673 481 подписа за референдума

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

гражданин от село

Re: 673 481 подписа за референдума

Мнениеот гражданин от село » 09 фев 2016 15:09

W84me написа:
sin4ec написа:
iori написа:Славчо бил чалга бил проект на дпс и агет на НАСА :lol: Най- малкото намаляването на депутатите ще намали огромната им издръжка. Отзоваването на депутати и магистрати също може да е нещо положително. 673 481 души искат промяна.

Ми правете си промяна. Само че сте малко. Тия, дето не слушаме чалгата и простотиите на учиндолската мастия сме повече. Повярвай!

Къде сте повече? Защо не го покажете? Този референдум не е на Слави, а на България. И аз не слушам чалга, ама подкрепям референдума, защото поне е опит нещо да се промени.

Какво по-точно би променил този референдум според теб?

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 фев 2016 15:20

Също така вкарването на 6 въпроса мисля, че наистина е много, като неясно остава какво ще стане ако не искам да гласувам за една част от въпросите, с цел те да не съберат необходимата бройка за да станат задължителни за приемане от Парламента.
Примерно гласувам с "да" точки 3 и 4, но не желая да гласувам за останалите 4 точки нито с "да", нито с "не" и така да не получат никаква легитимност, но кой ще ми гарантира, че няма да бъде подменен вота и да бъдат задраскани желаните отговори или дали ако задраскам и двата отговора, няма целият ми вот да стане нелигитимен. И колко ли време би отнело броенето на всеки отговор, като знаем какво се случи на миналите избори 2 в 1.
И аз, както някои от коментиращите тук мисля, че вкарването на 6 въпроса в един референдум са прекален много и хаоса ще е огромен, както при гласуването, така и при броенето на бюлетините.

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 15:34

v.r.s. написа:Примерно гласувам с "да" точки 3 и 4, но не желая да гласувам за останалите 4 точки нито с "да", нито с "не" и така да не получат никаква легитимност

Ми май е по-добре да не гласуваш изобщо, ако ще опитваш да правиш сечено.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 фев 2016 15:37

Предполагам, че повечето се връзват на думичката "референдум" и си мислят, че нещо реално ще зависи от техния глас.Дори и да приемем (хипотетично :mrgreen: ), че нещо зависи, то поне въпросите трябва да са смислени и да водят до някакви реални промени, а не една жалка бутафория като тези.Защо само на шефа на МВР, не може ли и на данъчното и на митниците,а защо не и Пенка на гишето в общината да не се избира с мажоритарен вот в два тура?Като изключим този примитивно популистки въпрос всички останали са дъвкани години наред и е ясно, че нямат никаква практическа стойност за подобряване на системата.

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 15:40

гражданин от село написа:Предполагам, че повечето се връзват на думичката "референдум" и си мислят, че нещо реално ще зависи от техния глас.Дори и да приемем (хипотетично :mrgreen: ), че нещо зависи, то поне въпросите трябва да са смислени и да водят до някакви реални промени, а не една жалка бутафория като тези.Защо само на шефа на МВР, не може ли и на данъчното и на митниците,а защо не и Пенка на гишето в общината да не се избира с мажоритарен вот в два тура?Като изключим този примитивно популистки въпрос всички останали са дъвкани години наред и е ясно, че нямат никаква практическа стойност за подобряване на системата.

Ами много е просто! Оргазнизирай ТИ един референдум с ПРАВИЛНИТЕ въпроси.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 фев 2016 15:45

Nuke написа:
v.r.s. написа:Примерно гласувам с "да" точки 3 и 4, но не желая да гласувам за останалите 4 точки нито с "да", нито с "не" и така да не получат никаква легитимност

Не става въпрос за сечено, а за това, че останалите точки ги намирам за малоумни и не искам да гласувам за тях и един вид, тези четири точки да не съберат необходимите гласове за да станат задължителни. Нямам ли право да имам мнение и да не желая да гласувам нито с "да", нито с "не", а да изразя мнението си само за двете, които отговарят на виждането ми?

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 09 фев 2016 15:48

v.r.s. написа:
Nuke написа:

Не става въпрос за сечено, а за това, че останалите точки ги намирам за малоумни и не искам да гласувам за тях и един вид, тези четири точки да не съберат необходимите гласове за да станат задължителни. Нямам ли право да имам мнение и да не желая да гласувам нито с "да", нито с "не", а да изразя мнението си само за двете, които отговарят на виждането ми?

Нямам представа, честно.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 фев 2016 15:48

nickkal написа:Само мрънкачи. Един посочи ли решение? Какъв бил вносителя, какви били въпросите...било безсмислено. Остава вазелина, понеже всички сме на мнение, че не сме в правилната посока. По форумите само патриоти и идеалисти, а когато погледна през прозореца...разруха която САМИ си ПРАВИМ. От най-простото - да си изхвърлиш боклука както и където трябва, да си паркираш прешъс таратайката подобаващо, да кажеш добър ден на съседа....и т.н.

И кой от посочените проблеми решава един такъв референдум?Може да сме новатори и да направим едно общонародно допитвани:
1. Искате ли да спазвате хигиена и чистота на обществени места?
2. Искате ли да спазвате законите и правилата установени от Република България?
3- Искате ли да се държите културно и възпитано в обществото и на публични места?
4. .......................................и т.н.

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 09 фев 2016 15:51

гражданин от село написа:Предполагам, че повечето се връзват на думичката "референдум" и си мислят, че нещо реално ще зависи от техния глас.Дори и да приемем (хипотетично :mrgreen: ), че нещо зависи, то поне въпросите трябва да са смислени и да водят до някакви реални промени, а не една жалка бутафория като тези.Защо само на шефа на МВР, не може ли и на данъчното и на митниците,а защо не и Пенка на гишето в общината да не се избира с мажоритарен вот в два тура?Като изключим този примитивно популистки въпрос всички останали са дъвкани години наред и е ясно, че нямат никаква практическа стойност за подобряване на системата.

И за мен това е наистина малоумна точка, да си избираме шефовете на районни и областни полицейски управления ние и заради това примерно не бих искал да гласувам за нея нито с "не", нито с "да", тъй като дори и да гласувам с "не", по този начин давам легитимност на едно безумно предложение.

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 09 фев 2016 15:52

Nuke написа:

Ами много е просто! Оргазнизирай ТИ един референдум с ПРАВИЛНИТЕ въпроси.

Дал съм ги в предния си коментар. :)

Върни се в “Свободна зона”