9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Re: 9-ти септември - чувствате ли го като празник ?

Мнениеот HoUs4oOL » 09 сеп 2016 18:13

1982 написа:Много ли ти се иска и България да беше удавена в кръв по време на ВСВ, анти-българино ??!

Не, искаше ми се България да не бе попадала в ''съветския затвор'', да не беше връщана с години назад, защото преди съветския ботуш, България е била на едно ниво с Гърция, нищо, че през 1904 година в Атина е имало метро, искаше ми се сега България да е нормална Европейска държава, с БВП на глава от населението от 25 - 30 000 и да не се развиваше по съветско-руски-путински модел, толкова много ли искам ??!
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

На линия
THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 09 сеп 2016 18:14

boabbb написа:
По време на "нахлуването" вече сме били от една страна ;) Ние се обръщаме, както винаги - късно :mrgreen: :mrgreen: Сега пак сме с немците и срещу Русия, накрая пак к*р ще има :lol: :lol: :lol:

Мне, сега не сме с немците, сега сме с онези, дето печелят абсолютно всяка война. :lol:
Не, не са руснаците ( все пак те капитулират през ПСВ ) ... Иде реч за евреите. 8-)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 сеп 2016 18:16

1982 написа:Също така за мен е правилно и решението България да не се противопоставя на Германия през 1940-а. Щеше да е безсмислено, щяхме да бъдем смачкани и окупирани, с безброй жертви и разрушения, последвани от още години на терор от страна на окупатора.
Една Дания също не се протиповоставя на Германия и запазва страната и народа си от ненужни ужаси. (като ще даваме примери от Скандинавието)

Има и друго, така освен, че се спасява страната от разрушения и кръвопролития, успява да запази и суверенитета си, знаем, че Хитлер е искал български войски на източния фронт, но Царя и управляващите отказват, също така съдбата на евреите при окупация от страна на Германия щеше да е като на тези в останалите страни, там също се противопоставяме на немското искане. Въобще България през цялото време води собствена политика и като съюзник на Германия дори не обявява война на СССР, а запазва дипломатическите до 05.09.1944, когато това прави СССР и ни обявява война. А за последвалите събития и да сравняваме суверенитета по времето на съюза с Германия, с последвалият съюз със СССР, мисля, че са несравними.

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 09 сеп 2016 18:22

v.r.s. написа:Кои училища в Сърбия е съборил Цар Борис 3, да не говориш за българските, които сърбите затвориха и принудиха българското население да се изучава на сръбски? За училищата в Македония и Западните покрайнини ли става въпрос, защото поне аз не зная да сме администрирали сръбски територии, а български, в които до края ПСВ в училищата се е учило на български език, с изключение на един малък период след края на Втората Балканска Война, когато българското население е репресирано от твоите любимци, които дори оскверниха черквите, заличавайки надписи върху икони на Св. княз Борис-Михаил, както и всякакви други свързващи населението с България.
Ти наистина имаш сериозни умствени проблеми, мисля, че всички в този форум са наясно с това, дори и русофилите пишещи във форума съм сигурен, че се дразнят от глупостите ти.

Почетком Другог Светског рата, 22. 4. 1941. је прва на мети била костурница, у коју је упала група војника и потпуно је демолирала и разбацала кости мученика свуда око споменика. Од 3. до 17. 2. 1943. натерали су ђаке школе да са зграде поскидају циглу по циглу, које су камионима пребацили у Бугарску, а подрумске просторије затрпали су земљом
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 сеп 2016 18:28

HoUs4oOL написа:
v.r.s. написа:Когато това става с гордите елини и сърби войната е в началото си и съпротивата не е безсмислена, както, когато съветските войски влизат в България. Тогава вече се вижда, че съпротивата ще донесе само излишно кръвопролитие.
Съпоставимо със събитията през ПСВ, когато не чак толкова гордите българи разгромяват руските и румънските части в Добруджа, като разликата е само в това, че сърбите и гърците и в двете войни се противопоставят безуспешно, докато българите не громят по-силните си врагове в Добруджа.
Вече знаем, че болееш за ДСХС и Титова Югославия и за това, че България не е била част от тях, но за българина това не е негатив, а напротив, всеки нормален българин би се противопоставил на подобна глупост и точно преврата срещу Стамболийски и неговата съдба са доказателство за това. За мен е немислимо твоята любима Сърбия да доминира над България в една такава федерация, тъй като нито като население, нито като култура, нито като история, нито като армия и каквото и да е са били на нашето ниво. Едни неподплатени с нищо претенции за доминанти, но донякъде успели над останалите народи, подпомогнати от закрилницата и Русия и в един период и от Австро-Унгария. Само, че се видя, че и това е до време и след разпадането на Федерацията, Сърбия се сви до естествените си граници, дори може да се свие още.

Все няма смисъл, все някой друг е виновен.
Гърците например водят гражданска война, въпреки че очакванията на гърците за подкрепа от Сталин не се оправдават.
Гърците се борят, за да попаднат в западната сфера на влияние, България не прави нищо такова, доброволно влиза в Съветския лагер, строи паметници и обича братския съветски народ.
Така че спрете да говорите за окупация, защото съвсем доброволно, без никакви наченки на съпротива България остава в Съветския лагер.
Горяните не са нищо повече от недоволни кулаци, нямащи нищо общо със събитията в Унгария и Чехословакия, където действително може да се говори за сериозна съпротива срещу статуквото.
И да, за мен неприсъединяването на България към ДСХС, а в последствие и Югославия е една от най-големите грешки в българската история.
Ако България се беше присъединила към Сърбия по плана на Добродетелната дружина, нямаше да се стигне до безсмислени братоубийствени войни, национални катастрофи, човешки трагедии и хиляди невинни жертви.

За какви борби ми говориш при положение, че сферите на влияние са разпределени предварително от страни победителки. Освен това Гърция се води страна победителка, докато за нас до последно е имало опасност да загубим територии и да претърпим нова национална катастрофа. Как според теб сме могли да се борим при положение, че няма нито една Велика сила на наша страна, единствената на която ние не сме обявили война е СССР, но пък тя ни е обявила и дори и да не сме водили сражения дефакто е във война с нас. Въобще няма база на сравнение между нас и Гърция и Югославия.

Потребителски аватар
Teo
Контакти:

Мнениеот Teo » 09 сеп 2016 18:36

Изображение

На тази светла дата през 1948 година е повален тумора на български клубен футбол и е дадено начало на един клуб създаден от хората бранещи нашата родина - ВОЕННИТЕ! След края на мача пред препълнения стадион "Юнак" феновете нахлуват на терена и понасят капитанът на Септември при ЦДВ а.к.а ЦСКА на ръце!

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 09 сеп 2016 18:41

v.r.s. написа:За какви борби ми говориш при положение, че сферите на влияние са разпределени предварително от страни победителки. Освен това Гърция се води страна победителка, докато за нас до последно е имало опасност да загубим територии и да претърпим нова национална катастрофа. Как според теб сме могли да се борим при положение, че няма нито една Велика сила на наша страна, единствената на която ние не сме обявили война е СССР, но пък тя ни е обявила и дори и да не сме водили сражения дефакто е във война с нас. Въобще няма база на сравнение между нас и Гърция и Югославия.

Сферите на влияние са разпределени, което не значи, че при евентуална съпротива дали срещу Съветската армия, дали срещу правителството, нямаше да доведе до подкрепа от американци и британци.
Да, това може би би значело гражданска война, дори може би подобна на тази в Русия, визирайки областничеството там.
Можело е България да остане излъгана подобно на Финландия, която до последно е чакала обещаната британска помощ, можеше дори да бъде разделена подобно на Германия, но е имало възможност поне една част от страната да остане извън ''съветския затвор''.
Пак казвам, мисълта ми е, че в България не се прави абсолютно никакъв опит да се избегне ''окупацията'', от което следва, че България съвсем доброволно се присъединява към лагера на СССР, няма никакви борби като в Унгария или Чехословакия, няма никаква съпротива при влизането на Съветската армия, тъкмо обратното...

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 сеп 2016 18:42

v.r.s. написа:
1982 написа:Също така за мен е правилно и решението България да не се противопоставя на Германия през 1940-а. Щеше да е безсмислено, щяхме да бъдем смачкани и окупирани, с безброй жертви и разрушения, последвани от още години на терор от страна на окупатора.
Една Дания също не се протиповоставя на Германия и запазва страната и народа си от ненужни ужаси. (като ще даваме примери от Скандинавието)

Има и друго, така освен, че се спасява страната от разрушения и кръвопролития, успява да запази и суверенитета си, знаем, че Хитлер е искал български войски на източния фронт, но Царя и управляващите отказват, също така съдбата на евреите при окупация от страна на Германия щеше да е като на тези в останалите страни, там също се противопоставяме на немското искане. Въобще България през цялото време води собствена политика и като съюзник на Германия дори не обявява война на СССР, а запазва дипломатическите до 05.09.1944, когато това прави СССР и ни обявява война. А за последвалите събития и да сравняваме суверенитета по времето на съюза с Германия, с последвалият съюз със СССР, мисля, че са несравними.

Всичко е така, но ще добавя още нещо - връщаме си даже южна Добруджа покрай всичко.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 сеп 2016 18:48

HoUs4oOL написа:
v.r.s. написа:Кои училища в Сърбия е съборил Цар Борис 3, да не говориш за българските, които сърбите затвориха и принудиха българското население да се изучава на сръбски? За училищата в Македония и Западните покрайнини ли става въпрос, защото поне аз не зная да сме администрирали сръбски територии, а български, в които до края ПСВ в училищата се е учило на български език, с изключение на един малък период след края на Втората Балканска Война, когато българското население е репресирано от твоите любимци, които дори оскверниха черквите, заличавайки надписи върху икони на Св. княз Борис-Михаил, както и всякакви други свързващи населението с България.
Ти наистина имаш сериозни умствени проблеми, мисля, че всички в този форум са наясно с това, дори и русофилите пишещи във форума съм сигурен, че се дразнят от глупостите ти.

Почетком Другог Светског рата, 22. 4. 1941. је прва на мети била костурница, у коју је упала група војника и потпуно је демолирала и разбацала кости мученика свуда око споменика. Од 3. до 17. 2. 1943. натерали су ђаке школе да са зграде поскидају циглу по циглу, које су камионима пребацили у Бугарску, а подрумске просторије затрпали су земљом

Трудно ми е да го разчета.
Но от това което схванах, разбрах че някой е събарял училища и тухла по тухла ги пренася в България, не ти ли се струва доста глупаво като твърдение и повече като анибългарска пропаганда. Да ги бяха съборили да, сигурно щях да повярвам, но да ги пренасят в България ми се струва доста нескопосано.
И в коя сръбска област е случилото се, дори това не си извадил, да не е както казах в Македония или Западните покрайнини?

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 09 сеп 2016 18:49

HoUs4oOL написа: няма никаква съпротива при влизането на Съветската армия, тъкмо обратното...

Какви съпротиви да има, да не би обикновеният българин да е предполагал, че ще последва тоталитарен режим, "Народен съд", в който ще се избива или затваря всеки неудобен, без значение дали е политик или обикновен овчар, и т.н. репресии ??!
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”