България подписа за забрана на торентите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: България подписа за забрана на торентите

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 16:04

DmG, от кога водене на нормална дискусия по дадена тема без излишни емоции автоматично правят някой на адвокат?
Вече споделих себе си, аз също използвам нелегален софтуер, но това редно?
Големият рев е, защото всички сме се научили на безплатен обяд.

Утре двата ни големи тракери ако поставят такса от 5 или 10 лева на месец за активиране на акаунтът ти и с тези пари да си плащат авторски права за разпространение съм сигурен, че реагираме като изнасилени.
child in time написа:А ти как ти великия мислител ще го направиш? Интересно ми е? Но без да забраняваш основни права - свободна размяна на информация и тн!
Кажи как?
А и преди да ме съдиш , ти как си с тегленето или вече си хипер потребител? Няма срамно и аз съм такъв! ;)

Почни да четеш внимателно какво споделят потребителите по темите, защото още в първият си пост споделих, че и аз използвам нелегален софтуер, музика и филми, и въпреки това отново ме питаш за същото.
Свободна размяна на информация е аз да ти дам директно нещо на теб, а не чрез средство което организира същото.
Голяма глупост е обвързването на тракерите с някакви демократични права, дето видите ли ни отнемали.
Последна промяна от PFC Litex на 29 яну 2012 16:08, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 29 яну 2012 16:05

PFC Litex написа:Опитай отново, а простичкият въпрос е: ако си производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш? - колкото и да питам, смислен и адекватен отговор няма да получа.

Относно въздуха, кажи как да си платя на природата за същият, тъй като той е нейна собственост?

Нека аз ти отговоря. Не, не е приятно да те краде някой но се замисли и над нещо друго. Нормално ли е Windows-a на твоя компютър да струва толкова колкото на някой германец като се има предвид, че заплатите тук са в пъти по малки от тия там. Дали един Американец ще тръгне да купува лицензиран софтуер ако живее със 100 долара НА МЕСЕЦ, не на седмица.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 29 яну 2012 16:07

PFC Litex написа:Опитай отново, а простичкият въпрос е: ако си производител и някой ти разпространява продукцията безплатно, как ще реагираш? - колкото и да питам, смислен и адекватен отговор няма да получа.

Относно въздуха, кажи как да си платя на природата за същият, тъй като той е нейна собственост?

Простичкия отговор е: Няма нищо крадено в торентите! Всичко е било закупено от някого(като не говорим разбира се за нелегални и лошокачествени продукти) И ако аз имам закупен оригинален диск и ти ми го поискаш ,нарушавам ли нечии закон ако ти го дам?!? Същото е и с торентите-някой има нещо и го дава на друг и ако този друг не го разпросртанява с продажба с цел собствена облага, то нарушение на закон няма!
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 16:13

stannn написа:

Нека аз ти отговоря. Не, не е приятно да те краде някой но се замисли и над нещо друго. Нормално ли е Windows-a на твоя компютър да струва толкова колкото на някой германец като се има предвид, че заплатите тук са в пъти по малки от тия там. Дали един Американец ще тръгне да купува лицензиран софтуер ако живее със 100 долара НА МЕСЕЦ, не на седмица.

Един нов автомобил колкото струва Германия, толкова струва и у нас, в този ред на мисли трябва всички да си крадем такива от производителят и когато ни хванат или ни поискат сметка да се оправдаем с нещата които сега изтъкваме като основни.
BLUE CHAMPIONS написа:Всичко е било закупено от някого(като не говорим разбира се за нелегални и лошокачествени продукти) И ако аз имам закупен оригинален диск и ти ми го поискаш ,нарушавам ли нечии закон ако ти го дам?!? Същото е и с торентите-някой има нещо и го дава на друг и ако този друг не го разпросртанява с продажба с цел собствена облага, то нарушение на закон няма!

Вече споделих, това да ми дадеш лично нещо закупено от теб да го ползвам и аз не е нарушение, но същото това разпространено от организация (торент) е в нарушение, а и в лицензионното споразумение преди инсталация софтуер има условия с които се съгласяваш и едно от тях да не предоставяш на трети лица въпросният продукт.

В момента се оправдаваме с безпаричието и това е факт, но дори да получаваме и по 1500лв средна заплата пак ще си продължим да крадем щом има от къде да си го набавяме.
Последна промяна от PFC Litex на 29 яну 2012 16:17, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 29 яну 2012 16:16

PFC Litex написа:DmG, от кога водене на нормална дискусия по дадена тема без излишни емоции автоматично правят някой на адвокат?

Утре двата ни големи тракери ако поставят такса от 5 или 10 лева на месец за активиране на акаунтът ти и с тези пари да си плащат авторски права за разпространение съм сигурен, че реагираме като изнасилени.
child in time написа:А ти как ти великия мислител ще го направиш? Интересно ми е? Но без да забраняваш основни права - свободна размяна на информация и тн!
Кажи как?
А и преди да ме съдиш , ти как си с тегленето или вече си хипер потребител? Няма срамно и аз съм такъв! ;)

Почни да четеш внимателно какво споделят потребителите по темите, защото още в първият си пост споделих, че и аз използвам нелегален софтуер, музика и филми, и въпреки това отново ме питаш за същото.
Свободна размяна на информация е аз да ти дам директно нещо на теб, а не чрез средство което организира същото.
Голяма глупост е обвързването на тракерите с някакви демократични права, дето видите ли ни отнемали.

Организацията ли ти е проблема? Пък аз си помислих че проблема е че се ощетява производителя? Лицемер! Не ми отговори на въпроса как без да ми ограничаваш правата ще направиш така че пиратството да не ощетява? Хайде давай кажи голямото ноу - хау ?
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
DmG
Контакти:

Мнениеот DmG » 29 яну 2012 16:18

Сега ще гледам " Мистър и мисис Смит " , моля Брад и Джолито да дойдат , за да им дам паричките за филма . Брад може и да не идва не е мой тип .

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 29 яну 2012 16:19

Спокойно, дори и да стане нещо такова, пак ще се намерят вратички, на това поне сме определено царе :lol: :lol: :lol: Непонятно ми е как държава като Германия не се е присъединила, а ние веднага сме първи, но как да е ... В интерес на истината, в много държави по света наистина има зверска забраназа теглене от торенти и нарушителите наистина се наказват строго :roll: Друг е въпросът, че навън се разхождат на свобода изнасилвачи и убийци, а теб може да те глобят за изтеглянето на някакъв филм или игра.
Според мен, ако има такава забрана, просто ще набараме някой торент сайт от държава, където не е забранено и толкоз :mrgreen: Поставянето на такива забрани доста често постига точно обратният ефект 8-)
Изображение

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 29 яну 2012 16:22

PFC Litex написа:DmG, от кога водене на нормална дискусия по дадена тема без излишни емоции автоматично правят някой на адвокат?

Кажи как?

Някак си нелогично и езуитски звучиш, защитавайки автори и компании, при положение, че и ти си пират.Не го разбирам.Бих те подкрепил ако кажеш: Прави са, не е редно аз да плащам 300 долара за Уиндоус, пък вие да теглите безплатно.Ама не е така, нали?

Освен това съм имал вземане даване с музика и ако не знаеш да ти кажа, че при примерна цена 10 лева на диск, за музиканта остават 70 стотинки! Как ти се струва? Не случайно, много музиканти качиха музиката си в нета, където или се плащат символични суми или си е фрий.В крайна сметка е по-добре някой да те чуе, да ти иде на концерта, където ще даде 10,15 или 20 лева, отколкото да те издадат в някой диск, който никой няма и да купи, и ще си останеш посредствен за цял живот.
Последна промяна от Muscarin на 29 яну 2012 16:26, променено общо 1 път.

urkoto

Мнениеот urkoto » 29 яну 2012 16:23

BLUE CHAMPIONS написа:Простичкия отговор е: Няма нищо крадено в торентите! Всичко е било закупено от някого(като не говорим разбира се за нелегални и лошокачествени продукти) И ако аз имам закупен оригинален диск и ти ми го поискаш ,нарушавам ли нечии закон ако ти го дам?!? Същото е и с торентите-някой има нещо и го дава на друг и ако този друг не го разпросртанява с продажба с цел собствена облага, то нарушение на закон няма!

Подкрепям колегата, има огроооооооооооооооооооомна разлика между физическите стоки и интелектуалните продукти, от тука и кражбата на физически стоки и нарушаването на авторски права. Отделно не виждам как точно ще осъдят някой, че бил дърпал нещо си отнякъде при положение, че не прави кинти от цялата работа и не нарушава авторските права на автора. Въобще цялата работа са пълни кьорфишеци и никога няма да стане (а ако стане ще е грубо потъпкване на основни демократични принципи)
Краен костовист за сведение на всички герберастки псета.

http://vbox7.com/play:9c1d258e8b - най-великия 3-секунден клип в историята на човечеството

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 29 яну 2012 16:24

Много добре разбираш за какво става дума. Всички сме участници в пъзела и всеки носи своята вина.
Утре си купуваш/подаряват ти автомобил, но се оказва краден, същият ще ти бъде конфискуван и не можеш нищо да направиш, след което по обратният ред ще търсят виновниците.

След като всичко според теб е законно и е редно да се прави, защо това сайт вече е в историята http://www.megaupload.com/ ?

Muscarin, аз искам да карам последен модел на Ауди, Опел или друга марка, кажи по какъв начин да го направя, тъй като нямам възможност, но пък и не искам да бъда наказван за същото? - толкова ли е трудно да се води дискусия като се гледа глобално на нещата, а не само от своята къщичка.
След като даваш пример с Windows, колко често ако няма от къде да го намерим ще се налага да си купуваме същият?
Изображение

Върни се в “Свободна зона”