Drunken_Master написа:Смити, от такова "скъсване на отношенията", виждаме нагледно, какво се случва с европейската икономика...
Абсолютно нищо не се случва от това "скъсване".
bubka написа:
Парадоксално може би за теб, но и Путин мисли по същия начин. Точно това е стратегията към момента на Русия - за бавно и постепенно напредване, която е базирана не на нещо друго, а на чистата математика - на украинците ще им свършат хората по-бързо, отколкото на Русия. Те по-скоро се плашат от бързи, но възможно хаотични действия, които може и да нямат привидно положителният развой за Русия.
Но малко изместихме темата - първоначалният ми коментар беше към Играта, тъй като той и още няколко очакваха някакъв бърз разпад, фалит и тем подобни в рамките на година-две-пет, който да доведе до велика укронациска победа или най-малкото много устойчив и неотменим тренд надолу по всички показатели, а виждаме, че това съвсем не е така. Иначе да - след 10, 20, 50 или 100 години може и да се разпадне и тогава ще сте "познали" :lol: .
Не е парадоксално изобщо. Все пак великия шахматист затъна до уши в кал и общо взето получи точно обратното на всичко, което искаше. тЪ.... :lol:
До този момент вървим едно към едно с Афганистанския сценарии умножен по 10. От какво може да съм недоволен?
delqnski47 написа:Глупости. Никакви връзки не трябва да се късат или ако се късат да са на пазарен принцип и то късането да е временно до постигане на справедлива цена . Да направиш някой изкуствено монополист е някакво безумие и налудничавост "само щото не те кефи другия". Твоята позиция няма елементарна икономическа логика, всичко се върти на няква фобия. Не знам защо трябва да ни ангажирате другите с тва. Като не щете евтин руски газ или петрол си ходете пеша или си направите организация да си купувате от другаде. А ти като ходиш по ресторанти гледаш ли готвачите вътре руснаци ли са или дали имат руски корени или дали се кефят на Русия? Не нали?
Не само, че трябва да се скъсат, а и всички свързани с тях да се хвърлят през борда. Един Маккартизъм бих спретнал аз, но това е друг въпрос.
И да, след това може да търсиш справедлива за ТЕБ цена, когато постигнеш целта си и може да определяш изцяло правилата срещу много оглозгани провинции с далеч по сговорчиви политици.
* И не, не трябва да правиш някой изкуствен монополист, а да вземеш това което искаш. Да не отварям тема за позицията ми спрямо арабите и как трябва да се действа и с тях, не е тук правилната тема.
И да, моята позиция има желязна политическа и икономическа логика във всяка страна. Смазваш и взимаш и ти определяш правилата, а не оставяш някой блатен плъх да те изнудва.
п.с. И аз така казвах за големите шлемове на Гоце, но уви... вие не си събрахте пари за тях, а взимахте от данъци ми. Сега ще търпите.
---
Няма да ходя да разузнавам естествено, но ако разбера подобно нещо, естествено бих пропуснал съответното питейно заведение.
bubka написа:Смит, тоя вика да почнеш да учиш руски, ако не се бръкнеш малко повече за данъци и отбрана. Ти тамън нали искаш да плащаш повече, за да и е зле на Русия
Първо искам да обръсна всички копейки и то до голо и да използвам техните пари точно срещу русия. Иначе не ме притеснява заплахата с руския. Някак си на фона на проблемите да превземеш 3 села за 3 години, маааааалко трудно ще ме стресне.