Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

tmanolov
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот tmanolov » 08 авг 2017 09:06

Напълно съм съгласен с гордия червен колега, който е написал, че този епизод, ако не бяха драконите (май беше само един или греша - къде са останалите?), щеше да е тотал щета :oops:
Ми аз пък да изкажа различното мнение:

- Денерис пък грам не ме кефи напоследък, много ми е една такава овча, абе бритиш хомосекшуъл от мача с шалке :lol: Нито знае какво да прави, нито как да го прави - иска акъли, но не ги следва, с две думи - ТПЗ или ТПП, който както си хареса. Това с дотраките беше върха на сладоледа - бе те нямат счупен кораб за добър ден, ама ще ми извозят цяла орда дотраки (сигурно поне 20 000), барабар с конете, при това напълно инкогнито, за да не ги спрат на засада и да ги избият при дебаркирането. Отделно, много весела история - Денерката си се ветрее на дракона, като се е хванала само за някакви израстъци. То верно, че когато една жена се хване за израстъка на мъжа, той може да полети от кеф, ама чак пък толкова - особено при превъртането на дракона тя трябваше на 100% да е паднала и съответно поумряла. Да не говорим пък за безкрайно безумната история да лети без да се е скриал зад нещо - едни добри стрелци ще я утрепят ако не с първия залп, то най-много с третия - на Бранката му направиха цяла инвалидна количка, а на нея едно укритие на гърба на дракона не могат да й направят

- Милфката пък знае, че има неканени гости в Драконов камък, но изобщо не е укрепила крайбрежието и си кеси в Кралски чертог - абе фантасмагории на макс. Поне познах, че ще се насочи явно към Златната дружина и другите свободни наменици от Есос - за кинтата беше ясно казано, че е минала през портите на Кралски чертог, така че не би следвало да има проблеми да се наемат нови хора с нея.

- Джейми и вълшебното фенерче е пич, ама и при него фантасмагории - няма да хвърли коппието отдалеч и да я убие, ами ще ти тича да я наръга с него, при жив дракон до Денерката. И как падна милия във водата - би следвало да се спаси (брат му падна по същия начин в същата река, но на друго място, пък го извадиха), но знае ли се с толкова железария по него. Все пак би следвало да успее да я среже. А пък сцената, в която 40 кг кифла иска да извади копие, забило се в дракон, след като е изстреляно с гигантски арбалет, оставям без коментар - абсолютното фентъзи е това :evil:

- Брон ми е май най-симпатичния от всички - наемник, ама с чест и спазващ думата си, което също си е фантастика :o Че и жертвоготовен - стреля по дракона, май той спаси Джейми. Въобще, велика работа - в книгта е описан малко по-гаден в края й, когато убива законните лордове, за да стане той самият такъв, но в сериите е пич

- Старките - ми старки са си, нищо особено, даже са ми доста безразлични. Това с кирливата сабичка на Аря беше много тъпо - тази Игла ще бъде строшена при първия удат с двуръчен меч като на Бриен. Санса си е Санса и дотам - много добро включване на Граучо тук (I got raped - черният хумор винаги ми е импонирал), а Бран е станал по-тъп, отколкото е грозен, дори и за евреец :mrgreen: Жони си е Жони и отдавна не е Уокър.

- На Мисандейката единственото хубаво са кожените гащи, а Неопетнените вече трябва да са измрели от глад, но предполагам чудедейно ще се появят с марш на скок на третия ден :roll:

Слаб епизод докъм 40-тата минута, да видим следващият как ще е, че то реално останаха само 3 :( Следващият е наречен Източен страж и може би ще има битка там - знам ли?
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 авг 2017 09:17

tmanolov написа:Санса си е Санса и дотам - много добро включване на Граучо тук (I got raped - черният хумор винаги ми е импонирал),

Не е мое това, цитат от друг форум е, хареса ми и реших да го сложа и тук.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 авг 2017 09:36

tmanolov написа:
- бе те нямат счупен кораб за добър ден, ама ще ми извозят цяла орда дотраки (сигурно поне 20 000), барабар с конете, при това напълно инкогнито, за да не ги спрат на засада и да ги избият при дебаркирането.

По 5 човека на дракон и са летели от острова до континента към 1300 пъти. :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 08 авг 2017 09:37

Groucho написа:
tmanolov написа:Санса си е Санса и дотам - много добро включване на Граучо тук (I got raped - черният хумор винаги ми е импонирал),

Не е мое това, цитат от друг форум е, хареса ми и реших да го сложа и тук.

Добро е, спор няма - чета ви от доста години, макар да пиша рядко, та добре че сте 4-5 човека да правите форума интересен, иначе другото е простотии на дребно и тролване. Но да не развалям хубавата тема :lol:
Определено очаквам много от следващия епизод, от който също има разни хаквания, но не ми се търси да ги видя, та ако някой се реши да ги сложи като спойлери - мерси ин адванс :lol:

П.С. Не се бях сетил, че може да се летели на драконите - то затова и другите 2 ги нямаше - почиват си след тежката работната седмица :lol: :lol: :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 08 авг 2017 09:38

Да, ама как са пренесли коньовете, в такъв случай? :lol:

Изображение

Потребителски аватар
drago911
Контакти:

Мнениеот drago911 » 08 авг 2017 14:34

Така и не разбрах защо се хващате за тези неща? Сериала си е фантастика, фентъзи и фантасмагории. Масовата публика не я интересува как Денерис е стигнала до армията на Ланистър, а се радват на драконите и екшъна. Ако сценаристите и режисьорите наблягаха на логиката, много от сюжета щеше да се забави и такива битки като тази нямаше да има. Тогава пък на масовия фен щеше да му е скучно и безинтересно...
Гледайте си сериалчето и си четете книгите. Иначе си пускайте History Channel, там няма да имате такива терзания. :lol:
[center][wrapimg=]http://38.media.tumblr.com/e4711071c5715e9804c3e8c4c63657cf/tumblr_ne9thgYpzk1sn2exmo1_1280.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 08 авг 2017 16:19

Сериала продължава да кърти. И мен хич не ме интересува как били стигнали и кога. Освен това между епизодите може да минава и 2-3 месеца, никой нищо не казва за времето в сериала. Има още цели 3 епизода, а вече получихме такова избухване. Финала ще е лудница. :)
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 авг 2017 09:11

Тук повечето камъни са в моята градинка, при това от фенове на Челси, на които и аз съм симпатизант :lol: , та да отговоря.

Ми щото е форум и следва да си чешем езиците (клавиатурите) с нещо различно, тъй като иначе коментарите щяха да са само: убря, ама как ги размаза, егати драконите, глей ква мастия е тая и т.н. То не че има лошо, но, без да искам да обидя никого, в целия форум има 4-5 човека (и всичките са в тази тема :lol: ), дето могат да кажат нещо обикновено и стандартно по нестандартен и забавен начин. Та така - лично мнение :)

Конкретно за сериала и книгите - те са интересни и привлякоха толкова публика, като взеха и една торба награди, а освен това са единственият (може би, може и да греша), който всеки сезон е увеличавал аудиторията си, не заради някой и друг ефект или фантасмагория с дракони (те са интересни, но до там), а защо е твърде реалиситичен и близък с действителността. В няго не винаги добрите печелят, няма захаросани лиготии на килограм и твърде често се случва не точно това, което ни се иска. Точно както в живота. Та точно защото се кефим на тази реалност, затова и си мрънкаме, когато се получават някои не особено осмислени от сценаристите неща, които твърде много бягат от действителността.

Нямам проблем с драконите и магията им - те са си супер, но как се появиха тези дотраки от нищото, барабар с конете? Или пък няма как да показваш Джейми като един много разумен, прагматичен лидер, строящ "стена от щитове" за отбрана, запазващ самообладание до последния момент, решил да се жертва, за да убие Денерис, и същият този мега хладнокръвен човек, който си е всички си, няма да се сети да хвърли копието със здравата си ръка, ами ще ми търчи с коня си все едно е на турнирна битка, че да я наръга и вдигне във въздуха - ами няма никаква логика :oops:

Или пък това с 40 кг кифла, дето ще ми вади стрелата от арбалет (по-скоро доста голямо копие), забита в костта на дракона. Че тя обикновена стрела няма да може да извади, изстреляна с лък, но ще ми скача да вади копие - баааси смеха. Ама айде Денерис е проста като гьон и действа импулсивно, защото вичнаги е разчитала на късмета си, та няма да го правим на проблем.

Уф, отплеснах се, затова спирам - ако публиката тук иска 2 реда с айде, убре, а така, баси гулемите дракони, чувееееек, малииии, то и аз ще пиша това и готово, няма ядове ;) Лек ден от мен и дано очакванията ни за интересен финал се оправдаят!
Непринуден написа:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 авг 2017 09:44

Вчера се бъзикаха и с Джайм, докато препуска с коня е в 5 санта вода, пада от коня и вече потъва в някаква бездна. :lol:

Изображение

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 09 авг 2017 10:24

Мда, даже някои писаха, че е паднал в Марианската падина :lol: Или поне е повторил сцената с потъването на Титаник. Все пак там е заливът на Черна вода, а тя е достатъчно пълноводна, за да влязат в нея корабите на Станис, които бяха малко по-надолу по течението. Така че е редно да пропада малко повече, просто първата сцена с коня беше по-недомислена.

И понеже съм на тема дракони и небивалици - не е ли редно драконът, като бълва толкова огън и жупел, да изпарява и водата? Все пак доста голяма тепература развива, при положение че изпепелява хора? Ама това пък съвсем омотва нешата, щото без дракон няма вода, а с изпарената от него изведнъж става много повече :lol:

Но сериалът си е хубав и аз си му се кефя. Независимо че меси фен преди 15 страници разказа в спойлер какво ще се случи и засега е познал почти всичко. Хайде да идва пак понеделник, че не се търпи вече, а за последния епизод ще съм на море и ше трябва да мъкна лаптопа, за да го гледам на ХБО го :o
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”