Били ли сте застъпници на някоя партия ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

БАЙ ШНУР
Контакти:

Re: Били ли сте застъпници на някоя партия ?

Мнениеот БАЙ ШНУР » 22 окт 2011 19:36

marmi52 написа:8-)

Работата на застъпниците е да следят дали няма нарушения на изборния закон, дали няма злоупотреби от страна на членовете на изборната комисия. Навремето един застъпник имаше право от време на време да влиза в тъмната стаичка да следи дали има достатъчно бюлетини и дали няма някакви белязани. Сега незнам дали има тези права.
Като цяло най-голямото задължение е да гласува за партията, която представлява. :lol:
Днес повечето партии плащат на своите застъпници. Това си е абсолютно законно купуване на гласове ! :lol:
Щом ще си губите утре времето, поне искайте да ви платят ! ;)

отиваш да вземеш нялой лев и общо взето дремеш цял ден незнам сега колко пари се взимат но когато аз бях застъпник преди 8 години даваха 100 лева :!: :!: :!: а и не е задължително да гласуваш за същата партия :) :) :)

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 22 окт 2011 19:51

Red Warrior написа:
petrof написа:
Red Warrior написа:И вие като мангалите гледате от изборите да изкарате някой лев :evil:

Пич, това са си пари изкарани с 100 % честен труд, така че сравнението ти с циганите е неуместно. Работата е напълно законна и легална. Даже правя евала на такива хора, които се опитват да изкарат някой лев допълнително.

Наемането на застъпници е официализиране на купуването на гласове! Иначе нямам нищо против партийците в избирателните комисии. Макар, че не ги разбирам. Според мен са, или заблудени идеалисти, или бутащи се на партийната софра слагачи.

Тъй като не съм нито едното, нито другото,а все пак съм в комисия, искам да те попитам нещо.Кой трябва да е в комисията?Циганите?Неграмотните?Забавно ми е, на такива избори изучаваш народната психология и манталитет.

Потребителски аватар
mertezaker
Контакти:

Мнениеот mertezaker » 22 окт 2011 20:36

Аз бях застъпник, но не гласувах :lol: Но пък веднъж не ми платиха всичко...

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 22 окт 2011 21:03

WESLEY119 написа:Наемането на застъпници е официализиране на купуването на гласове! Иначе нямам нищо против партийците в избирателните комисии. Макар, че не ги разбирам. Според мен са, или заблудени идеалисти, или бутащи се на партийната софра слагачи.

Тъй като не съм нито едното, нито другото,а все пак съм в комисия, искам да те попитам нещо.Кой трябва да е в комисията?Циганите?Неграмотните?Забавно ми е, на такива избори изучаваш народната психология и манталитет.[/quote]
А какъв си тогава в комисията? Баща ми преди години беше част от комисиите (него го слагам при идеалистите), но се усети и им каза, че е дотук. Доколкото си спомням им даваха по един сандвич и 20 лева тогава, сега не знам как е. Никой не съм искал да обидя - просто си казах мнението. Аз ходя винаги да гласувам, но го правя със съзнанието, че избирам по-малкото зло. Иначе като видя милите ни политици и ми се повдига, и не мога да си представя, че ще ходя да им помагам да влизат във властта да грухтят.
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 22 окт 2011 21:10

AnalBreaker написа:
Red Warrior написа:Наемането на застъпници е официализиране на купуването на гласове! Иначе нямам нищо против партийците в избирателните комисии. Макар, че не ги разбирам. Според мен са, или заблудени идеалисти, или бутащи се на партийната софра слагачи.

Говориш пълни глупости! По-добре спри
[/quote]
Кажи си аргументите да ги сравним, защото може да кажеш че всичко е глупост. Дори формулата на Айнщайн E=m.c/кв :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

WESLEY119
Контакти:

Мнениеот WESLEY119 » 22 окт 2011 22:18

Принципно един* застъпник трябва да съблюдава изборния процес,но дебело подчертавам един*.Когато във Варна имаш 18 000 застъпника,а в Стара Загора една от коалициите 3300, ето това е легален начин да си купиш един глас, а простоватия насреща човек си го дава....тъжна картинка
Иначе, да аз също като баща ти съм идеалист, но по- малък.

Потребителски аватар
batmanlevski
Контакти:

Мнениеот batmanlevski » 23 окт 2011 08:04

като българини човек от народа винаги съм бил и ще бъда за БКП .При нас няма капиталисти които да екплостират народа и на техен гръб да трупат парички
нека бъдем отново свободна и независима страна , а не подлога на сащ и турция !

[wrapimg=]https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/10301117_1432328167037561_8238237856843780182_n.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 23 окт 2011 10:28

Айде сега, партиите имат по един застъпник в секция, което си е съвсем нормално. Друг е въпросът, защо парламентарните партии, които и така си имат представители в комисията, трябва да пратят и още някой.
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Свободна зона”