Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ ? (АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Одобрявате ли протеста на зърнопроизводителите и БДЖ

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Re: Одобрявате ли протеста на пшеничната мафия и БДЖ ? (АНКЕТА)

Мнениеот vaskonti » 05 дек 2011 22:14

child in time написа:
vaskonti написа:
child in time написа:Честно казано наще тикви заслужават Гръцки вариант! При целия комфорт при който управляват взеха тотално да се бъзикат с тия които ги избраха! Малко им е и са слаби протестите само истински натиск може да постигне нещо съществено! Имаше известна доза позьорство в цялата работа! Ще стачкуваме ама не съвсем , типично по Български да не би да обидим някой! Много повече трябва за ефективен протест! ;)

Проблемът е, че сега протестират точно тия, които имат най-малко основания да го правят.

Жепеиците? Земеделците? Кой точно няма основание да го прави? Тоя дето кара хиляди хора за 6 - 700 лв или тези които колкото и да са малко все още заравят пари в земята? Даже е жалко че само те излезнаха! Трябваше и пенсионерите и студенти и вс останали да са там! Защото при преброяването на Пролет голям % няма да ги има едните на по - добро място другите в бюрата за безработни!

Добре, дай предложение как да се покрие дълг от 800 милиона на БДЖ и в същото време заплатите на хората да станат по 1500лв. И да не се съкрати никой, разбира се.
А земеделците разполагат с много пари! При тях наистина парите буквално се въргалят на улицата, ама ги мързи да се наведат да ги вземат, искат някой да им ги набута в джоба! Имат субсидии, имат и евро фондове! Какво още искат!?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 дек 2011 22:15

Кашчей написа:Одобряваш ли поведението на т.н. министър Дянков, както и на шефа му?Като си положиш подписа под официален документ ще го спазваш.Ти, можеш ли да се отметнеш от подписан договор с банка, примерно, да им кажеш, абе аз подписах, ама няма да плащам?!

Не те знам доколко си имаш представа от БДЖ и структурите и, та ще го подмина този въпрос, но съм съгласен и с тях.Реформа не се прави само със съкращения на хора, закриване на линии, влакове и дейности.За сметка на това, преди 10 години разделиха БДЖ на три части, за да има повече харантутници в София (най-вече).

Тоя договор, ако имапше някакво правно основание отдавна да е влязъл в съда, А те имат споразумение при възможност да бъдат увеличени средствата, а не задължително.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 дек 2011 22:22

pomiqrat написа:
Кашчей написа:Одобряваш ли поведението на т.н. министър Дянков, както и на шефа му?Като си положиш подписа под официален документ ще го спазваш.Ти, можеш ли да се отметнеш от подписан договор с банка, примерно, да им кажеш, абе аз подписах, ама няма да плащам?!

Не те знам доколко си имаш представа от БДЖ и структурите и, та ще го подмина този въпрос, но съм съгласен и с тях.Реформа не се прави само със съкращения на хора, закриване на линии, влакове и дейности.За сметка на това, преди 10 години разделиха БДЖ на три части, за да има повече харантутници в София (най-вече).

Тоя договор, ако имапше някакво правно основание отдавна да е влязъл в съда, А те имат споразумение при възможност да бъдат увеличени средствата, а не задължително.

Аха, ама те са си виновни, след като вярват на дуета Борисов-Дянков.Дянков ще каже, че има възможност да даде повече пари, ама на Второ пришествие.
Днес и разбрах, че 25 лева са повече от 28, според същият този "министър", който в нормална държава отдавна нямаше да е такъв (дори само заради глупостите, които плещи).

Аз договора не съм виждал, а ти?Те казват едно, Дянков друго, кой лъже повече?Склонен съм да приема, че повече лъже Дянков (това е заложено при всеки главен счетоводител).Всъщност, това май е споразумение, а не договор, но не им разбирам от разликите :oops:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 05 дек 2011 22:22

Добре, дай предложение как да се покрие дълг от 800 милиона на БДЖ и в същото време заплатите на хората да станат по 1500лв. И да не се съкрати никой, разбира се.
А земеделците разполагат с много пари! При тях наистина парите буквално се въргалят на улицата, ама ги мързи да се наведат да ги вземат, искат някой да им ги набута в джоба! Имат субсидии, имат и евро фондове! Какво още искат!?[/quote]

Работещите (средно статическия работещ) в БДЖ са виновни за 20 годишното разграбване? Те ги откраднаха тия пари? БГ земеделците са най - слабо финансираните в ЕС! Ти по САПАРТ да се класираш имаш ли идея за какво става въпрос? Въргалят се те в ръцете им ги бутат! :evil: Не знам колко си голям но дано 96 -97г да е само блед спомен за теб и никой повече да не изкара хората на такъв протест! :evil:
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 05 дек 2011 22:24

child in time написа:Добре, дай предложение как да се покрие дълг от 800 милиона на БДЖ и в същото време заплатите на хората да станат по 1500лв. И да не се съкрати никой, разбира се.
А земеделците разполагат с много пари! При тях наистина парите буквално се въргалят на улицата, ама ги мързи да се наведат да ги вземат, искат някой да им ги набута в джоба! Имат субсидии, имат и евро фондове! Какво още искат!?

Работещите (средно статическия работещ) в БДЖ са виновни за 20 годишното разграбване? Те ги откраднаха тия пари? БГ земеделците са най - слабо финансираните в ЕС! Ти по САПАРТ да се класираш имаш ли идея за какво става въпрос? Въргалят се те в ръцете им ги бутат! :evil: Не знам колко си голям но дано 96 -97г да е само блед спомен за теб и никой повече да не изкара хората на такъв протест! :evil: [/quote]
Е, как те са виновни ми, ти к'во мислиш. Аз си питам що не дирят големците, ама глас народен...
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 дек 2011 22:25

На тез "земеделци", които бръщолевят по телевизията са думите

Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 05 дек 2011 22:26

vaskonti написа:
child in time написа:
vaskonti написа:Проблемът е, че сега протестират точно тия, които имат най-малко основания да го правят.

Жепеиците? Земеделците? Кой точно няма основание да го прави? Тоя дето кара хиляди хора за 6 - 700 лв или тези които колкото и да са малко все още заравят пари в земята? Даже е жалко че само те излезнаха! Трябваше и пенсионерите и студенти и вс останали да са там! Защото при преброяването на Пролет голям % няма да ги има едните на по - добро място другите в бюрата за безработни!

Васконти, къде прочете, че искат такива заплати?От БДЖ не искат изобщо да подпишат нов КТД, но не вярвам в него да има заложени такива заплати :?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 05 дек 2011 22:26

fcb_bg написа:
child in time написа:Добре, дай предложение как да се покрие дълг от 800 милиона на БДЖ и в същото време заплатите на хората да станат по 1500лв. И да не се съкрати никой, разбира се.

Работещите (средно статическия работещ) в БДЖ са виновни за 20 годишното разграбване? Те ги откраднаха тия пари? БГ земеделците са най - слабо финансираните в ЕС! Ти по САПАРТ да се класираш имаш ли идея за какво става въпрос? Въргалят се те в ръцете им ги бутат! :evil: Не знам колко си голям но дано 96 -97г да е само блед спомен за теб и никой повече да не изкара хората на такъв протест! :evil:

Е, как те са виновни ми, ти к'во мислиш. Аз си питам що не дирят големците, ама глас народен...[/quote]

Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 05 дек 2011 22:30

child in time написа:

През 96-97 бях активно протестиращ, току що загубил първото си работно място. Не е много блед споменът.
Работниците в БДЖ не са виновни, такова нещо въобще не съм казал. Но, реформата в БДЖ и въобще като цяло трябваше да започне преди 15-20 години. Ако беше започнала тогава с леки стъпки, сега щяхме да си свиркаме. Да сме на нивото на Словения, например. А 20 години имахме ли някакви реални и сериозни реформи в земеделие, здравеопазване, транспорт? Абсолютно нищо не се правеше и затова сега се реже на месо. Просто е неизбежно, колкото и да не ни харесва. Да не мислиш, че на мен ми харесва ситуацията?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
child in time
Контакти:

Мнениеот child in time » 05 дек 2011 22:32

Точно те ги окрадаха. Да спират композициите и да точат нафта и бензин. Да крадат желязо и мед.

Пуми ти съвсем си му отпуснал края нещо! Да не би да почака по ЖП гарите и да се озлоби нещо? ;)
БюрекOFF и Цветан перфектните НЕпознати! :-)

Върни се в “Свободна зона”