Alex написа:headhunter написа:Уважавам мнението ти, но си личи, че не си в час. Значи тези дето не правят нищо по цял ден и живота им минава безгрижно са точно въпросните дилъри. Потребителите на трева, в повечето случаи са работещи хора, защото за да дадеш 30 лева за един грам, трябва да ги изкарваш тези пари. Само не ми казвай, че точно тревоманите прават обирите и тормозат обществото. Не бъркай хероина с тревата

Познавам доста хора като тези, за които говориш - хората си бачкат солидно и не са некакви безмозъчни и тн (и няма нищо лошо като искат да си отделят 30 лв) Обаче познавам мнооооого повече на около 20 години, които си простеят по цял ден, и не правят нищо освен някое хапченце или тревица за купона и гледат да забършат нещо по-заблудено (а бе думата лекета ги охарактеризира точно).
А за тежките наркотици - не знам, там е сложно, наистина много от хората са болни, не става въпрос само за това, че са пробвали веднъж и са се зарибили. Просто психиката им е предразположена към това - дали ще е някаква комбинация от анти-депресанти и наркотици, същото си е (тук си признавам, че имам само някакви познания - да не дава Господ да се учим от личния си опит)
за дилърите няма кво да говорим... тук предполагам всички сме на едно мнение
Лекетата си живеят така, защото накрая има кой да плаща сметката (разбирай богати родители), а и все още не са се осъзнали, не са видели истинското лице на живота, може би също така няма кой да ги научи кои са истинските ценностти в живота. Да не говорим, че повечето младежи, дори и мои набори нямат изградена ценностна система и никаква гражданска позиция, затова държавата е на тоя хал, за съжаление

И явно вече се налага, като мода тревичката (като бях по-млад бяха цигарите и алкохола) и за това си изградил такива впечатления. Както и да е. Все пак като чета и другите мнения и ги съпоставя с моето, съм на мнение, че това е нож с две остриета, затова трябва да има някакъв компромисен вариант. Примерно: за трева да няма дела, съд, затвор, а солена глоба от порядъка на 1000 лв за цигарка или нещо от сорта. Така хем и агнето цяло, хем и вълкът(държавата) сит.
И аз не ти пожелавам да разбираш от личен опит, защото загубих много приятели и може би това ме спаси да не се погубя и себе си.
Респект