diplomat написа:sin4ec написа:diplomat написа:CTAHKO написа:Не е от кризатаНали това се опитваме да ти обясним
Сравняваш с кризата от 2008-ма
Ами що не сравним от 2009-та, с идването на картофа и младите ченгета на власт
Те там е причината
Точно от кризата дойдоха големите проблеми. Друг е въпросът, че политиците са некадърни, а икономистите още повече и не знаят как да се справят вече 7 години.
Като говорите за едно и също,но с различни думи, що спорите?![]()
Няма как да има развитие с ниски доходи. Без доход няма потребление, няма малък и среден бизнес, няма приходи в хазната и так далее, както казват руснаците. Аз лично поддържам оборотите и дохода си от 2007-2008 , но съм вдигнал двойно асортимента, и отделям всеки месец сума за реклама- във ФБ, в сайтове, страничка с индексация, бизнес страничка в Гугъла и прочее. Без това щях да правя 40-50 % от онези обороти.
Хората нямат пари и свиват потреблението, това е истината.
За доходите съм абсолютно съгласен, даже аз спорих с Петко и още един тук точно по този въпрос. Без силна и доходоносна средна класа, няма как да просперира една икономика като нашата. Ние не сме Русия - с несметни ресурси и богатства, че да си позволяваме толкова много олигарси, богаташи и тем подобни. Преди имаше внос и износ постоянно - от Китай, за Китай, Азия, дори арабския свят. Сега едва се живее, дори и да опиташ да почнеш със собствено производство, пак те мачкат по домова книга. На баща ми първият братовчед с 300 зора успя да си завърши фабриката за обувки в Пещера, добре че имаше там някакви европроекти по едно време, та се намериха и машини от Турция на страхотни цени. А преди 2008 там имаше над 20 различни фирми, които се занимаваха с производство на различни продукти като обувки, чанти, дрехи и т.н. Сега да са най-много 6-7.
Биовет даже няма да го коментирам - наскоро почнаха най-после някакви инфраструктурни подобрявания да правят, щото явно са го натиснали Домуса за батака, който цари там. Иначе е голям отворко, паралия, отбори издържа, имения, кордони, а на хората плаща по 300 лв., докато всеки ден му минават по 5 тира границите, без даже да ги проверяват. Кой знае кви неща пренася и за къде....
С мен няма за какво спориш.Аз вече 24г съм на улицата.При почти не работеща икономика /енергетика,химическа промишленост,няма металургия,нефтопреработване/фирмите,които търсят работа там са повече от работата.Извиване на ръцете при договорите за цената и после се молиш да ти
платят.
Вместо да давате акъл тук какво и как трябва да се направи ни покажете.Направете си фирми,намерете си качествени работници,спечелете си търг и договор,свършете си работата,после получете си заработените пари/които се плащат 2 месеца след ф-рата/,плащайте европейски заплати.ПОСЛЕ МИ СЕ ОБАДЕТЕ.