Ученик намери 2200 лева и ги върна на собственика им

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Според вас правилно ли е постъпило момчето ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

lothar_matthaus

Re: Ученик намери 2200 лева и ги върна на собственика им

Мнениеот lothar_matthaus » 16 сеп 2011 18:31

Сега ще продължи да си ходи с левче на училище и ще си мечтае за клавир. Животът ти дава лимони и ги връщаш :cry:

Това малко като оная история с двамата братя, от които единият бил богат, а другият беден и бедният бил толкова горделив, че не искал да вземе пари от брат си. Бедният брат всеки ден минавал през един и същи мост и богатият решил да хвърли една торба с пари, но беднякът същия ден минал със затворени очи през моста.

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 16 сеп 2011 19:58

Браво на момчето! Да е жив и здрав!
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
gilento93
Контакти:

Мнениеот gilento93 » 16 сеп 2011 20:06

Right_side написа:
kingofpop написа:еми пича е много малък 3 ти клас нормално да направи така ако беше на 15-16 год мислите ли че нямаше да си ги вземе....вие говорите така, но ако на вас ви паднат тия пари друго ше кажете и правите

+1 за да върнеш толкова пари трябва или да малък като хлапето или да си безумно тъп или да си много богат ...каквото и да си говорим е така

Значи да задържиш чужди пари за теб е правилно(имам предвид такава голяма сума)така ли.Жалко,че си си сложил за аватар портрета на един велик българин. :shock:

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 16 сеп 2011 21:04

браво на детето .... и такива постъпки трябва да се насърчават и да се възпитават децата на честност в училище , защото както някой писа вече, такива честни хора се приемат от обществото за будали и с присмех ......... като примери мога да посоча например ...... хвърлянето на боклука в кофата (отваря си селтака кутията цигари и си хвърля станьолчето на земята а не в кофата на 5 метра от него, защото така е по гъзарско) или тва че никой не спира на пешеходна пътека

НАПРЕД АРМЕЙСКИ ЛЪВОВЕ

Потребителски аватар
Hrabar
Контакти:

Мнениеот Hrabar » 16 сеп 2011 21:04

gilento93 написа:
Right_side написа:
kingofpop написа:еми пича е много малък 3 ти клас нормално да направи така ако беше на 15-16 год мислите ли че нямаше да си ги вземе....вие говорите така, но ако на вас ви паднат тия пари друго ше кажете и правите

+1 за да върнеш толкова пари трябва или да малък като хлапето или да си безумно тъп или да си много богат ...каквото и да си говорим е така

Значи да задържиш чужди пари за теб е правилно(имам предвид такава голяма сума)така ли.Жалко,че си си сложил за аватар портрета на един велик българин. :shock:

Васил Левски е записвал всеки грош в тефтера си, за да се отчита пред революционният комитет. Сега с него си мият ръцете потресаващи отрепки!
"Искам да подчертая, че заради преминаването в ЦСКА станах такъв футболист. Този отбор ме научи на всичко в играта." Димитър Якимов
http://www.youtube.com/watch?v=YceBkLcF4E8

Потребителски аватар
lisynger
Контакти:

Мнениеот lisynger » 16 сеп 2011 21:15

Браво на момчето,тея деца са бъдещето!!!Гледах и репортажа в телевизията, на въпрос, защо ги е върнал каза,че човека може да е събирал тея пари много време и няма право да ги задържи
Аз съм си намирал много пъти пари главно по 2-5 лева и не съм ги връщал,най-големия ми удар бяха 50 кинта в автобус 310 :lol:
Една любов,Една борба, Един отбор-ЦСКА

Потребителски аватар
tut
Контакти:

Мнениеот tut » 16 сеп 2011 21:17

Right_side написа:

лол .... ето за такива смешници говоря ..... без капка морал .... пич стягай се .... не бъди отрепката на обществото

зелено-бяло
Контакти:

Мнениеот зелено-бяло » 16 сеп 2011 21:45

Браво на хлапето,браво и на бизнесмена.
Чудесно е възпитан(поне дотук),родителите заслужават поздравления и самото момче БРАВО!
Бизнесмена също правилно постъпва.Вие какво искате - награда като за главата на някого ли?Ще постъпи правилно човека,награда ли ще е,почерпка ли ще е,колело ли ще е....ТЕ си знаят,може и да не разберем "ЦЕНАТА"!!Малкия няма да се учи,че това е търговия,че това е "раздаване на справедливост"...че така ще си "оправи" живота!

Потребителски аватар
bekono
Контакти:

Мнениеот bekono » 16 сеп 2011 22:14

Ако си намерих 10-20лв едва ли ще тръгнеш да ги връщаш, но 2200 са си доста пари. Браво на момчето, добре е постъпило.
[offtopic]Дано собственика на парите му е дал някой лев да се почерпят по 2-3 бири с приятели :mrgreen:[/offtopic]
[wrapimg=]http://i45.tinypic.com/2yywn10.gif[/wrapimg] Изображение Изображение Изображение

Sisi 1914
Контакти:

Мнениеот Sisi 1914 » 16 сеп 2011 22:17

Е, на такива добродетели трябва да учим подрастващите!
8-)
Левски завинаги в моето сърце![

Върни се в “Свободна зона”