На цената на едно Боро

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TheClub
Контакти:

Re: На цената на едно Боро

Мнениеот TheClub » 18 сеп 2010 17:38

Pro-European написа:по-интересно ми е да кажете:
По каква причина доброволно бихте се отказали от нещо, което може да получите гратис / на аванта, но по някакъв начин усещате за неприемливо ?
Или какво в никакъв случай не бих заменил срещу един пакет Боро (но на сходна стойност, ако е материално ;) ) ?

Отговор на първи въпрос:
По-никаква причина! Ако нещото е една дъвка от приятел, вместо да взимам цяло пакетче да, но нещо по сериозно - НИКОГА!

Отговор на втори въпрос:
Боро? Аз не пуша! Няма и да пропуша! Считам го за адски вредно(както и е), но просто специално за пушенето имам воля никога ама никога да не пробвам!

А по въпроса за боклука, който споделих: Казах го, защото мисля, че е подобен на случая с автора и неговото гражданско мнение!

ПП: Фабрегас 949 на колко си години?
ПП2: Аз съм на 17 :)

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:44

TheClub написа:Отговор на първи въпрос:
По-никаква причина! Ако нещото е една дъвка от приятел, вместо да взимам цяло пакетче да, но нещо по сериозно - НИКОГА!
Отговор на втори въпрос:
Боро? Аз не пуша! Няма и да пропуша! Считам го за адски вредно(както и е), но просто специално за пушенето имам воля никога ама никога да не пробвам!

а кога би отказал да получиш нещо безплатно на приблизителна стойност - примерно билет за мач, на твоя отбор? какво условие към безплатния билет не би приел?
Това търсим, кога се отказваме от нещо доброволно, защото е придобито по неприемлив начин (както приход от 5 лв за магазина чрез продажба на малолетни)
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
cska_90
Контакти:

Мнениеот cska_90 » 18 сеп 2010 17:48

Абе тука гъмжи от лицемери!!!Кокло от вас -ама честно не са палили цигара и не са пили алкохол до 18 години!!Ама сега големи моралисти!!! :?Всеки е минал по тоя път-няма какво да се лъжим и заблуждаваме!!! ;) ;) ;)Човек си има глава на раменете и сам си преценява какво и кога да употребява!!!Въпрос на личен избор!
Изображение

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 17:55

cska_90 написа:Абе тука гъмжи от лицемери!!!Кокло от вас -ама честно не са палили цигара и не са пили алкохол до 18 години!!Ама сега големи моралисти!!! :?

пак казвам (това клише много се използва от футболистите) -
тук не осъждаме децата. темата не е за тях.
обсъждаме тези, които използват чужда зависимост и печелят от нея.

и най-вече: какво (не) бих заменил за един пакет Боро?
и от какво важно за мен съм склонен да се откажа, ако е придобито по кофти начин

veseo
Контакти:

Мнениеот veseo » 18 сеп 2010 18:02

Ще ти задам и аз един въпрос - оригинален ли ти е Windows (ако изобщо ползваш) и ползваш ли само безплатни (не пиратски) програми, купуваш ли си всички игри (ако играеш) и гледаш ли филми само на кино и по тв (тоест, не сваляш филми от торенти). Нямам нужда от отговор, но сам си отговори и ако отговорът на поне 1 от тия въпроси е отрицателен, то някак нямаш право да задаваш втория въпрос (за "придобитото по кофти начин") ;)
Типичното гнусно и комплексарско синьо-червено мислене:
Morgause написа:Нека купува съдии и мачове, през оная работа ми е стига да сме шампиони!

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 18 сеп 2010 18:04

cska_90 написа:Абе тука гъмжи от лицемери!!!Кокло от вас -ама честно не са палили цигара и не са пили алкохол до 18 години!!Ама сега големи моралисти!!! :?Всеки е минал по тоя път-няма какво да се лъжим и заблуждаваме!!! ;) ;) ;)Човек си има глава на раменете и сам си преценява какво и кога да употребява!!!Въпрос на личен избор!

Аз никога не съм пробвал да пуша, но виж-пиенето е друга работа :lol: :lol:
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 18 сеп 2010 18:07

veseo написа:Ще ти задам и аз един въпрос - оригинален ли ти е Windows (ако изобщо ползваш) и ползваш ли само безплатни (не пиратски) програми, купуваш ли си всички игри (ако играеш) и гледаш ли филми само на кино и по тв (тоест, не сваляш филми от торенти). Нямам нужда от отговор, но сам си отговори и ако отговорът на поне 1 от тия въпроси е отрицателен, то някак нямаш право да задаваш втория въпрос (за "придобитото по кофти начин") ;)

може би имаме отрицателен отговор ;)

ще кажеш че се измъквам, но има разлика между това да печелиш от чужда зависимост и да си тарикат, който ощетява гигантска корпорация като Майкрософт.
но като цяло имаш основания.
Последна промяна от Pro-European на 18 сеп 2010 18:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 18 сеп 2010 18:13

Към автора: иди в чужбина, братле...... и се радвай, че вечерта след случая някой не те е смлял от бой зад някоя сграда.

Иначе, ако ще даваме примери: аз в сряда си ходя на лекции, излизам на тичане с раница на гърба, портфейли и други глупости по ръцете и 2 пластмасови бутилки. Минавам покрай контейнерите за разделно събиране на буклука, изхвърлям си бутилките, виждам вътре много строителни отпадъци и кашони и инстинктивно, докато почти тичах, се прекръстих и както си нямаше никакви хора покрай мен, изведнъж чух от съседния строеж как ме напсуваха 2-3 човека и почнаха да си обясняват: еее, така като почнат само да се праят на интересни някви и кво демонстрират, все едно голямото нещо е станало.......

В България съвестните граждани пречат! Пречат ни на рахатлъка, пречат, че с техните норми не можем да серем навсякъде! Ние искаме някой друг да ни направи всичко и на приказки сме с голямо желание да се оправят нещата. Обаче, ако верно се появят хора, които да работят за това, те почват да ПРЕЧАТ. (тия пък на кви се праят, кво се престарават там). На Българите си ни харесва всички да са маскари - така не се чувстваме виновни за собствените си кражби и сране..... а, картинката става пълна като си намерим и виновен - турци, цигани, мутри, политици............

а такива примери до безкрай можем да даваме. Как пък все ми бибкат като спра на пешеходна пътека - някой ден ще ме ударят и аз ще съм виновен; как пък никой не си намалява чалгата от апартамента и ако звъннеш на полицията, си отваряш още повече проблеми и как никой не ебава да спре да пучи на публични места. за всичко отговорът е: като не ти харесва, никой не те кара да.... еди какво си - нормлано е като не ти харесва нещо да се бориш да стане ок - ама в бг пречим ;)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
rump_shaker
Контакти:

Мнениеот rump_shaker » 18 сеп 2010 18:13

Вижте шефа ми пиртежава и магазин и открити кафенета тип "караванки". Нито той, нито аз, нито жена му или който и да е бил работник на тези обекти е продавал цигари или алкохол на молетни деца. И причината не е, че спазваме някакви закони, дори не се замисляме че губим потенциална печалба. ( тя е някви смешни стотинки на пакет цигари). Причината поради която отказваме е чисто морална. Както се казва "пазете детето". А малолетните са си още деца. Аз лично прояваявам съвест когато отказвам да продам. Не съм воден от някви нормативи, закони и алабала. Лично аз съм пушач, ни мисля че конторла над тютюнопушенето трябва да е сериозен
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Leooo
Контакти:

Мнениеот Leooo » 18 сеп 2010 18:16

Ако децата искат да употребяват , няма никакво значение какви забрани има , те пак ще си вземат !!!
[center]Изображение[/center]
ИзображениеИзображение

Върни се в “Свободна зона”