Прокудените и забравени български гении.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

orlando
Контакти:

Re: Прокудените и забравени български гении.

Мнениеот orlando » 29 юни 2011 23:17

Irish stout написа:
Кой ти каза, че държавата е влагала пари за научни разработки? Какво техническо постижение имаме от периода на комунизма? Едно ми посочи. Защо техническите постижения на 20 век са създадени навсякъде другаде, но не и в Източния блок?

Не знам на колко години си, за да твърдиш, че който е спазвал законите не е имал проблеми, но предполагам на колко си. Изобщо не е било важно дали спазваш законите, ако си бил нарочен за народен враг. И най-изрядния да си бил, ако баща ти е бил "черен", черен си и ти и всички около теб. Като сме били доста добре, защо са бягали хората?

Деца, четете!

На колко години съм като знаеш?
Къде са Българските гении сега,които са от нашето поколение.
Никои„ гении“ няма да остане в България защото парите които искат не са тук.Така ще бъде и в бъдеще и не са били виновни комунистите,капиталистите или които и да било.
Щатите са толкова на пред защото дават пари и копуват такива хора,които след 5 години гордо казват че са американци,и не са само те така.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Re: Прокудените и забравени български гении.

Мнениеот blue avalanche » 30 юни 2011 00:54

Irish stout написа:Кой ти каза, че държавата е влагала пари за научни разработки? Какво техническо постижение имаме от периода на комунизма? Едно ми посочи. Защо техническите постижения на 20 век са създадени навсякъде другаде, но не и в Източния блок?
Не знам на колко години си, за да твърдиш, че който е спазвал законите не е имал проблеми, но предполагам на колко си. Изобщо не е било важно дали спазваш законите, ако си бил нарочен за народен враг. И най-изрядния да си бил, ако баща ти е бил "черен", черен си и ти и всички около теб. Като сме били доста добре, защо са бягали хората?

Деца, четете!

Чел ли си за български разработки в космоса?
"Откриването на Шестия сърдечен тон спомага за опознаването на сърдечната дейност и избягването на диагностични грешки. Негов откривател е:
проф. д-р Иван Митев, българин.
Шестият тон на сърцето е първото откритие в българската медицина. За него се знае малко, както и за проф. д-р Иван Митев.
През 1974 професорът усеща в сърцето на пациент странен тон, различен от познатите и описани досега. Проверява внимателно стотици пациенти - дали наистина долавя нещо различно. Използва наличната по това време техника и успява да регистрира тона. Това е единственият тон, който се улавя на необичайно място в сърцето - в систолата."
"Чувал ли си за нивалина - лекарството, което се извлича от блатното кокиче? То помага при лечение на полиомиелит, церебрална парализа, неврологични заболявания, засягащи централната и периферна нервна система, и за лечение на деменции от Алцхаймеров тип. Лекарството Нивелин е създадено през 1956 от:
проф. д-р Димитър Пасков, българин."
Още?
Деца,ЧЕТЕТЕ!

Върни се в “Свободна зона”