За кого ще гласувате на 26 март?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Живко6461
Контакти:

Re: За кого ще гласувате на 26 март?

Мнениеот Живко6461 » 21 мар 2017 04:26

NOMER14 написа:За кого ще гласувате на 26 март?
Винаги съм казвал тук, че футболните фенове, особено в този форум, са най-ерудираната част на нашето общество и са политически отговорни за съдбата на България.
...
Моля, придържайте се към добрия тон.

1. Бихте ли се аргументирали за "най-ерудираната част от нашето общество". Позволявам си да изкажа предположение. В България отдавна, дори когато нямаше фенове, а запалянковци и привърженици (аз и сега ги наричам така), всеки разбира от коли, жени и футбол. От тридесетина години - и от пари, т.е. бизнес, и политика. Множеството "футболни фенове" включва цялото общество и няма как да не е най-ерудираната част.
2. По какви принципи определяте политическата отговорност, респ. политическата безотговорност? Има ли степени?

Потребителски аватар
PYCE_BG
Контакти:

Мнениеот PYCE_BG » 21 мар 2017 04:39

Нова Република!

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 21 мар 2017 06:53

FCD написа:Ако си мислите, че при тази система и изборен кодекс като не гласувате, правите нещо добро за бъдещето на тази държава или изразявате протест, дълбоко се заблуждавате. А най-лошото е да не гласуват образовани и мислещи хора и след това години наред да се вайкаме защо така след платения цигански вот. Негласувайки вашият глас пак автоматично се преразпределя пропорционално между получилите вот и всъщност се оказва, че сте гласували примерно за ДПС, в зависимост от вота във вашия избирателен район. Тази кутийка "Не подкрепям никого" също е пълна безсмислица в момента, защото гласът ви не се брои и пак същата работа. По-добре изберете най-малкото зло според вашите убеждения и поне ще знаете за кого сте гласували и кого да псувате или хвалите следващите 4 години. Ако сте разочаровани от сегашните боклуци на статуквото, гласувайте за някакви други, които поне не сме видели как се справят в изпълнителната власт и искат промяна, но не стойте вкъщи в изборния ден. Промяна в живота не се случва с бездействие, а с действие.

1. Направили сте анализ - призив за избирателна активност и критика към негласувалите. Поздравления за ентусиазма! Математическите аргументи не са съвсем коректни, но ... Карай да върви, това е предизборна кампания.
2. Според Вас негласуващите са виновни "след това години наред да се вайкаме защо така след платения цигански вот". Дали "най-лошото е да не гласуват образовани и мислещи хора"? Какво направиха тези, за които призовавате да се гласува за да няма платен вот? Направиха достатъчно за да го има. За да го използват.
3. Възможността да избирам "най-малкото зло" не ме привлича. Напротив, отвращава ме и ме отблъсква. Компенсацията, че ще знам за кого съм гласувал и ще мога да го псувам или хваля (чак пък толкоз от едно зло) звучи обидно за мен. За други може да носи приятни усещания. Въпрос на мироглед, на лична философия.
4. Не приемам като положителен акт механичната замяна на "сегашните боклуци на статуквото" с "някакви други". Бих предпочел вместо да предполагам, че тези другите може и да могат макар че не са опитвали, да бъда убеден в желанието и възможностите им чрез демонстрация на лични качества.
5. Нека всеки сам да избере как да прекарва дните си, включително 26.03.2017, наричан и изборен ден. Вкъщи също могат да се направят промени - строителни ремонти, работа в градината или пред компютъра, придобиване на информация, почивка със семейството, срещи... Приятни занимания могат да се организират и извън дома. Екскурзия, спорт, срещи, ..., за гъби в планината, на полянка или в магазина, ... Разбира се тези дейности могат да се извършат и в други дни. Дори и на 26.03.2017 преди и след вота. Но и избори ще има. Дори доколкото разбрах недисциплинираните и безотговорни негласуващи няма да се заличават от избирателните списъци. Може би за да могат да се използват имената им в кампании, които изискват подпис и лични данни.
6.Твърдите, че промяната в живота не се случва с бездействие. Подлежи на коментар. Дори и какво е бездействие. Както и да е. Апелирате пламенно за промяната. Промяната, която случайно или не е основен лозунг в предизборната кампания на една Партия. Не се споменава Сполуката. Може би трябва да я приемаме като част от Промяната. Според мен промяната не се случва, а се предизвиква, извършва се. Наистина от действащи личности. В България повече от 40 години се обещават и се извършват промени. Всеки може да прецени какви и как? Героите от изборните листи са от най-активните в обещанията и промените през този период. Новите лица ... Просто попълнения в редиците. Най-вече поради действието на основни природни закони.
7. Дали гласуването е много важно действие за извършване на промяната? Дали други дейности не са много по-полезни за обществото? Дейности, които се извършват от част от негласуващите. Поучавани от редовно гласуващи. Често от хора, чието основно занимание е гласуването.
8. Не приемате като протест негласуването. В противовес - гласуването е легитимиране на мафията. Негласуването показва и степен на ноеодобрение на установените в България правила, на толкова популярното и неопределено статукво. Въпреки усилията на ЦИК, РИК, многобройни социологически агенции и т.н. тази степен може да се окаже достатъчно голяма. И публична.

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 21 мар 2017 07:45

Във всички случаи не искам БСП И ДПС във властта !

Потребителски аватар
maldin1
Контакти:

Мнениеот maldin1 » 21 мар 2017 07:54

Живко6461 написа:1. Направили сте анализ - призив за избирателна активност и критика към негласувалите. Поздравления за ентусиазма! Математическите аргументи не са съвсем коректни, но ... Карай да върви, това е предизборна кампания.
2. Според Вас негласуващите са виновни "след това години наред да се вайкаме защо така след платения цигански вот". Дали "най-лошото е да не гласуват образовани и мислещи хора"? Какво направиха тези, за които призовавате да се гласува за да няма платен вот? Направиха достатъчно за да го има. За да го използват.
3. Възможността да избирам "най-малкото зло" не ме привлича. Напротив, отвращава ме и ме отблъсква. Компенсацията, че ще знам за кого съм гласувал и ще мога да го псувам или хваля (чак пък толкоз от едно зло) звучи обидно за мен. За други може да носи приятни усещания. Въпрос на мироглед, на лична философия.
4. Не приемам като положителен акт механичната замяна на "сегашните боклуци на статуквото" с "някакви други". Бих предпочел вместо да предполагам, че тези другите може и да могат макар че не са опитвали, да бъда убеден в желанието и възможностите им чрез демонстрация на лични качества.
5. Нека всеки сам да избере как да прекарва дните си, включително 26.03.2017, наричан и изборен ден. Вкъщи също могат да се направят промени - строителни ремонти, работа в градината или пред компютъра, придобиване на информация, почивка със семейството, срещи... Приятни занимания могат да се организират и извън дома. Екскурзия, спорт, срещи, ..., за гъби в планината, на полянка или в магазина, ... Разбира се тези дейности могат да се извършат и в други дни. Дори и на 26.03.2017 преди и след вота. Но и избори ще има. Дори доколкото разбрах недисциплинираните и безотговорни негласуващи няма да се заличават от избирателните списъци. Може би за да могат да се използват имената им в кампании, които изискват подпис и лични данни.
6.Твърдите, че промяната в живота не се случва с бездействие. Подлежи на коментар. Дори и какво е бездействие. Както и да е. Апелирате пламенно за промяната. Промяната, която случайно или не е основен лозунг в предизборната кампания на една Партия. Не се споменава Сполуката. Може би трябва да я приемаме като част от Промяната. Според мен промяната не се случва, а се предизвиква, извършва се. Наистина от действащи личности. В България повече от 40 години се обещават и се извършват промени. Всеки може да прецени какви и как? Героите от изборните листи са от най-активните в обещанията и промените през този период. Новите лица ... Просто попълнения в редиците. Най-вече поради действието на основни природни закони.
7. Дали гласуването е много важно действие за извършване на промяната? Дали други дейности не са много по-полезни за обществото? Дейности, които се извършват от част от негласуващите. Поучавани от редовно гласуващи. Често от хора, чието основно занимание е гласуването.
8. Не приемате като протест негласуването. В противовес - гласуването е легитимиране на мафията. Негласуването показва и степен на ноеодобрение на установените в България правила, на толкова популярното и неопределено статукво. Въпреки усилията на ЦИК, РИК, многобройни социологически агенции и т.н. тази степен може да се окаже достатъчно голяма. И публична.

Мислех си да направя коментар по всички ваши точки, но се отказах. Вие сте типичен представител на хората, които 20 години отказващи да гласуват ни натресоха всякакви етнически, "патриотически" и напоследък "десни" партии. Благодарим Ви.
Всичко, което е далеч от морето, е провинция!!!

Потребителски аватар
zara.1916

Мнениеот zara.1916 » 21 мар 2017 07:59

Разбира се за мен най-достойните хора с истинските десни демократични принципи са в Нова Република :!:

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 21 мар 2017 08:03

По принцип искам да видя в политиката умни и подготвени хора, които да крадат умерено. :lol:
Обаче няма такива към момента.
Освен това който и да спечели изборите, в министерствата остават хората, които вършат поразиите и които реално командват, но в сянка. Те са несменяеми.
Аз ще гласувам обаче с цел ДОСТ да не влезе в парламента. ГЕРБ и БСП не виждам кой ще ги измести от първите две места.

Потребителски аватар
amoros
Контакти:

Мнениеот amoros » 21 мар 2017 08:10

Ще гласувам още не съм решил за кого,ще се търси по-малкото зло.

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 21 мар 2017 08:12

Уважаеми maldin1,
Уважавам мнението Ви! Макар че съдържа сериозни обвинения към мен. Предпочитате първосигнално да ги отправите вместо да се аргументирате.
Достатъчно е дори повърхностно да следите политическия живот в България за да можете дори без да притежавате особена прозорливост и достъп до класифицирана информация да разберете кои и как създадоха и продължават да създават "всякакви етнически, "патриотически" и напоследък "десни" партии".
Обвинението всъщност е цитат на клишета, разпространявани и от самите създатели.
Вие приемате ли, че съществуването и участието в избори на тези партии е нарушение на конституцията и други закони в Република България. Какво правите за да коригирате пропуските?

Потребителски аватар
парци
Контакти:

Мнениеот парци » 21 мар 2017 08:40

veni__85 написа:Единствената причина поради която ще отида да гласувам е пасмината от дост и дпс , да получат по-малък процент...

И какъв е смисълът от това, когато накрая всички отново се "коалират" с тях?

Отказвам да гласувам и да легитимизирам с МОЯ ГЛАС кражбите на "политиците" ни. След Орешарските протески преди няколко години, отказвам да гласувам докато не видя някого или някоя партия, на които бих могъл да се доверя. Като даже и тогава бих мислил и премислял сто пъти преди да го сторя.

Ефектът от гласуването в тази "държава" е затворен цикъл - идват, по същество, същите и правят същото.

FCD написа:Ако си мислите, че при тази система и изборен кодекс като не гласувате, правите нещо добро за бъдещето на тази държава...

А ако Вие мислите, че при тази система и изборен кодекс като гласувате, правите нещо добро за бъдещето на тази държава...
Изображение

Върни се в “Свободна зона”