Порошенко праща българи на война

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
valheru
Контакти:

Re: Порошенко праща българи на война

Мнениеот valheru » 06 авг 2014 10:06

THE G.A.M.E написа:САЩ и Иран договарят строежа на газопровод.
Дали ще го бъде, е друг въпрос.

Е-е, колко слабо! Може и да има такива преговори (с оглед на написаното по-долу) - ако има нещо вярно в това имам веднага няколко въпроса: този газопровод накъде ще води? Индия, Китай, Турция? А, какъв газ ще потече по него? А кой има тези договори? Откъде ще дойдат парите за строежа? Или това е само предположение?

THE G.A.M.E написа:Ако си поне малко наясно с най-новите конюктури в световната политика, щеше да знаеш, че вече няма конфликт между САЩ и Иран, относно "ядрената програма" на Иран.
И някак си, това съвпадна с руско-китайската сделка.

P.S.

"Чукча" може и да не е особен читател, ама е с връзки там където трябва, за това често поназнайва някои неща, дето не са обществено достояние. :mrgreen: ;)

Ами дай да видим сега. Значи казваш, че нямало конфликт?! Добре, да предположим, че си прав и можеш да покажеш някакво споразумение или официално подписан документ (нещо друго освен телефонен разговор и дружествено ръкостискане с искуствени усмивки). Даже ще ти помогна малко - последната конференция е от ноември 2013 - резултатът е свалени безсмислени и безрезултатни снакции, но това все още не означава, че конфликт няма - даже нещо повече - това е средство, което САЩ могат по всяко време да използват против Иран! Ще ти дам още една връзка - официално преговорите по иранската ядрена програма в щатският парламент трябва да приключат 24 ноември 2014!!!
Уф, много разводнихме темата. Можем, ако желаеш, да продължим някъде другате да обменяме мнения.

[offtopic]по въпроса за вече няма конфликт между САЩ и Иран, относно "ядрената програма" на Иран...
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... rni_stoki/[/offtopic]
Последна промяна от valheru на 06 авг 2014 10:40, променено общо 1 път.
[offtopic]https://plus.google.com/104434860873145164030
https://njakoimisli.tumblr.com/[/offtopic]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 авг 2014 10:09

THE G.A.M.E написа:Някои, нещо, много са се "загрижили" за нашите сънародници отвъд граница.

Ако НАТО някога реши да се сборичка с Русия, и същата вземе, че изпрати на 1-ва линия българи ( към 100 хиляди са по-офи данни на територията на Руската Федерация ) ... Дали отново ще има такъв рев ? :roll:

Много удобно пропускате какви бяха декларираните идеи на Киев след преврата по отношение на малцинствата.
Именно на фона на тези идеи изглежда странно Киев да се надява малцинствата да се избият помежду си за да отърват "чистите украинци". В случая с Украйна това е специфичното (по отношение на тази новина). Но като гледам никой не поглежда въпроса от тази страна. Вместо това едните говорят за задължения (при планирано от Киев отнемане на права), другите пък говорят за българщина (а става дума за хора, имащи единствено украинско гражданство).
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 авг 2014 10:14

FLANKER написа:Как ме виждаш да се бия срещу руснаците? И заради кого ще се бия срещу тях?Заради България? Моля те ,това няма как да стане.По-скоро повечето българи ще преминат на руска страна.Ако има война ,тя ще е Русия-НАТО(САЩ).Изборът ми предполагам знаеш какъв ще е. 8-)
П.П.Война-България-Русия,даже не искам и не смея да си го помисля!!!! :o То няма да е и война.Хиляди български момчета да гинат заради някакви чернилки? НЕ! Благодаря!

Е хубаво де, а ако войната е заради интересите на България какво?
И честно казано има един принцип, който е добре да се спазва по време на война (нормална, не клане на цивилни):
Ако си против войната - агитацията трае до началото и. След това подкрепяш своите или ги предаваш.
Наистина, не винаги това е най-практичното решение, но пък човек трябва да решава последно какъв и за кого е.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 авг 2014 10:16

THE G.A.M.E написа:Въпроса е, щом всеки се чувства истински българин, скача, и защитава всичко българско, пък ако ще и да е заради глупав съюзник.

Моля моля, аз нямам нищо против глупавите съюзници да вървят по дяволите. За глупава България - ок, ама за глупав Еди кой си.. аре сега, кой е по-важен: България или съюзниците и? Тоя въпрос едно време дразнеше русофилите когато им го задавах между другото :D
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Нико
Контакти:

Мнениеот Нико » 06 авг 2014 10:30

Betchualeng Arnaikem написа:
FLANKER написа:Как ме виждаш да се бия срещу руснаците? И заради кого ще се бия срещу тях?Заради България? Моля те ,това няма как да стане.По-скоро повечето българи ще преминат на руска страна.Ако има война ,тя ще е Русия-НАТО(САЩ).Изборът ми предполагам знаеш какъв ще е. 8-)
П.П.Война-България-Русия,даже не искам и не смея да си го помисля!!!! :o То няма да е и война.Хиляди български момчета да гинат заради някакви чернилки? НЕ! Благодаря!

И честно казано има един принцип, който е добре да се спазва по време на война (нормална, не клане на цивилни):
Ако си против войната - агитацията трае до началото и. След това подкрепяш своите или ги предаваш.
Наистина, не винаги това е най-практичното решение, но пък човек трябва да решава последно какъв и за кого е.

Ако под свои ти разбираш недоразумението наречено български политически " елит " си е твой проблем! От 1989 година насам тези индивиди провеждат една изключително антибългарска политика , целяща да ни затрие като нация и държава. Ти подкрепяш ли ги? Все пак не са русофили и са изцяло в услуга на новите ни "приятели", на които ти явно си фен...

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 авг 2014 10:38

THE G.A.M.E написа:Въпроса е, щом всеки се чувства истински българин, скача, и защитава всичко българско, пък ако ще и да е заради глупав съюзник.

Моля моля, аз нямам нищо против глупавите съюзници да вървят по дяволите. За глупава България - ок, ама за глупав Еди кой си.. аре сега, кой е по-важен: България или съюзниците и? Тоя въпрос едно време дразнеше русофилите когато им го задавах между другото :D

Във всички конфликти трябва да гледаме, България да извлече някакви позитиви.
Или най-малкото, да не катастрофира, но поне да си запази достойнството.

Ест. че България е по-важна от всеки съюзник.
Но нещата са навързани... Ако откажем да си изпълняваме съюзните задължения, колко ще сме важни ?
Понякога трябва да се направи някаква жертва, за да имаш шанс да получиш нещо в замяна. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 авг 2014 10:39

Нико написа:

Ако под свои ти разбираш недоразумението наречено български политически " елит " си е твой проблем! От 1989 година насам тези индивиди провеждат една изключително антибългарска политика , целяща да ни затрие като нация и държава. Ти подкрепяш ли ги? Все пак не са русофили и са изцяло в услуга на новите ни "приятели", на които ти явно си фен...

Викаш.. който не е съгласен с такива като теб е ФЕН НА НЯКОГО? Ха,ха...
Представи си аз не одобрявам българските политици и олигарси. Не смятам за приемливо нагъзването нито пред Русия нито пред САЩ: за мен те са просто 2 мастодонта, които си гледат интереса и пет пари не дават за нас.
Не можа да ми схванеш мисълта, но не се учудвам.

Не подкрепям нито българския "елит" нито харесвам съюзниците ни, но бих смятам, че когато страната воюва какъвто и да е саботаж е чиста проба предателство. Ако хората не искат война, народа не я иска - да принуди управляващите да вземат решение страната да се оттегли от конфликта и айде. Което не е същото като да агитираш войниците да речем да бягат, да саботират собствените си бойни действия и т.н.

Любопитно, при сблъсък между НАТО и Русия ако руснаците стоварят войски тук да речем пак ли ще пеете тази песен?
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 06 авг 2014 10:43

THE G.A.M.E написа:

Във всички конфликти трябва да гледаме, България да извлече някакви позитиви.
Или най-малкото, да не катастрофира, но поне да си запази достойнството.

Ест. че България е по-важна от всеки съюзник.
Но нещата са навързани... Ако откажем да си изпълняваме съюзните задължения, колко ще сме важни ?
Понякога трябва да се направи някаква жертва, за да имаш шанс да получиш нещо в замяна. ;)

Жертва да, но ако не си приготвен само като пушечно месо или буферна зона. Ако начина да се избегне побой над България е да се покаже навреме среден пръст на който и да е - нека. Па бил той и съюзник. Знам, че звучи подло и цинично, но хората са подли същества, оформили подло общество в подъл свят, който е движен от подли ходове.

Абе казано по народному: интереса клати феса.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 авг 2014 10:47

Betchualeng Arnaikem написа:Не подкрепям нито българския "елит" нито харесвам съюзниците ни, но смятам, че когато страната воюва какъвто и да е саботаж е чиста проба предателство.

Съгласен с подчертаното.

Ако трябва да направя едно сравнение с футбола... Все едно в отбора ти да има човек ( или няколко ) ... Които не харесваш, и да тръгнеш да играеш симулативно, само защото не харесваш някого. :lol:
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 06 авг 2014 10:56

Betchualeng Arnaikem написа:Жертва да, но ако не си приготвен само като пушечно месо или буферна зона. Ако начина да се избегне побой над България е да се покаже навреме среден пръст на който и да е - нека. Па бил той и съюзник. Знам, че звучи подло и цинично, но хората са подли същества, оформили подло общество в подъл свят, който е движен от подли ходове.

Е, то нас, едвали главното командване на НАТО би ни пратило в най-горещата точка.
Щото просто, нямаме ресурс... Не човешки, а технологичен.

Най-вероятно ще сме в "обоза" ( тила - плацдарм, с бази, както и "поддържащ" персонал ) ... И като се говори за наше участие във военен конфликт срещу съперник на НАТО, пък бил той и Русия, е важно да се знае, че ако същият някак си успее да дебаркира с войски на наша територия, тогава вече говорим, освен за съюзни задължения, но и за нашият морал.
Едно такова действие, преди всичко, ще означава просто, че чужди войски са на наша територия.
Не на НАТО-вска, а на българска.
Колкото и някои да считат руснаците за братя... Сигурен съм че същите, не биха одобрили едно нерегламнентирано посещение на някой свой много добър приятел, да речем, посред нощ, в дома им.
Дарвин е в грешка !

[center][/center]
Image Image

Върни се в “Свободна зона”