Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Официално: ще се изучава турски и цигански в училище

Мнениеот paceto » 02 юни 2013 22:32

Red_Girl написа:Стига сте преувеличавали...Нека започна с това, че ЗИП значи... Задължително избираема подготовка. И както виждате има 4 такива. Всяко дете има право да избере един от тези, което означава, че ако не искаш да учиш ромски и прочие , ще избереш Информационните технологии. Те са сложени така, просто защото в градовете, с преобладаващо турско, ромско или арменско население, децата , които ходят на училище, ще могат да изберат някои от тях. Плюс това това са програми и самото училище решава дали тези ЗИП-ове да ги има или 1-2 от тях. Но все пак имаш право на избор. Защото ако не виждате в тези програми са сложени и много езици като френски, английски, немски , руски и т.н, но това не значи, че детето ще изучава всички тях във втори клас, а само в тези, училища, в които те са включени в програмата. Така и със ЗИП. Не знам какво толкова всички скачат, преди да знаят за какво иде реч.

Най-накрая някой да го каже това точно.
Много хора се опитват да изкарат това като задължително обучение на всички българи, което изобщо не е така.

За смяна на правителство е смешно да се говори след като то е едва на няколко дни.

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 02 юни 2013 22:33

И все пак не ми отговори на въпроса, какво ще стане ако и зиповете не доведат до нужния резултат.
И само Левски оле

didayyord
Контакти:

Мнениеот didayyord » 02 юни 2013 22:34

сини шампиони написа:dunavfc
Имам един въпрос към теб. След като толкова години турският език е бил свободно избираем и никой не е искал да го учи, защо го правят задължително избираем? И следващият ми въпрос, ако и това не доведе до желания резултат, а именно тая част от населението, което се определя като етнически турци да изучава турски език, можеш да гарантираш, че следващата стъпка на тия кратуни няма да е задължителното изучаване на турския наравно с българския!

Да! Това и аз мога да ти го гарантирам, защото ДПС-то може да са всякакви, ама не са малоумни. И защото тогава и аз, а съм сигурен, че и Дунавеца, ще излезем с всички на площадите. А обществената реакция на подобно нещо би била непредсказуема. Подобно недоволство трудно може да бъде овладяно и може да се стигне до жертви.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:37

сини шампиони написа:И все пак не ми отговори на въпроса, какво ще стане ако и зиповете не доведат до нужния резултат.

Така,като те чета,според теб има някаква конспирация,която цели да турцизира българското население.Не знам ,може и да има,но каква ще бъде следващата стъпка не знам,знам само,че ако е нещо крайно,то ще бъде посрещнато подобаващо от българският народ. Турският език,няма как да стане официален,ако това те притеснява ;)

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 02 юни 2013 22:40

А дали ДПС не цели точно това да види реакцията на хората и това да определи следващите им ходове?
И само Левски оле

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:41

Е ако цели това,реакцията е видна ;) Честно казано,наистина не вярвам да бъдат по агресивни в тази си политика,просто само ще изгубят от това. Това ще бъде убийствен политически автогол...
Последна промяна от dunavfc на 02 юни 2013 22:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 02 юни 2013 22:41

dunavfc написа:Естествено,че ще се кефя,когато виждам как полицията смазва от бой провокатори,националисти ( в лошият смисъл на думата ) и провокатори. Ти няма ли да се радваш,ако мен ме пребият на някой протест ? Аз избирам да мразя такива,каквито изброих,а ти си свободен да мразиш,такива като мен ;) Ако утре полицията пребие група педофили,които протестират срещу него,ти пак ли няма да се чувстваш национално горд ?

Пич,пребитите от полицаите бяха възрастни хора на по 50-60 години 8-) Къде ги слагаш до педофилите :? Изобщо как е възможно да сравняваш протестиращи срешу монополи,правителство и корумпирани политици,заедно с протест на педофили и веднага да им лепваш по герберастки "националисти" и "провокатори".
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
сини шампиони

Мнениеот сини шампиони » 02 юни 2013 22:43

Много ме съмнява , че накрая всичко ще се размине мирно и тихо и ще се приеме за напълно нормално, след като в страната живеят два големи етноса да има и два официални езика.
И само Левски оле

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 02 юни 2013 22:45

CTAHKO написа:
dunavfc написа:Естествено,че ще се кефя,когато виждам как полицията смазва от бой провокатори,националисти ( в лошият смисъл на думата ) и провокатори. Ти няма ли да се радваш,ако мен ме пребият на някой протест ? Аз избирам да мразя такива,каквито изброих,а ти си свободен да мразиш,такива като мен ;) Ако утре полицията пребие група педофили,които протестират срещу него,ти пак ли няма да се чувстваш национално горд ?

Пич,пребитите от полицаите бяха възрастни хора на по 50-60 години 8-) Къде ги слагаш до педофилите :? Изобщо как е възможно да сравняваш протестиращи срешу монополи,правителство и корумпирани политици,заедно с протест на педофили и веднага да им лепваш по герберастки "националисти" и "провокатори".

Човече,докога ще ми слагаш думи в устата,които никога не съм казал ? Ти хубаво ми цитира мнението от февруарските протести,а проследи ли цялата тема или просто цитира някакво мнение ? Колко повече трябва да се уточнявам,че съм против "НАЦИОНАЛИСТИТЕ", "АНАРХИСТИТЕ" и "ПРОВОКАТОРИТЕ" ? Къде съм написал,че се кефя,че разбиха главата на онзи старец ? Ако си беше направил труда да прочетеш мненията ми за февруарските протести,щеше да разбереш и сега нямаше да питаш абсурдни неща.

Съвсем скоро,българският народ ще излезе отново на масови протести,както беше тази зима,да видим,тогава пак ли ще бъдат герберски тия протести или протести на народа. Сега са много рехави и такива манипулации вървят...

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 02 юни 2013 22:46

Като гледам колко болни мозъци има във форума, ми се иска да имам едно нощно гърне като другаря Шумкар! :roll: :mrgreen:
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Върни се в “Свободна зона”