Първо нека си оправим съдебната системата та те тогава може да се разисква темата
За или против смъртното наказание в България ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: За или против смъртното наказание в България ?
Нищо против по принцип но историята помни много случаи в които "виновният" бива натопен , и все си мисля че именно за това не бива да го има.
Първо нека си оправим съдебната системата та те тогава може да се разисква темата
Последна промяна от percival на 22 ное 2010 23:09, променено общо 1 път.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора
Proteccao написа:megan fox написа:Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята
Чудо голямо! Целта оправдава средствата! Ако от живота на няколко невинни зависи това да се намали почти до 0 престъпността, респективно да се спасят доста животи..., то тогава тази цена е повече от приемлива!!!
Дребните крадци и хората които укриват данъци едва ли ще са застрашени от смъртното наказание. Въвеждането на такова едва ли ще промени нивото на престъпността, а и невинни животи не са средство което може да бъде оправдано от която и да е цел
Укриването на данъци не е престъпление в този смисъл, в който си мислиш в България. Единствено административно накзание получаваш в този случай -глоба.
Последна промяна от pomiqrat на 22 ное 2010 23:10, променено общо 1 път.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- ZinedineZidane
- Контакти:
Всеки, който казва "твърдо", може да бъде лесно оборен. Не случайно темата е и ще е от най-обсъжданите въобще.
Аз бях "за" като бях по-малък и буен, но сега не съм толкова сигурен. Мнението ми клони към съществуването на това наказание по-скоро като изключение. При наличието на определени предпоставки, които изключват съмнението за извършване на престъпление, при точно конкретизирани състави - ок, нека се прилага. Но не и като някакво основно наказание, използвано за назидание от властимащите, PR инструмент.
Аз бях "за" като бях по-малък и буен, но сега не съм толкова сигурен. Мнението ми клони към съществуването на това наказание по-скоро като изключение. При наличието на определени предпоставки, които изключват съмнението за извършване на престъпление, при точно конкретизирани състави - ок, нека се прилага. Но не и като някакво основно наказание, използвано за назидание от властимащите, PR инструмент.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!
Моето мнемие че ако даден човек е 100% убиец то да бъде и той убит (даже и измъчван
) , но ако той не е 100% сиг убиец ( тоест има и др заподозряни , но не са осъдени да не е смърно наказание , а да може това наказание ( може би неверно ) да бъде поправено ) 
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!
Хан Крум написа:Хомо Гереникус ...
Love_ написа:megan fox написа:Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята
Чудо голямо! Целта оправдава средствата! Ако от живота на няколко невинни зависи това да се намали почти до 0 престъпността, респективно да се спасят доста животи..., то тогава тази цена е повече от приемлива!!!
Ако избием всеки убиец престъпноста няма да се намали почти 0Страха не възпитава, ако не си съгласен с това допитай се до родителите ти ! Те ще ти разкажат за комунизма.
Айде не ми говори за комузнима, че почти сигурно съм живял повече от теб по негово време!!!
И да, страха не възпитава, но възпира! Ако знаеш, че за най-малкото престъпление ще виснеш на въжето (дори за една открадната пиклива дъвка!!!) определено ще се замислиш дали да откраднеш каквото и да е било, какво остава за по-тежки престъпления като проституция, корупция, търгувия с наркотици, изнасилвания и убийства
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Proteccao написа:megan fox написа:Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята
Дребните крадци и хората които укриват данъци едва ли ще са застрашени от смъртното наказание. Въвеждането на такова едва ли ще промени нивото на престъпността, а и невинни животи не са средство което може да бъде оправдано от която и да е цел
Зависи!!! Просто смърното наказание трябва да се въведе като ЕДИНСТВЕНО НАКАЗАНИЕ за всичките престъпления!!!
Откраднеш дъвка - смърт!
Откраднеш милион - смърт!
Изнасилиш - набиване на кол и ако си останал жив, смърт!
И тн...
Да видим тогава дали на някого ще му стиска да нарушава закона!!!
Последна промяна от megan fox на 22 ное 2010 23:17, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
- cska - maina
Аз съм против, но при изнасилвания примерно, да следва кастрация + затвор, а за убийство ,,рязане на китките + доживотна присъда и тн.
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг
Категорично против. Досега никъде по света престъпността не е била намалена със смъртни присъди. Лично за мен едно отнемане на свобода(строг затвор) е не по-малко тежко наказание от смърт. Може да бъдат въведени и други по тежки наказания,като затвор в изолатор -без да комуникира с други хора. Отделно при една смъртна присъда не е излючена и възможността за грешка,която би била непоправима.
Също така право да отнема живот има единствено този ,който го дава.
Да погледнем в кои държави има основно смъртно наказание- основно това са ислямски държави и такива от третия свят- е тях ли ще използваме за еталон. В САЩ далеч не във всички щати има смъртно наказание, в други щати се издават смъртни присъди ,но има мораториум върху изпълнението им.
Особено за състоянието на българската правораздавателна система ,където има много скалъпени процеси,не трябва в никакъв случай да си помислим за смъртно наказание.
В почти цяла Азия при намиране на наркотици наказанието е едно- смърт. Е добре де никой не си ли задава въпроса колко лесно е на някой да му се подхвърлят наркотици. За изнасилване- ами много често "нежната страна" сама си го е търсила- е тя отишла в 3 часа сутринта облечена почти по евино облекло ,после " той ме изнасили". Как се прави разликата между предумишлено и непредумишлено убийство- не е толкова лесно.
Също така право да отнема живот има единствено този ,който го дава.
Да погледнем в кои държави има основно смъртно наказание- основно това са ислямски държави и такива от третия свят- е тях ли ще използваме за еталон. В САЩ далеч не във всички щати има смъртно наказание, в други щати се издават смъртни присъди ,но има мораториум върху изпълнението им.
Особено за състоянието на българската правораздавателна система ,където има много скалъпени процеси,не трябва в никакъв случай да си помислим за смъртно наказание.
В почти цяла Азия при намиране на наркотици наказанието е едно- смърт. Е добре де никой не си ли задава въпроса колко лесно е на някой да му се подхвърлят наркотици. За изнасилване- ами много често "нежната страна" сама си го е търсила- е тя отишла в 3 часа сутринта облечена почти по евино облекло ,после " той ме изнасили". Как се прави разликата между предумишлено и непредумишлено убийство- не е толкова лесно.
Аз по комунизма не съм живял, но тогава защо още не е комунизъм като е било толкова хубаво. Определено е имало + по това време, но си е имало огромни минуси. Прав си че възпира, но не мисля че това е начина. От 1 затворник има много начини да се покае към обществото. Това, че не се прилага е друг въпрос 
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !
Support only your local team !
-
bojiTHEmaster
- Контакти:
Против.
Тази варварщина е вече в миналото, там трябва и да си остане.
Тази варварщина е вече в миналото, там трябва и да си остане.