АНКЕТА: Кой е най-добрият министър-председател досега?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Най-добрият министър-председател

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

THE G.A.M.E

Re: АНКЕТА: Кой е най-добрият министър-председател досега?

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 фев 2013 17:38

Viktor4o_Rs написа: Всичко, което излагаш, е задвижено и павирано от правителството на Костов, а НДСВ просто обра лаврите. Дори самият Симеон Сакскуборготски каза в началото на мандата си, че летвата е вдигната много високо от предишното правителство. А и ако НДСВ бяха толкова добри, щяха да съществуват още като политически субект. Костов, с всичките си недъзи, проблеми, с караниците в дясното пространство и т.н., е в парламента и ще бъде и в следващия парламент. С 10 депутати, с 4.01 %, но ще е там. Хората на царя се накрадоха, оядоха и изчезнаха в небитието. А че имаха кадърни хора е факт, мога да кажа за Пламен Панайотов и Огнян Герджиков, които са ми преподавали и ги уважавам адски много. Само че такива като Милен Велчев, Кунева и Бойко закопаха нещата. Да, нали точно тогава Боко беше главен секретар и нямаше седмица без знаково убийство ...

Всяко правителство има негативни моменти ( компоненти - министри ) ... Аз предпочетох да се спра на постиженията на "Правителството Сакскобурготски".
Факт - НДСВ стартираха с летящ старт, заради стабилизираната обстановка от "Сините", но не всичко което поеха от СДС ( дали бяха тогава ОДС ... Дано не се бъркам ) ... Беше положително.
Резерва не беше в цветущо състояние, а събераемоста на дънъците и таксите не беше никак добро.

Но и да продължиш и развиеш започнало от предшествениците си икономическо развитие, си е доста добро постижение.
Особено в България ... И като си по-прехвърлим правителствата след 1989 г. май само "Жълтите" успяха да надградят.

Моето - лично мнение за изпадането на НДСВ от картата на сериозната политика е, че това се случи заради участието им в "Тройната коалиция".
Страшно нерентабилен ход !
Това им "изяде главата".
Но пък тогава просто трябваше да има някакво правителство ...

Иначе М. Велчев е противоречива фигура, но и страхотен финансист !
Не е без значение, че списание "Икономист" го обяви за "Финансист на годината", докато беше финансов мин. ;)

Репликирах те, защото смяташ, че Царят и партията му едвали не, са бутнали "Сините" и Костов с някви нечестни и криминални методи.
А истината е, че Костов получи шамар заради така прословутият "Обрач от фирми". ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 21 фев 2013 17:47

Thsmith написа:Едното е факт подкрепен от статистика, а другото теория.
И много добре разбираш, че Негово Величество взе гласове само от ОДС, а не от БСП.. и въпреки това ОДС беше втора политическа сила. Без Царя ОДС щеше да мине със сигурност 50%.

Аз Негово Величество винаги се сдържам да го плюя.. защото все пак е нашият Цар. Добър или лош е син на Цар Обединител и практически е свален незаконно. Той обаче плю на всяка ценност и всичко свято като се съюзи с душманите си.... и показа, че за него няма политически ценности от необходимата важност и с необходимата тежест за да ги постави на масата и да ги изпълни... независимо дали ще разклати стола си и дали ще е в управлението.

И леви гласове дръпна Царя ...
Вярно, в никакъв случай не бяха толкова, колкото от дясно и дори центъра, но все пак.

Иначе както писах на колегата славист ...
THE G.A.M.E написа:истината е, че Костов получи шамар заради така прословутият "Обръч от фирми". ;)

Сам каквото си направиш ... Нали знаеш ?
Това важи с пълна сила и за НДСВ, дето се навиха да играят с БСП и ДПС в "Тройната коалция".

Иначе аз също не смятам, че Царят бе добър Премиер.
Липсваха му доста качества ... Можеби с кадрите, които успяха да съберат тогава "Жълтите", ако имаха друг за Премиер, нещата щяха да бъдат доста по-успешни.

Не-напразно за Премиер, който се е справил добре с работата си посочих - Софиянски.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 21 фев 2013 20:12

Red_Neck написа:
didayyord написа:
Red_Neck написа:ББ взе последно 10 ......
Бомбата за поръчката от Доган и призива, че "..... който руши го счита за провокатор а не за поддръжник" и начина по който се размина ескалирането на напрежение е голям негов плюс :) Шамароса е Серьожа с 2-3 компромата (... и го помоли да не се черви като цвета на партията си :) ). За мен лично е минус това, че не дава никакъв шанс на дясното пространство за диалог. Мисля, че много рано отписахме ББ от сцената.

ПП: Ролята на Рос "дъ билдър" Плевналиев за имиджа на ГЕРБ ще е много голяма. Ако се справи като Петър Стоянов с критичната ситуация - партията му ще извлече дивиденти.

Мислиш ли? За мен това даде последно десет в ръцете на Доган. Ако някой е искал да убие Бойко, щеше да го направи. Може всички да мразим Доган, но той в никакъв случай не е глупак и не би рискувал с подобна глупост. Сега ако обори това обвинение, а той ще го обори, от там нататък всичко което Бойко казва увисва във въздуха и се превръщв поредното му лаене и оправдаване.

ББ не го каза напразно - няма как да не е вярно! ББ има повече нужда от последно 10, а на Доги електората поне още 3-4 години ще му е сигурен.
По-важно е обществото да се активизира и да се намали ролята на твърдия електорат на Доги.
Рос "дъ билдър" ще изиграе ключова роля.

Айде стига глупости! Със сигурност не го каза напразно, но това изобщо не означава, че е вярно.. Просто Борисов беше видимо вбесен от закачката на Бисеров с Цветанов преди това, т.е. приказките за Сретен Йосич и опрличаването на ББ с братя Галеви.. Това орпеделено изкара извън равновесие Борисов и за да не остане по-назад се опита да го репликира с набързо скалъпените обвинения срещу Доган. Как пък точно сега след 4 години се сети да го каже и по-важно с каква цел? На всички е ясно, че това са едни голи и хвърчащи обвинения, които няма как да бъдат доказани!!

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 21 фев 2013 22:33

Не виждам на какво се обижда ББ, всеки човек може да погледне кои точно са му били съдружници
в различни фирми след 1990 г. мисля че информацията я има навсякъде в интернет.

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 22 фев 2013 10:57

Pichichi написа:Не виждам на какво се обижда ББ, всеки човек може да погледне кои точно са му били съдружници
в различни фирми след 1990 г. мисля че информацията я има навсякъде в интернет.

Tова се знае от всеки! Ако питаш Борисов ще ти каже, че е дал живота си да ги излови всичките.. :mrgreen: Ясно е, че откакто е премиер на страната, Борисов се опитва да си изгради изцяло нов имидж. Това показно рязане на лентички, пр акции, ходене на футбол и т.н. не е случайно!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 22 фев 2013 11:43

RedeviL написа:
Red_Neck написа:
didayyord написа:
Бомбата за поръчката от Доган и призива, че "..... който руши го счита за провокатор а не за поддръжник" и начина по който се размина ескалирането на напрежение е голям негов плюс :) Шамароса е Серьожа с 2-3 компромата (... и го помоли да не се черви като цвета на партията си :) ). За мен лично е минус това, че не дава никакъв шанс на дясното пространство за диалог. Мисля, че много рано отписахме ББ от сцената.

ПП: Ролята на Рос "дъ билдър" Плевналиев за имиджа на ГЕРБ ще е много голяма. Ако се справи като Петър Стоянов с критичната ситуация - партията му ще извлече дивиденти.

Мислиш ли? За мен това даде последно десет в ръцете на Доган. Ако някой е искал да убие Бойко, щеше да го направи. Може всички да мразим Доган, но той в никакъв случай не е глупак и не би рискувал с подобна глупост. Сега ако обори това обвинение, а той ще го обори, от там нататък всичко което Бойко казва увисва във въздуха и се превръщв поредното му лаене и оправдаване.

ББ не го каза напразно - няма как да не е вярно! ББ има повече нужда от последно 10, а на Доги електората поне още 3-4 години ще му е сигурен.
По-важно е обществото да се активизира и да се намали ролята на твърдия електорат на Доги.

Айде стига глупости! Със сигурност не го каза напразно, но това изобщо не означава, че е вярно.. Просто Борисов беше видимо вбесен от закачката на Бисеров с Цветанов преди това, т.е. приказките за Сретен Йосич и опрличаването на ББ с братя Галеви.. Това орпеделено изкара извън равновесие Борисов и за да не остане по-назад се опита да го репликира с набързо скалъпените обвинения срещу Доган. Как пък точно сега след 4 години се сети да го каже и по-важно с каква цел? На всички е ясно, че това са едни голи и хвърчащи обвинения, които няма как да бъдат доказани!!

Според ББ, поради класифицирания характер на информацията, той самия е разбрал за това преди около 2-3 седмици. Много хора казват - защо за 4 години не го е разследвал? Това не е работа на правителството, а на прокуратурата - ако прокуратурата не сезирана ( а тя в този случай няма как да се самосезира) - не разследва. Достъп до инфото е имал президента ( по това врме Първанов - архитекта на 3-ойната коалиция), който точно в този период е разпоредил засилена охрана на кмета на София (ББ). Много ми е интересно как ще се развие скандала. ББ няколко пъти повтори - " Направете комисия от ДПС и отидете да видите документа с очите си!" Това едва ли е БЛЪФ.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 22 фев 2013 12:01

didayyord написа:
Red_Neck написа:
didayyord написа:

Ама ти сериозно ли вярваш? Ако е така, защо Доган не е в затвора!?

В затвор те вкарва Съд и то ако си обвинен от Прокуратура!
Незнам дали сте в течение на това какви хора заемат високите длъжности в тези институции.
Оказа се, че висш прокурор умишлено е "скатавал" дела срещу далавери в енергетиката - после питате защо няма осъдени!
Оказва се също, че НЕК е на червено с 2,2 млрд и източването е крито много дълго време.
Жалко е хора с претенции и пишещи по подобни теми да продължават да мислят, че правителството вкарва в затвора :!:
ЕС от 15 години бие барабана за Съдебната система, но ние отказваме да осъзнаем нейната изключителна важна роля.
Аз споделям едно мнение - БГ ще тръгне нагоре когато ВСЕКИ ЗАПОЧНЕ ДА НОСИ РЕАЛНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ - от паркиралия неправилно, до корумпирания политик! Това зависи най-вече от Съдебната система.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Foreigner
Контакти:

Мнениеот Foreigner » 22 фев 2013 13:39

Red_Neck написа:Според ББ, поради класифицирания характер на информацията, той самия е разбрал за това преди около 2-3 седмици. Много хора казват - защо за 4 години не го е разследвал? Това не е работа на правителството, а на прокуратурата - ако прокуратурата не сезирана ( а тя в този случай няма как да се самосезира) - не разследва. Достъп до инфото е имал президента ( по това врме Първанов - архитекта на 3-ойната коалиция), който точно в този период е разпоредил засилена охрана на кмета на София (ББ). Много ми е интересно как ще се развие скандала. ББ няколко пъти повтори - " Направете комисия от ДПС и отидете да видите документа с очите си!" Това едва ли е БЛЪФ.

Достъп до разузнавателните служби имат Президент, Министър-председател и председател на НС.
Опитваш се да кажеш, че 3,5 години никой не се поинтересувал кво става в разузнаването ли? Това говори още по-зле за Борисов.
Прав си, че не е работа на цялото правителство, понеже нямат всички тази информация. Спокойно Борисов, Цачева и след това Плевнелиев можеха да сезират прокуратурата.
Има нещо гнило в цялата работа. Може пък и да е сезирана, но да не са могли да съберат доказателства.
Междувременно: http://news.ibox.bg/news/id_607456104
Целта на Бойковци, Сидеровци, Яневци, Царе и тем подобни е краденото на гласове от десните избиратели. Това е.
...

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 22 фев 2013 14:47

THE G.A.M.E написа:И леви гласове дръпна Царя ...
Вярно, в никакъв случай не бяха толкова, колкото от дясно и дори центъра, но все пак.

1997 - 940 000
2001 - 780 000 (БГ Евролевица още 50 000)
2005 - 1 100 000
2009 - 750 000

БСП има 940 000 през 97 и 780 000 през 2001 + 50 000 БГ Евролевица която не участва в Коалиция за България...
ОДС има 2 220 000 през 97 и 830 000 през 2001... когато Симеон се появява с 1 950 000. Нали усещаш от къде идва разликата....
Естествено, че има изключения... ама 1 от 10 не е показателен.

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet

Върни се в “Свободна зона”