно това е стратегията към момента на Русия - за бавно и постепенно напредване, която е базирана не на нещо друго, а на чистата математика - на украинците ще им свършат хората по-бързо, отколкото на Русия. Те по-скоро се плашат от бързи, но възможно хаотични действия, които може и да нямат привидно положителният развой за Русия.

Но малко изместихме темата - първоначалният ми коментар беше към Играта, тъй като той и още няколко очакваха някакъв бърз разпад, фалит и тем подобни в рамките на година-две-пет, който да доведе до велика укронациска победа или най-малкото много устойчив и неотменим тренд надолу по всички показатели, а виждаме, че това съвсем не е така. Иначе да - след 10, 20, 50 или 100 години може и да се разпадне и тогава ще сте "познали" :lol: .

Не е парадоксално изобщо. Все пак великия шахматист затъна до уши в кал и общо взето получи точно обратното на всичко, което искаше. тЪ.... :lol:
До този момент вървим едно към едно с Афганистанския сценарии умножен по 10. От какво може да съм недоволен?

delqnski47 написа:Глупости. Никакви връзки не трябва да се късат или ако се късат да са на пазарен принцип и то късането да е временно до постигане на справедлива цена . Да направиш някой изкуствено монополист е някакво безумие и налудничавост "само щото не те кефи другия". Твоята позиция няма елементарна икономическа логика, всичко се върти на няква фобия. Не знам защо трябва да ни ангажирате другите с тва. Като не щете евтин руски газ или петрол си ходете пеша или си направите организация да си купувате от другаде. А ти като ходиш по ресторанти гледаш ли готвачите вътре руснаци ли са или дали имат руски корени или дали се кефят на Русия? Не нали?

Не само, че трябва да се скъсат, а и всички свързани с тях да се хвърлят през борда. Един Маккартизъм бих спретнал аз, но това е друг въпрос.
И да, след това може да търсиш справедлива за ТЕБ цена, когато постигнеш целта си и може да определяш изцяло правилата срещу много оглозгани провинции с далеч по сговорчиви политици.
* И не, не трябва да правиш някой изкуствен монополист, а да вземеш това което искаш. Да не отварям тема за позицията ми спрямо арабите и как трябва да се действа и с тях, не е тук правилната тема.
И да, моята позиция има желязна политическа и икономическа логика във всяка страна. Смазваш и взимаш и ти определяш правилата, а не оставяш някой блатен плъх да те изнудва.

п.с. И аз така казвах за големите шлемове на Гоце, но уви... вие не си събрахте пари за тях, а взимахте от данъци ми. Сега ще търпите.

---
Няма да ходя да разузнавам естествено, но ако разбера подобно нещо, естествено бих пропуснал съответното питейно заведение.

bubka написа:Смит, тоя вика да почнеш да учиш руски, ако не се бръкнеш малко повече за данъци и отбрана. Ти тамън нали искаш да плащаш повече, за да и е зле на Русия

Първо искам да обръсна всички копейки и то до голо и да използвам техните пари точно срещу русия. Иначе не ме притеснява заплахата с руския. Някак си на фона на проблемите да превземеш 3 села за 3 години, маааааалко трудно ще ме стресне.

С голия гъз къде ще ходиш при ядрена държава, че не ми стана много ясно :lol: Ехо, имаш ли връзка със Земята там където летиш? Що си мислиш, че Русия има ядрен арсенал? Или тя ще си определя правилата на нейния ресурс, или всички ще загинем включително и Русия. Тъ полека с холивудските филми.
Sofia.

Върни се в “Свободна зона”