Nikita1313 написа:1982 написа:Nikita1313 написа:Днес, 26 г. от началото на прехода, /ако може така да се нарече агонията на една нация/ сме свидетели на немислимото за десетки поколения българи, още от онази паметна година, когато воините на Аспарух очертаха с мечовете си на картата на Европа Дунавска България: държавата на българите си отива. Заедно със самите тях. Отива си без война, без битка, без каквато и да е съпротива. Без чест и достойнство. Дори без да е имало чума или някакво друго бедствие. Картаген е загинал, но с чест, след 150 годишно противостояние и три войни. В последната битка отбраната на Картаген, се сражават дори и жените. Индианските племена изчезват от картата на Америка, но в продължение на близо два века се сражават с белия човек. Макар и с лъкове и стрели. А ние умираме като стадо застигнато от мор. И което е страшно, не се съпротивляваме. И още по- страшното, приехме мисълта за близката гибел на държавата си. Дори без особена тъга. Да не кажем никаква. Понякога само се чуват трагично самотни гласове на болка и мъка от случващото се и бързо се губят в морето от равнодушие и апатия.
Ти за голям патриот се представяш и бараш, ама за аватар си си сложил герба на чужда държава .......
Сигурно от теб съм в пъти по голям....
Сигурно, само дето мен никога няма да ме видиш с аватар, символ на която и да е чужда държава, било то знаме, герб и т.н.