Диагноза - Млад Шофьор!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
cska - maina

Re: Диагноза - Млад Шофьор!

Мнениеот cska - maina » 08 авг 2011 14:13

W84me написа:
cska - maina написа:
W84me написа:
Той като избие хората,ако щеш и 20 000 лв глоба му сложи...

Много си П.... то и с 20 км може да убиеш!

Ебати некадърника,изчакай още няколко години,изкарай книжка,бъди активен шофьор и пак разсъждавай....

:lol: имам над 500 000км но факта, че си П.... е валиден :lol:
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
gld_84
Контакти:

Мнениеот gld_84 » 08 авг 2011 14:18

Аз имам книжка от 2 месеца и е ясно, че не съм страхотен шофьор, но това се дължи не толкова, заради това, че нямам опит зад волана, колкото, че инструкторите са ГОЛА ВОДА. Масово не учат как да се паркира, как да се тръгва при наклон, на мен дори ръчната спирачка не ми обясниха кога, как и защо се ползва... Тези хора ги мързи да обясняват и да те учат на каквото и да било, караш 1 час, подпишеш се за 2 и пей сърце...

Потребителски аватар
stannn
Контакти:

Мнениеот stannn » 08 авг 2011 14:31

Най -важното нещо което съм разбрал за 8 години през които имам книжка е да не се предоверявам на купчината ламарини наречена автомобил. Колкото и да е наред и всичко да е изрядно винаги може да си нацелил някоя дефектна част и тя да доведе до доста неприятни неща. И винаги трябва да се мисли като се кара. За инструкторите няма нужда от коментар. Не съм чул инструктор да учи курсистите си как се изпреварва и кога. Масово виждам изпреварвания на места където няма никаква видимост. Да не говорим че повечето млади шофьори си мислят, че щом колата вдига 150 значи е нещо средно между ферари и ламборгини и тръгват да изпреварват дори когато срещу тях идва кола. Върви се чуди къде да бягаш като излезе един такъв.
[center]ИзображениеИзображение[/center]

orlando
Контакти:

Диагноза млад......

Мнениеот orlando » 08 авг 2011 14:40

Пияни зад волана-В затвора и книжката се отнема до живот.-от 0,5 промила до 1 -5000 лева глоба.Над 1 в затвора и 20 000лв.
Превишена скорост до 50 километра над ограничението 6 месеца книжката и 5000 лева глоба.Над 50км над ограничението до живот книжката и 20 000лв глоба.
Каране без книжка 20 000лв глоба без право да си изкара такава за в бъдеще.
Каране БЕЗ книжка „отнета „ до живот без книжка и1 год.затвор и 20 000 лв
всеки си мисли че кара мощна кола.Трябва да се спре фукането.Състезания,гонки,зарибявания по светофарите.....Това са глупости.Които разполага с наистина мощна кола знае че е без значение гонката и е безмисленна.
Диагнозата млад ШОФЬОР има.Трябва да разбираш колата,да я познаваш,трябва да имаш респект към нея.Може да се стори глупаво за някои хора но трябва да имаш малко страх ,когато имаш страх си по внимателен,мислиш малко повече.Ефенца лекенца под път и над път.Това се има пред вид под млад ШОФЬОР.Първо тези хубосници карат колите купени от мама и тати,че и пари за бензин им дават.То хубаво ама какво се ефечат.С чужда пита помен правят.
Летни джанти,шибидах,фарчета ксенон,два споилера ,чипче 20 коня и имаш състезателна кола.Еѝ мнооооо върви.Това са другите елементи дето си мислят че са голяма работа.
Каква е разликата 50,90 коня,150,200.това не е много и не е от значение.Манталитета,респекта .За това и глобите трябва да са значителни а наказанията сурови.
Неправилно спрели коли!Знаете че и те водят до произшествия.Аз съм от Варна и мога да ви кажа че ако имам законова обосновка и 10 паяка за месец съм милионер,а за полицията ще има не само за заплати а и за бонуси.
Милите граждани„ШОФЬОРИ„краи улиците където живеят махат знаците за да им е по удобно,да не заобикалят.
Даването на подкупи.Нали знаете че не е виновен тоз дето яде баницата а тоз дето му я дава.Ако хората не дават рушвети полицаите ще почнат да си заработват заплатите,и да наказват всеки съгрешил, което ще доведе до увеличаване на заплатите им.
Инструкторите реваха че трябва да слагат камери.А кои раздаваше нижки на ляво и дясно само и само да вземат повече и повече пари.Основният проблем може да се търси и там.Че те половината инструктори като водят курс с водач правят нарушения.Карат ги да спират неправилно„за да си купи цигари пича„ за да вземат следващият курсист.........Нито бензина им струва толкова,нито обучението на курсиста ама реваха колко скъпо щял да стане курса защото видиш ли тез камери много скъпи.......
Проблема е компексен.Наистина трябва да има контрол но и наказанията трябва да са жестоки

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 08 авг 2011 16:24

определено смятам че не трябва всеки сульо и пульо да имат право да управлява мощна кола, защото на такава кола просто не се усеща кога си вдигнал 100км/ч!
затова дадох предложението с разделянето на конските сили според категорията!
имаш само "Б" категория, караш градска количка, ако изкараш и "Ц" категория, то вече си минал два курса на обучение и ти се дава право да караш по-мощна кола, а за спортните си е задължително да минеш курс за състезател (доколкото знам има такива курсове но не са задължителни), защото НФС едва ли дава нужните знания! отделно между категориите трябва да има определено време, а не да се вземат една след друга! между Б и Ц да са например 2 години стаж, а ако искаш да караш спортна, то поне 5 години стаж с Ц категория!
Знаем също че има начини и за лимитиране на скоростта на автомобилите, но това трябва да е световна политика за да има успех!
сега се води кампания срещу Младите Шофьори, докато Безотговорните и Безразсъдните ще останат Безнаказани!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 08 авг 2011 17:32

[offtopic]
pirin_blg написа:Аз имам книжка вече почти 7 години. За тези години по мое наблюдение трафика се е променил и увеличил(поне за Благоевград) десетократно. Вече почти всеки има кола. В нашия блок има семейства с по 3 коли. Образуват се задръствания(нещо което преди 7 години го нямаше).Шофьорите са изнервени, пътищата ни са в отчайващо състояние. Все предпоставки за катастрофи.
За мен не е важно дали имаш стаж 2 години или 20, важното е какво имаш в главата. Защото срещу определена сума ще си купиш книжка, но ако не можеш да управляваш 100% рано или късно ще направиш катастрофа, като недай си Боже ще има и пострадали. Просто всичко е до културата на човека.
Бил съм 3 години в Америка. Там книжка се взима и на 16, но първоначално се кара с придружител. Там няма път с предимство и път без предимство. Кръстовищата са само с знаци "Стоп" и който спре пръв, тръгва пръв, така се избягват и задръстванията. Често минават и патрулки, така че рядко ако не спреш на знака ще ти се размине. А караш ли пил - арест. Поне така беше в щатите, в които съм бил аз. Не че там не стават не стават катастрофи, не че там не карат бързи коли(то там ако няма бегачки, къде ще са), просто хората гледат на нещата по различен начин. Гледат да опазят както своя, така и чуждия живот.
Дано да станем малко по-разумни, че всеки ден новините почват със съобщения за инциденти, в които си отиват невинни хора.

от няколко години живея основно в блг и мога да кажа, че градът върви на зле основно в 2 направления: трафик и бездомни кучета (преди няколко години почти не съм обръщал внимание на тези проблеми,а сега са много осезаеми)[/offtopic]
[center]Изображение[/center]

chelseabg
Контакти:

Мнениеот chelseabg » 08 авг 2011 20:30

Като в футбола е няма млади и стари - има можещи и неможещи
Човек се учи да кара чак след като си купи кола на изпита ако ще и 200 4аса да е няма да се научиш..
Естествено трябва време и опит не съм сласен за мощните коли..какво е мощна 100 150 или 500 коня? 90 процента от колите вдигат 180 200 и може пак да се претрепеш като се праиш на шофьор
Трябва да се внимава ..

Потребителски аватар
Lyubooo
Контакти:

Мнениеот Lyubooo » 08 авг 2011 21:21

chelseabg написа:Като в футбола е няма млади и стари - има можещи и неможещи
Човек се учи да кара чак след като си купи кола на изпита ако ще и 200 4аса да е няма да се научиш..
Естествено трябва време и опит не съм сласен за мощните коли..какво е мощна 100 150 или 500 коня? 90 процента от колите вдигат 180 200 и може пак да се претрепеш като се праиш на шофьор
Трябва да се внимава ..

и аз след курса като се качих на собствена кола за 10 километра я изгасих 6-7 пъти, истински кошмар!

мощните коли вдигат 100 км за няма и 6 секунди, докато на по-слабите им трябват поне 10! така на околовръстното оня идиот с БМВ-то ще вдигне 180-220 км/ч (това са си 50 метра в секунда), докато иначе с Тико-то ще вдигне само около 100-120км/ч! по-малка скорост -> повече време за реакция -> по-къс спирачен път и т.н.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
plamenst7
Контакти:

Мнениеот plamenst7 » 09 авг 2011 02:09

Най-големите убийци са смелчаците които при натоварено движение в колона изпреварват без да имат видимост и без да правят сметка,че колоната е толкова гъста, че няма къде да се наврат и почти винаги засичат някой за да не се размажат.Много се дразня и на тези които спират запречвайки пътя и за да минеш трябва да влезеш в насрещното, ама нали дупето трябва да си купи цигари и да спре точно пред будката, защото може да му се схване крака ако спре някъде където няма да пречи, но е с 50м. по-далече.Мен ако питате не частни коли с полицай, а във всяка частна кола задължително да има камера и да следи шофьора как кара постоянно.Ако някой реши да я изключи или демонтира това веднага да сигнализира като нарушение и автоматично да води до глоба равна на най-голямата предвидена за нарушение на пътя. Писнало ми е от безмозъчни мекотели на пътя, а за съжаление ги виждам всеки ден по много пъти.

Потребителски аватар
barbi_vip
Контакти:

Мнениеот barbi_vip » 09 авг 2011 11:47

gld_84 написа: на мен дори ръчната спирачка не ми обясниха кога, как и защо се ползва... Тези хора ги мързи да обясняват и да те учат на каквото и да било, караш 1 час, подпишеш се за 2 и пей сърце...

теб не са ти обяснили кога и защо , на мен преди три години когато изкарах курсовете , инструктора ми каза винаги да дърпам ръчната като паркирам.И сега като паркирам колата майка ми след мен като се качи " Е у а защо си дръпнала спирачката и то толкова" , а вуйчо ми пък настръхва като спирам и като натискам съединител и спирачка , абе мани мани , жестоки са ни курсовете в БГ за шофьори , затова всеки ден четем по вестници в сайтове и гледаме по новините ,за катастрофи и то страшни такива , и 90% от случките задължително има и колата се управляваше от двайсет и няколко годишния/ата......
СТЕНЛИ,СИНЯ БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!

И ПРЕДИ И СЕГА ЛЕВСКИ ЗНАЧИ СВОБОДА

Върни се в “Свободна зона”