За или против смъртното наказание в България ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Re: За или против смъртното наказание в България ?

Мнениеот percival » 22 ное 2010 23:08

Нищо против по принцип но историята помни много случаи в които "виновният" бива натопен , и все си мисля че именно за това не бива да го има.

Първо нека си оправим съдебната системата та те тогава може да се разисква темата :)
Последна промяна от percival на 22 ное 2010 23:09, променено общо 1 път.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 22 ное 2010 23:08

Proteccao написа:
megan fox написа:
Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята ;)

Чудо голямо! Целта оправдава средствата! Ако от живота на няколко невинни зависи това да се намали почти до 0 престъпността, респективно да се спасят доста животи..., то тогава тази цена е повече от приемлива!!!

Дребните крадци и хората които укриват данъци едва ли ще са застрашени от смъртното наказание. Въвеждането на такова едва ли ще промени нивото на престъпността, а и невинни животи не са средство което може да бъде оправдано от която и да е цел

Укриването на данъци не е престъпление в този смисъл, в който си мислиш в България. Единствено административно накзание получаваш в този случай -глоба.
Последна промяна от pomiqrat на 22 ное 2010 23:10, променено общо 1 път.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 22 ное 2010 23:09

Всеки, който казва "твърдо", може да бъде лесно оборен. Не случайно темата е и ще е от най-обсъжданите въобще.
Аз бях "за" като бях по-малък и буен, но сега не съм толкова сигурен. Мнението ми клони към съществуването на това наказание по-скоро като изключение. При наличието на определени предпоставки, които изключват съмнението за извършване на престъпление, при точно конкретизирани състави - ок, нека се прилага. Но не и като някакво основно наказание, използвано за назидание от властимащите, PR инструмент.
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 22 ное 2010 23:13

Моето мнемие че ако даден човек е 100% убиец то да бъде и той убит (даже и измъчван ;) ) , но ако той не е 100% сиг убиец ( тоест има и др заподозряни , но не са осъдени да не е смърно наказание , а да може това наказание ( може би неверно ) да бъде поправено ) ;)
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 22 ное 2010 23:13

Love_ написа:
megan fox написа:
Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята ;)

Чудо голямо! Целта оправдава средствата! Ако от живота на няколко невинни зависи това да се намали почти до 0 престъпността, респективно да се спасят доста животи..., то тогава тази цена е повече от приемлива!!!

Ако избием всеки убиец престъпноста няма да се намали почти 0 :) Страха не възпитава, ако не си съгласен с това допитай се до родителите ти ! Те ще ти разкажат за комунизма.

Айде не ми говори за комузнима, че почти сигурно съм живял повече от теб по негово време!!!

И да, страха не възпитава, но възпира! Ако знаеш, че за най-малкото престъпление ще виснеш на въжето (дори за една открадната пиклива дъвка!!!) определено ще се замислиш дали да откраднеш каквото и да е било, какво остава за по-тежки престъпления като проституция, корупция, търгувия с наркотици, изнасилвания и убийства :!: :!: :!: :twisted: :twisted: :twisted:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 22 ное 2010 23:16

Proteccao написа:
megan fox написа:

Дребните крадци и хората които укриват данъци едва ли ще са застрашени от смъртното наказание. Въвеждането на такова едва ли ще промени нивото на престъпността, а и невинни животи не са средство което може да бъде оправдано от която и да е цел

Зависи!!! Просто смърното наказание трябва да се въведе като ЕДИНСТВЕНО НАКАЗАНИЕ за всичките престъпления!!!
Откраднеш дъвка - смърт!
Откраднеш милион - смърт!
Изнасилиш - набиване на кол и ако си останал жив, смърт!
И тн...

Да видим тогава дали на някого ще му стиска да нарушава закона!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Последна промяна от megan fox на 22 ное 2010 23:17, променено общо 1 път.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 22 ное 2010 23:16

Аз съм против, но при изнасилвания примерно, да следва кастрация + затвор, а за убийство ,,рязане на китките + доживотна присъда и тн.
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 22 ное 2010 23:17

Категорично против. Досега никъде по света престъпността не е била намалена със смъртни присъди. Лично за мен едно отнемане на свобода(строг затвор) е не по-малко тежко наказание от смърт. Може да бъдат въведени и други по тежки наказания,като затвор в изолатор -без да комуникира с други хора. Отделно при една смъртна присъда не е излючена и възможността за грешка,която би била непоправима.
Също така право да отнема живот има единствено този ,който го дава.
Да погледнем в кои държави има основно смъртно наказание- основно това са ислямски държави и такива от третия свят- е тях ли ще използваме за еталон. В САЩ далеч не във всички щати има смъртно наказание, в други щати се издават смъртни присъди ,но има мораториум върху изпълнението им.
Особено за състоянието на българската правораздавателна система ,където има много скалъпени процеси,не трябва в никакъв случай да си помислим за смъртно наказание.
В почти цяла Азия при намиране на наркотици наказанието е едно- смърт. Е добре де никой не си ли задава въпроса колко лесно е на някой да му се подхвърлят наркотици. За изнасилване- ами много често "нежната страна" сама си го е търсила- е тя отишла в 3 часа сутринта облечена почти по евино облекло ,после " той ме изнасили". Как се прави разликата между предумишлено и непредумишлено убийство- не е толкова лесно.

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 22 ное 2010 23:17

Аз по комунизма не съм живял, но тогава защо още не е комунизъм като е било толкова хубаво. Определено е имало + по това време, но си е имало огромни минуси. Прав си че възпира, но не мисля че това е начина. От 1 затворник има много начини да се покае към обществото. Това, че не се прилага е друг въпрос :)
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

bojiTHEmaster
Контакти:

Мнениеот bojiTHEmaster » 22 ное 2010 23:19

Против.
Тази варварщина е вече в миналото, там трябва и да си остане.

Върни се в “Свободна зона”