Евровизия 2012

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
sl321

Re: Евровизия 2012

Мнениеот sl321 » 25 май 2012 18:11

realist Всичко което си написал е много хубаво.Съгласен съм като цяло но с някои уточнения.
Географията и политиката отдавна са неща които не трябва да се изключват едно от друго.Политическа география си е научна дисциплина и тъй като аз писах че това е политически конкурс,го написах тъй като не ми се пишеше политико-феографски или географски конкурс. :) Може ли да има географски конкурс? :) :) Истината е че победителите се избират не по музикални критерии по това от коя страна си.( по горе си го описал много правилно групите)
Относно албанката,не знам колко си я слушаш,и какво имаш предвид под техника ( Меси има една техника,Роналдо друга,но и двамата имат техника за обработване на топката която е на най-високо ниво),но от това което си написал излиза че просто излиза една жена вика като луда и излиза.Според мен не е така.Песента която пее,не е само глас който чупи прозорци.Има много техника според мен.А като цяло музиката на песента е несравним с тази на швеция,дания,румъния ,тъй като са много различни стилове и в една диско песен и да искаш не можеш да вкараш толкова музика колкото в песен която се изпълнявана от симфоничен оркестър.

Като цяло те поздравявам за поуста!

В един форум прочетох това и много ми хареса: ( сложих само избрани неща)

След 2007г. когато с песента „Вода” българското участие получи заслужени аплодисменти в Хелзинки, България се отказа от този печеливш „етноформат”, с който „Руските Баби” се класираха в тазгодишното издание на конкурса, за да се опитва да имитира музикални жанрове и стилове, с които още дълго време ще бъде на „Ви” (и под средното ниво за Балканите и Европа) – колкото и елитарно да звучи в село Забърдо или в софийския квартал „Овча мисъл”, пардон „Овча купел”. Заменяйки печелившият формат на „Вода”-та, България заложи на „Боза”-та, в която всяка следваща „музикална партида” става все по-блудкава и същевременно все по-претенциозна, по-безкритична…
................Епидемията от чалгофрения (партийна, политическа, медийна, юридическа…) е също „форма на култура”, с която едни се гордеят, а образованите се срамуват – и не само защото са отвратени от креватни музикални изпълнения на силиконови цицобишита „пеещи с декултетата си” на плейбек, или от своднически музикални откровения като това на един от Патриарсите на чалгофренията (Митко Пайнера): „На мен не ми трябват певици, а мръсници!”.
............В БНТ (Бойковата национална телевизия) имат значение други качества: „Вие сте прости и аз съм прост – затова се разбираме!”
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

Потребителски аватар
sl321

Мнениеот sl321 » 25 май 2012 18:30

ivo77 написа:Песенен конкурс Евровизия (Баку/АЗЕРБ) -26 Май 2012 г. 22:00

Победител

Швеция 2.35
Русия 6.00
Италия 9.50
Сърбия 17.00
Румъния 17.00
Великобритания 19.00
Дания 26.00
Кипър 26.00
Ирландия 26.00
Норвегия 31.00
Германия 31.00
Естония 31.00
Испания 31.00
Исландия 31.00
Гърция 41.00
Турция 41.00
Азербайджан 41.00
Украйна 41.00
Молдова 51.00
Албания 61.00
Македония 101.00
Франция 101.00
Литва 101.00
Босна и Херцеговина 101.00
Унгария 151.00
Малта 151.00

На Швеция коефициента пада 2.20 е. Да взема да заложи ли? :roll: :) :)
http://www.eridubet.com
Доста блогове с типстъри на едно място.

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 25 май 2012 18:44

Напълно заслужено ще бъде.

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 25 май 2012 19:47

Крайно време е да спрем да участваме на този конкурс. Това е политически конкурс, а не музикален.
Никой не гласува за нас, няма и да гласуват.
Ама как ще спрем участие, като след това Драго Чая няма да може да си прави екскурзийки.

haha

Мнениеот haha » 26 май 2012 22:28

Букитата дават все по-голямо предимство на Швеция.Поне,ако спечелят,тази година няма да е някаква глупава песен на първо място.
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 27 май 2012 00:56

Шведката май ще спечели. Песента ѝ не е лоша впрочем, но на мен най-много ми хареса гласовитата българка от Македония.
Италианската песен беше много стилна, и сръбската е хубава.
Абе имам чувството, че нашата беше една от най-тъпите. :/
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Steve Wayne
Контакти:

Мнениеот Steve Wayne » 27 май 2012 01:13

Дааа, за поредна година се видя, че Евровизия е политически конкурс.Или някакъв друг вид, така и не разбрах защо Швеция бе нарочена тази година за победител.Имаше много по-хубави песни от шведската, ама да им е честита, все тая.

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 27 май 2012 02:41

Хич нямах 97 % успеваемост при гласуването... :lol:

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 27 май 2012 14:49

Радвам се, че шведката спечели. Нейната песен беше най-свежа и ще се слуша по всички дискотеки в Европа цяло лято. С второто и третото място не съм много съгласен, въпреки че безкрайно много уважавам руснаците като народ и Желко като изпълнител, но както и да е.
Искам обаче да попитам що за народ сме ние?!! :evil: Как може на Иви да не дадем нито една точка?!! Нима никой не знаеше, че е наполовина българка, едва ли? Т.нар. "жури", чиято тежест при точките е 50:50 със зрителите и те ли не знаеха? Смеех се на македонците, които при подобна ситуация преди 2-3 години не дадоха нищо на Елена, но ние сме по-зле и от тях. Нямам думи просто...
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 28 май 2012 03:05

doktora25 написа:Радвам се, че шведката спечели. Нейната песен беше най-свежа и ще се слуша по всички дискотеки в Европа цяло лято. С второто и третото място не съм много съгласен, въпреки че безкрайно много уважавам руснаците като народ и Желко като изпълнител, но както и да е.
Искам обаче да попитам що за народ сме ние?!! :evil: Как може на Иви да не дадем нито една точка?!! Нима никой не знаеше, че е наполовина българка, едва ли? Т.нар. "жури", чиято тежест при точките е 50:50 със зрителите и те ли не знаеха? Смеех се на македонците, които при подобна ситуация преди 2-3 години не дадоха нищо на Елена, но ние сме по-зле и от тях. Нямам думи просто...

Според мен малко българи знаеха, че е наполовина българка. И за кое жури говориш, идея си нямам.
Иначе за какъв чеп дадохме толкова точки на Азербайджан....

Върни се в “Свободна зона”