За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
МЕЦИ

Re: За селяните, гражданите, комплексарите.. и още нещо

Мнениеот МЕЦИ » 29 ное 2009 20:55

[offtopic]Кашчей,ще ме извиниш,но понеже съм в този форум,не мога да се стърпя,извън темата,да поздравя всички сини фенове с победата 3 на 0,в държавата,в която се играе истински футбол...[/offtopic]
РОДЕНИТЕ ДА ПЪЛЗЯТ НЕ МОГАТ ДА ЛЕТЯТ

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 29 ное 2009 20:57

Кашчей написа:
МЕЦИ написа:Не бъркаш. :lol: Човекът с бързи крака ,но без глава... :)Ти си първият ,който се сети... А за останалото...Нали това казвам и аз?!Пиша си в скайп с един бивш модератор от тук,кс който преди доста сме...спорили да речем..Той е от тъй наречения "селски" отбор...Това не ни пречи да се разберем...Няма селски и граждански...Няма селяни и граждани..Има,млади хора...с липсващи първи 7 години..Те винаги ще си останат...млади;)

Печен съм беее..... :mrgreen: Колко от сегашните фенове на "Левски" са чували за т.н. "Летяща гуменка" ;)

За вечно младите си прав, но да си вечно млад не винаги е прегрешение.Прегрешение става, когато разбиранията ти са на нивото на 10-12 годишно хлапе, което си мисли, че светът се върти около него и право е само то и никой друг :(

Мисля,че ме разбра;)Ти всъщност от къде си?

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 29 ное 2009 20:59

МЕЦИ написа:Кашчей,ще ме извиниш,но понеже съм в този форум,не мога да се стърпя,извън темата,да поздравя всички сини фенове с победата 3 на 0,в държавата,в която се играе истински футбол...

чи да не са били те 3:0 че да поздравяваш тях? Малко е нагло не мислиш ли? Когато вие биете толкоз си поздравявай тогава. Все едно аз да поздравявам червените фенове примерно за поредната загуба на Черноморец която им нанася Локо София! Когато друг отбор бие някой е меко казано глупаво да се поздравяват феновете на 3 отбор! Всеки да си се поздравява за собствените си победи!
Последна промяна от runnersa на 29 ное 2009 21:04, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 29 ное 2009 21:00

parvanoff написа:Хванали сте се да обсъждате неща, които са мегаотносителни. Има и селяни и граждани, които не стават и за съжаление те са по-големият процент в тази държава. За селяните сте прави дотолкова, доколкото всичко това, което казвате се отнася за хора, които са над 40-50 годишна възраст. Мъненките жители по селата си заслужават напълно някои от обидните прозвища, но разбира се и тук процента не е 100, за да съдиш за характера на някой по това къде е роден...
Относно автора на темата-приятелю, лично мое мнение е, че е доста лицемерно точно ти да повдигаш този въпрос при положение, че точно преди няколко дни ме нарече невъзпитан. Не, че съм се обидил-нито те познавам, нито ми пука за теб, но точно ти да повдигаш този въпрос ми е най-малкото странно. Определил си си някакви критерии за възпитание и си мислиш, че те са правилните и изглежда смяташ, че това ти дава право да определяш кой е възпитан и кой не. Може и да бях малко по-рязък от обикновенно, но конкретно не съм отправил обида към никого за разлика от теб. Може би бях афектиран и от 100-те човека преди мен, които се опитваха да ми кажат дали да съм недоволен от съдиите или не... Не мисля, че имаше и нужда да занимаваме хората с това дали съм възпитан или не-не това беше темата и не беше там мястото да го казваш-има си лични съобщения за тази цел! Аз си позволих тези редове, защото смятам, че се вписват в темата. И за да не кажеш отново, че съм невъзпитан се извинявам, че ти говоря на ти, а не на Вие ;) Без лоши чувства-не те познавам, за да мисля, каквото и да е за теб.
Хайде със здраве...

Първанофф, и тогава ти казах и сега ще го повторя:
Началото на твоят пост въобще не издаваше присъствие на възпитание.Това беше най-мекото, което можех да напиша, имайки предвид какво се пише понякога.Нали разбираш, че тук си съставяме мнение за човека от написаното, а не от личен контакт?Е, аз не харесах написаното от теб, ти не хареса написаното от мен-това надали е повод да те нарека комплексар или селянин, нали? 8-)
На Вие приказвам само на висшестоящи и непознати в реала...тук обръщението на ти е напълно нормално :mrgreen:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 29 ное 2009 21:01

Аз приемам нещата със смесени чувства. Като цяло също съм против, да се делят хората на "селяни" и "не-селяни". Но защо всъщност е родено понятието "селски манталитет"?! Мога да кажа специално моите наблюдения, без да определям някой, с някакви квалификации. В София например, много (да не кажа всички) хора, които са от други населени места, не спират да "плюят" непрестанно т.н. "Софиянци". Та стоят си те в София, множат се в нея, не престават да плюят Софиянците за това, че са такива. В същия момент, тъй като имам страшно много социални контакти покрай работата ми мога да кажа, че същите в условията на служебни отношения, се държат нагло, просперират с нахалство и плюейки жителите на града ни и самия град, където искат да се развиват. Разбира се, вероятно има и изключения. В същия момент много от тях не се регстрират, а данъците от тяхната работа, отиват по родните им места (или местата където са регистрирани). А когато например техните населени места, трябва да поемат боклуците на същите тези, които живеят настанили се в София, стават политически кризи, катаклизми и проблеми.

Като говорим за комплекси, не е ли резонно да погледнем нещата двустранно?! Аз съм чул за Софиянци такива неща, че ме е срам да ги споменавам. Смятам обаче, че комплеките са най-вече от хора, които са от т.н. "социална периферия" на обществото ни и "комплексите" явно отиват при всички, в моменти на незавидно социално положение или завист, което се наблюдава най-вече от по-малките и бедни населени места. В момента, когато забравим омразата "граждани-селяни", "левскари-цесекари", "сини-червени" и не знам още какви, когато политиците разберат, че всеки регион, си има свой собствен поминък, който започне да се развива, подходяща регионална политика, стимулираща регионалното производство, тогава можем да изградим гражданско общество навсякъде. Общество, което дори в "социалната периферия" би избегнало голяма част от тези комплекси. Защото тогава хората, ще могат да се развиват по родните си места, а не да се концентрат на едно или друго място! Защото отново казвам, че всеки район от прекрасната ни родина, има своите качества, както по отношение на локация, така и по отношение на хората, техния дух, традиции и поминък. Иначе комлексите и омразата винаги ще ги има, докато обикновените хора живеят под прага на бедността, когато същите не могат да си купят лекарствата и да изучат качествено децата си. Същите още от млади, ще влизат по форумите и ще ходят по стадионите, най-вече за да избиват тази негатовна енергия и комплекси, породена от сивото си ежедневие, обречено на безвремие, тягост и материална безпомощност. Те винаги ще се концентрират в районите, където е "най-малко зле". Ще мразят хората, които са съсредоточени там, другите от своя страна ще ги наричат "селяни", а положението ще си е същото.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 29 ное 2009 21:04

runnersa написа:
МЕЦИ написа:Кашчей,ще ме извиниш,но понеже съм в този форум,не мога да се стърпя,извън темата,да поздравя всички сини фенове с победата 3 на 0,в държавата,в която се играе истински футбол...

чи да не са били те 3:0 че да поздравяваш тях? Малко е нагло не мислиш ли? Когато вие биете толкоз си поздравявай тогава!

Прочети темата...може би се отнася за теб...В една тема има обръщение,изложение и заключение..Кое от трите прие лично?!

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 29 ное 2009 21:07

Кашчей написа:Първанофф, и тогава ти казах и сега ще го повторя:
Началото на твоят пост въобще не издаваше присъствие на възпитание.Това беше най-мекото, което можех да напиша, имайки предвид какво се пише понякога.Нали разбираш, че тук си съставяме мнение за човека от написаното, а не от личен контакт?

Това, че си си съставил мнение не означава, че това мнение е меродавно и че трябва да го споделяш с останалите, които хич не ги интересува това. Да не говорим, че и нямаше връзка с темата. А дали ще обидиш някого с комплексар или невъзпитан е се тая-или тази тема е да обсъждаме само тези 2 обидни думички?
пп: темата иначе си е добра и на място-просто ме учуди, че точно ти я пусна ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
МЕЦИ

Мнениеот МЕЦИ » 29 ное 2009 21:07

slavia_forever написа:Аз приемам нещата със смесени чувства. Като цяло също съм против, да се делят хората на "селяни" и "не-селяни". Но защо всъщност е родено понятието "селски манталитет"?! Мога да кажа специално моите наблюдения, без да определям някой, с някакви квалификации. В София например, много (да не кажа всички) хора, които са от други населени места, не спират да "плюят" непрестанно т.н. "Софиянци". Та стоят си те в София, множат се в нея, не престават да плюят Софиянците за това, че са такива. В същия момент, тъй като имам страшно много социални контакти покрай работата ми мога да кажа, че същите в условията на служебни отношения, се държат нагло, просперират с нахалство и плюейки жителите на града ни и самия град, където искат да се развиват. Разбира се, вероятно има и изключения. В същия момент много от тях, не се регстрират, а данъците от тяхната работа, отиват по родните им места (или местата където са регистрирани). А когато например техните населени места, трябва да поемат боклуците на същите тези, които живеят настанили се в София, стават политически кризи, катаклизми и проблеми.

Като говорим за комплекси, не е ли резонно да погледнем нещата двустранно?! Аз съм чул за Софиянци такива неща, че ме е срам да ги споменавам. Смятам обаче, че комплеките са най-вече от хора, които са от т.н. "социална периферия" на обществото ни и "комплексите" явно отиват при всички, в моменти на незавидно социално положение или завист, което се наблюдава най-вече от по-малките и бедни населени места. В момента, когато забравим омразата "граждани-селяни", "левскари-цесекари", "сини-червени" и не знам още какви, когато политиците разберат, че всеки регион, си има свой собствен поминък, който започне да се развива, подходяща регионална политика, стимулираща регионалното производство, тогава можем да изградим гражданско общество навсякъде. Общество, което дори в "социалната периферия" би избегнало голяма част от тези комплекси. Защото тогава хората, ще могат да се развиват по родните си места, а не да се концентрат на едно или друго място! Защото отново казвам, че всеки район от прекрасната ни родина, има своите качества, както по отношение на локация, така и по отношение на хората, техния дух, традиции и поминък. Иначе комлексите и омразата винаги ще ги има, докато обикновените хора живеят под прага на бедността, когато същите не могат да си купят лекарствата и да изучат качествено децата си. Същите още от млади, ще влизат по форумите и ще ходят по стадионите, най-вече за да избиват тази негатовна енергия и комплекси, породена от сивото си ежедневие, обречено на безвремие, тягост и материална безпомощност. Те винаги ще се концентрират в районите, където е "най-малко зле". Ще мразят хората, които са съсредоточени там, другите от своя страна ще ги наричат "селяни", а положението ще си е същото.

Прав си.Но не исках да напиша това,което ти написа,защото ме е страх... :roll:

Потребителски аватар
unist_gp
Контакти:

Мнениеот unist_gp » 29 ное 2009 21:08

като разгледах мненията досега по темата се стих за българската поговорка
-да живее културата и некултурата покрай нея- :mrgreen:
трябва да си сформираме от форума политическа партия,за да можем след евентуален успех на избори да направим футбола отново 100% държавен. така наречените сегашни собственици и така наречените сегашни и минали управници на държавата не ще ги чакат нови и приветливи затвори :mrgreen: :mrgreen:

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 29 ное 2009 21:08

МЕЦИ написа:
runnersa написа:

чи да не са били те 3:0 че да поздравяваш тях? Малко е нагло не мислиш ли? Когато вие биете толкоз си поздравявай тогава!

Прочети темата...може би се отнася за теб...В една тема има обръщение,изложение и заключение..Кое от трите прие лично?!

А може би се отнася за теб защото аз когато играят 2 отбора не поздравявам феновете на 3 различен за постигнатия резултат! Малко е глупаво не мислиш ли?

Върни се в “Свободна зона”