Почина Фидел Кастро
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Почина Фидел Кастро
Сталин е диктатор,това винаги съм го казвал.Даже в тази тема,ако искаш мога да намеря поста.Няма как да сравняваш Кастро със Сталин!
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Имаме ли сделка 82?
1982 написа:А защо Куба заграбва американски компании и ресурси, и ги национализира ??! Ми, щом искат така, те им дървото.
Заграбва, или национализира? Интересно какви ресурси имат САЩ в Куба?! Не говоря за вложения, а за ресурси!
Ся, ако някой нов премиер и парламент решат да национализират Мариците едно и три, ще ни наложат ли и на нас икономическо ембарго?
Франция също е национализирала чужди компании...ама за тях няма ембарго. Ти лично, гарантираш ли, че при национализацията в Куба не са изплатени компенсации?!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.
Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?
GOLEADOR написа:Пич,аз не лъжа.Това което написах е самата истина.Факта,че намесваш заводите ГАЗ (за които не знам абсолютно нищо,нито какво общо имат с Куба) ме кара да мисля,че се опитваш да изместиш темата.
С Куба нямат нищо общо, но имат с нещо друго, което написа онзи ден. И пак се опита да оправдаеш едни зверства с някакво въображаемо американско ембарго. Само че точно САЩ помагат на СССР да създаде своя автомобилна индустрия. По времето на "ембаргото". И не само автомобилна.
GOLEADOR написа:Ако ти докажеш,че аз лъжа за Куба и новината на България он еър ,че населението там след Фидел е грамотно над 97 процента,аз ще ти се извиня публично и повече в теми за политика няма да пиша!!!
Ако обаче не можеш искам да ми се извиниш.Аз не лъжа - запомни го!
За кое да се извинявам, аз не знам дали на 97% е грамотно населението, като знам откъде е информацията, хич й нямам вяра. Знаем комунистите как обичат пропагандата и не се спират пред нищо в лъжите си.
А и не ми пука, никъде не съм спорил колко е грамотно населението на Куба, това ти си го обсъждаш. Аз коментирам само това, че при "великия държавник" Кастро кубинският народ живее мизерно и е подложен на огромни репресии. Нищо повече.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
-
petko.h.markov
- Контакти:
Кашчей написа:1982 написа:А защо Куба заграбва американски компании и ресурси, и ги национализира ??! Ми, щом искат така, те им дървото.
Заграбва, или национализира? Интересно какви ресурси имат САЩ в Куба?! Не говоря за вложения, а за ресурси!
Ся, ако някой нов премиер и парламент решат да национализират Мариците едно и три, ще ни наложат ли и на нас икономическо ембарго?
Франция също е национализирала чужди компании...ама за тях няма ембарго. Ти лично, гарантираш ли, че при национализацията в Куба не са изплатени компенсации?!
Стойността на национализираните предприятия и собственост е 25 милиарда долара /1960г/.Това си е кражба отвсякъде.
Ако ти построиш завод и ти го вземат,как ще реагираш.
Кашчей написа:1982 написа:А защо Куба заграбва американски компании и ресурси, и ги национализира ??! Ми, щом искат така, те им дървото.
Има ли разлика ??!
Ми имат САЩ такива ресурси (и вложения имат, тия ресурси не се самоизвличат сами), каквито са си уредили. Идва някакъв брадат и заявява - "Вече нямате нищо, аз ви го взимам". Ми и аз да съм, ще му наложа ембарго, ще го eба в паляка, ще ми пръдне на кочана.
Каквото повикало, такова се обадило.
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
1982 написа:GOLEADOR написа:Пич,аз не лъжа.Това което написах е самата истина.Факта,че намесваш заводите ГАЗ (за които не знам абсолютно нищо,нито какво общо имат с Куба) ме кара да мисля,че се опитваш да изместиш темата.
С Куба нямат нищо общо, но имат с нещо друго, което написа онзи ден. И пак се опита да оправдаеш едни зверства с някакво въображаемо американско ембарго. Само че точно САЩ помагат на СССР да създаде своя автомобилна индустрия. По времето на "ембаргото". И не само автомобилна.GOLEADOR написа:Ако ти докажеш,че аз лъжа за Куба и новината на България он еър ,че населението там след Фидел е грамотно над 97 процента,аз ще ти се извиня публично и повече в теми за политика няма да пиша!!!
Ако обаче не можеш искам да ми се извиниш.Аз не лъжа - запомни го!
За кое да се извинявам, аз не знам дали на 97% е грамотно населението, като знам откъде е информацията, хич й нямам вяра. Знаем комунистите как обичат пропагандата и не се спират пред нищо в лъжите си.
А и не ми пука, никъде не съм спорил колко е грамотно населението на Куба, това ти си го обсъждаш. Аз коментирам само това, че при "великия държавник" Кастро кубинският народ живее мизерно и е подложен на огромни репресии. Нищо повече.
1.Сталин е диктатор.Каквото и да са направили САЩ за него той си остава такъв.Да сравняваш Фидел с него е все едно да сравняваш велосипед с F1!
2.Аз не лъжа и всякакви опити да ми се вменява лъжа е неприемлива за мен.За мен Он еър не е комунистическа медия но ще потърся и други източници.Само кажи имаме ли сделка?
И с кое Кастро е нещо по-различно от Сталин ??!
Да, избил е много по-малко хора, то в Куба и няма толкова за избиване, колко Сталин е избил, Фидел ще трябва сам да си остане на Острова.
Сталин и Кастро са диктатори, управлявали докато са живи, наложил култ към личността си и подчинили цялата държава на собствените нужди. С всякакво инакомислие са се разправяли жестоко. Народът им е тънел в мизерия и глад (да, и в Куба имаше гладни години, разбира се, далеч от размера на трагедии като Голодомор).
Да, избил е много по-малко хора, то в Куба и няма толкова за избиване, колко Сталин е избил, Фидел ще трябва сам да си остане на Острова.
Сталин и Кастро са диктатори, управлявали докато са живи, наложил култ към личността си и подчинили цялата държава на собствените нужди. С всякакво инакомислие са се разправяли жестоко. Народът им е тънел в мизерия и глад (да, и в Куба имаше гладни години, разбира се, далеч от размера на трагедии като Голодомор).
GOLEADOR написа:За мен Он еър не е комунистическа медия но ще потърся и други източници.Само кажи имаме ли сделка?
Он Еър не е автор на твърдението, те просто го цитират. Грамотността в Куба няма как да я провери друг, освен ...... самата Куба. Е там е източникът на информацията.
1982 написа:И с кое Кастро е нещо по-различно от Сталин ??!
Да, избил е много по-малко хора, то в Куба и няма толкова за избиване, колко Сталин е избил, Фидел ще трябва сам да си остане на Острова.![]()
Кастро е национализирал собствеността на семейството си в полза на Куба.Ограмотил е населението на страната си и само ембаргото държи това грамотно население бедно.Падне ли ембаргото и Куба става рай,пример за много други страни.Точно това кара САЩ да се разправят с нея.
П.П.
Да те питам на кой е най-големия затвор на острова където измъчват затворените там без съд и присъда хора?
Ако отговора е "на Кастро" аз няма да имам друг избор освен да призная,че той е жесток тиранин и диктатор,но ако е друг.... ти ще имаш думата!