Тотю Младенов : Безработицата в България е 8.87 %

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Колко е реалната безработица в страната ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Re: Тотю Младенов : Безработицата в България е 8.87 %

Мнениеот Madridist » 02 юни 2011 23:52

PFC Litex написа:Регистрирането в бюрото по труда изобщо не е с цел да ти намерят работа, а ако ти се наложи документ за нещо.

Въобще не съм съгласен. Болшинството от хората се регистрират, за да могат да получават после обезщетение 4 месеца. И дори за да бъдем точни, обезщетенията се взимат от НОИ. Пълно е с млади хора,които тепърва завършват университет, или просто не са работили постоянно през последните осем месеца и почти никой не се записва в тези бюра и не се водят в никакви статистики. 8-)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

irriducibile

Мнениеот irriducibile » 02 юни 2011 23:53

е прекалявате... да се говори за безработица над 20-25 % е повече от абсурдно! реалната за мен е около 20 %
Non Mollare Mai ! Merda AS !

Потребителски аватар
sir George
Контакти:

Мнениеот sir George » 03 юни 2011 00:20

Тва е статистика от бюрото по труда,а там кво става:
Регистрираш се имаш или нямаш право на помощи!Казваш кви умения притежаваш и както стана в моя случай направо ми казаха,че не могат да ми намерят работа и трябва да търся другаде!Лъжеш се да ходиш да се разписваш 1-2пъти и накрая ти писва и попълваш молба за отписване,поне да не се разкарваш!Ама с тази молба излиза,че се отписваш,защото уж си намерил работа,а не щото ти е писнало да те размотават!Тези молби също влизат в статистиката и съответно водят до "по-малка безработица"!Веднъж се излъгах,дано не ми се налага пак да опирам до бюрото по труда,ама нали кризата тепърва настъпи и изведнъж работа за високо квалифициран персонал(поне в Пловдив)-Ц!
[offtopic]Ще се изфукам,ама на интервю в 1 фирма ми казаха,че съм прекалено добър за тях :mrgreen: :mrgreen: !Още преди да сме говорили за лични условия!Така и не достигнахме дотам!Да бяха казали,че съм неподходящ-Щях да разбера ,ама...
Ако някой намери логика ще го призная![/offtopic]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 03 юни 2011 00:27

sir George написа:[offtopic]Ще се изфукам,ама на интервю в 1 фирма ми казаха,че съм прекалено добър за тях :mrgreen: :mrgreen: !Още преди да сме говорили за лични условия!Така и не достигнахме дотам!Да бяха казали,че съм неподходящ-Щях да разбера ,ама...

sir George и на мен ми се е случвало абсолютно същото. Казаха ми,че спрямо това което съм учил и работил като трудов стаж, съм прекалено квалифициран. За професии като барман, продавач-консултант в магазин за дрехи и т.н. някой работодател предпочита да вземе човек със средно образование,отколкото с висше, защото логиката им е, че като си вишист, тази работа ще я работиш временно , докато си намериш нещо по-добро. Това са ми го казвали лично в очите. ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

lothar_matthaus

Мнениеот lothar_matthaus » 03 юни 2011 00:31

sir George написа:[offtopic]Ще се изфукам,ама на интервю в 1 фирма ми казаха,че съм прекалено добър за тях :mrgreen: :mrgreen: !Още преди да сме говорили за лични условия!Така и не достигнахме дотам!Да бяха казали,че съм неподходящ-Щях да разбера ,ама...

Уникално :mrgreen: Нямало е да могат да ти плащат. После в България нямало квалифицирана работна ръка :mrgreen:

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 юни 2011 00:34

Over Qualified :lol: Логиката е, че има опасност бързо да напуснеш дадената позиция, ако намериш по добра работа, която да отговаря на квалификацията ти. ;) Или пък не могат да ти осигурят заплата, която отговаря на квалификацията ти.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Rooster1912
Контакти:

Мнениеот Rooster1912 » 03 юни 2011 00:34

Деееебаа и манипулаторите лъжливи!Година и половина съм без работа ! 4 месеца ходех в бюрото по труда да си вземам обезщетенията(за толкова време имах право) , след което още 2-3 месеца ходех само да се разписвам(и аз не знам защо) и ми беше казано от служителка, да си търся други варианти и, че ако искам - да не идвам повече, защото нямало смисъл. И просто спрях да ходя, което е равносилно на отписване предполагам. И сега -като не се водя на отчет в бюрото по труда не се водя безработен според тия олигофрени .Боклуци некадърни!

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 03 юни 2011 02:32

Тия български бюра по труда са пълен та..к с извинение.Сам си подадох документите по Интернет в немското бюро по труда за чужденци и хората се убиха да ми пращат всекидневно писма с предложения за работа.Вече втора година съм в Германия и тук почти няма безработица-мисля че около 1,5 млн. Учете езици и си търсете сами работа в чужбина.Съжалявам че трябва да го кажа но това е положението....

Потребителски аватар
mormona
Контакти:

Мнениеот mormona » 03 юни 2011 03:23

10 - 20 % според мен. Маика ми си търси работа от 2 години в сферата на счетоводството. А има опит и е била главен счетоводител.ПРосто сега търсят млади хора или нямат пари и следкато я наемат и до 1-2 месеца фирмата спира да съществува. Имам 3-4 приятели които също немогат да се намерят работа или си намират за по 1-3 месеца.Парите са символични... това е трагедия. Пълна трагедия , ние го съзнаваме , но на много от тук пишештите това няма да им попречи да гласуват за ББ на предстоящите избори...
дано греша :?
[center]http://forum.gong.bg/barcelona/viewtopic.php?f=19&t=15064[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/6E/6924a8a35c868b6e.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 03 юни 2011 03:35

Според мен, по-малко от 17-20% не е.
При статистики май взема тея дето са се регнали в борсата. За повече от 10 години 3 пъти съм висял на борса. Резултат - 0! Втория път поработвах по строежи и се водих безработен. Не беше зле...
Досега 2 или 3 пъти съм си намирал работа от jobs.bg. Бачкам в момента максималната малоумщина за ... не ми се говори за колко...Ама в Търново е така...
Това за оувъркуолифайд е голяма лъжа. Най-простата логика е, че един висшист не му дреме толкова и ако го ментят ще си потърси правата. Той и друго може да прави. Но един човек, опрян до стената, няма изход. Това е за онези мошенници дето си мислят, че си имат роби.
И те са такива.
Ма..а им мошеническа дева! :evil:

Върни се в “Свободна зона”