Масова стрелба на международно летище в САЩ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

kiril.a.d
Контакти:

Re: Масова стрелба на международно летище в САЩ

Мнениеот kiril.a.d » 07 яну 2017 10:46

Как така на някой все още му е интересно, че при каубоите имало стрелба? - че каубои без стрелба, могат ли да живеят?...
На мен, отдавна не ми правят впечатление разните стрелби в САЩ...Така са си изградили държавата, така...може ида я приключат ;)
:lol:
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 07 яну 2017 10:52

1982 написа:Дай на български, Бояришник, нищо не разбирам от този лайнян език. :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: ...а на мен пък ми е смешно, когато някой не разбира "руски", "сръбски", "черногорски", "хърватски", "бошняшки", "словенски", еле па "македонски" - все болгарски диалекти, все парчета от нашата държава, отделили се в различни времена...
Айде простено ви е да не разбирате по-славянските езици полски и чешки ;) :lol:
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 07 яну 2017 10:55

kiril.a.d написа:
1982 написа:Дай на български, Бояришник, нищо не разбирам от този лайнян език. :mrgreen: :mrgreen:

:lol: :lol: :lol: ...а на мен пък ми е смешно, когато някой не разбира "руски", "сръбски", "черногорски", "хърватски", "бошняшки", "словенски", еле па "македонски" - все болгарски диалекти, все парчета от нашата държава, отделили се в различни времена...

Нищо то си е факт. България е дала писменост и религия на Русия
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 07 яну 2017 11:05

Warped написа:
kiril.a.d написа:

Нищо то си е факт. България е дала писменост и религия на Русия

Че то пък, каква Русия? - Урус Болгар...
Е, верно че като се похристиянчили и прописали на нашенски, взели че се прекръстили на Киевска Рус, ама това, щото ония будали от Велика Болгария, взели че се помохамеданчили и се прекръстили на Кара Болгар...Та чак турчолята викат че сме турци, щото "Кара" било на турски! ;)

g3_ev2
Контакти:

Мнениеот g3_ev2 » 07 яну 2017 12:08

Преди време се появи една статия (напълно неутрална и обективна), че с хегемонията на САЩ в света приключвало и се привеждаха маса примери, от бисерни по бисерни!
От гледна точка на обикновения човек, в случая американец, но същото е и за всеки гражданин на т. нар. велики сили, хегемонията на страната му над другите, в крайна сметка, му излиза скъпо и неприемливо - освен, че му бърка безсмислено в джоба за едното глупаво и малоумно усещане, че ти, Джон, Иван, Хасан и не знам кой си още, си нещо повече от другите в света, но и създава предпоставки многобройните every day крепители на хегемонията да придобиват неадекватни на съвременния делник виждания за живота. За такива хора понятията справедливост, здрав разум, естественост и др. подобни се преформират в суровите условия на непрекъснато чакане да започне някакъв бой, непрекъснато да се води подготовка за него в условия, близки до бойните, в една скучна и непълноценна обстановка, с едно очакване всичко да приключи и със спечелените пари да се върнеш прославен в цивилизацията, да те уважават и да си изживееш дните като баровец. Но действителността се оказва много различна, обикновените хора рядко разбират смисъла на дадена подреденост в света и не им пука за героите, жертвали живота си за този ред и създаващи бъркотии в ежедневието с обърканата си психика и откачените си ценности. От своя страна, на обикновените герои на хегемонията всички им изглеждат празни, разглезени, егоистични и започва да им се струва, че загиналите, осакатените, с разрушена съдба от схватките някъде "на майната си", са получили ударите на съдбата абсолютно безсмислено. Водени от своите армейски изградени представи, започват да се тревожат за света, съставен, от една страна, от бюрократи, играещи си с човешките животи за едната слава и лично благополучие, и от друга - от егоистични и безхаберни роби на консумацията и евтините преживявания. Към това се добавя и обективното обсебване на процесите в света от парите и техните носители със съответните реални или въображаеми игри със стремежите на обикновения човек. Колко му е на човек, обсебен от впечатления в крайно екстремна обстановка и подобни разбирания за света, да превърти или просто да стане терорист, считайки, че светът има нужда от мощно разтърсване, периодически, за да оздравее, и че е по-добре да загинеш в името на една такава кауза, и така и така животът ти изглежда скучен и безсмислен без "онзи адреналин".
Аз мисля, че това са ДРУГИТЕ измерения на една световна хегемония. Нека да си представим същите процеси при тези, които са победени в схватките за хегемония, до какво водят (виж, напр., терористите на Ислямска държава, ако са нейни, всъщност?).
Там, където първо се глобализират капитали и влачат, волю - неволю, хората след себе си, е нормално да се случват подобни ужаси. Може би, ако се започне с глобализация на хора, без значение идеи, политика и пр., а просто по ежедневни човешки ценности, картината да бъде друга. Досега това е опитвано, много демагогски и с меркантилни цели и в крайна сметка - неуспешно. Затова сме свикнали да мислим за него като утопично, а това, което се твори в света - за нормално. И щом е така, следва да приемем и подобни ужасяващи инциденти за нормални - цялата история на човечеството е изпъстрена с примери, че добрите рационални идеи са убивани от човешката неовладяна емоционалност, алчност и себелюбие, обективни характеристики на биологичния ни вид, срещу които колективният ни разум е безнадеждно слаб.
В крайна сметка, колкото повече хората разширяват и усъвършенстват условията си на живот, толкова повече се отдалечават взаимно и толкова повече духът на антагонизъм завладява. Тероризмът е неизбежен резултат като краен пункт на подобна тенденция и е очевидно, че осъзнават или не терористите това, фактически я засилва. И т.н. като последствие.
Звучи като заключващ код на природата за човешкия род, толкова напреднал в развитието си!

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 07 яну 2017 12:24

От целия напън на келемето с малката пишка разбрах, че във Флорида има едно международно летище и то се охранява по-строго и от Федералния резерв :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 07 яну 2017 12:31

Agent_Alex написа:
emi_cska написа:
Rollo написа:
Agent_Alex написа:Суха статистика - според Mass Shooting Tracker, каквото и да означава тази абревиатура, за последните 1004 дни в САЩ е имало 994 случая на масови разстрели. 142 от тях - в учебни заведения.

"Mass Shooting Tracker" обаче не е абревиатура. Потърсете значението на думичките преди да ги използвате.

Тези 3 думи означават тракер на масовите убийства

Благодаря за експресния превод, Еми!
Ей, имало в Щатите и умни хора, но защо ли ми се струва, че повечето от тях са славяни?

Защото са такива. Иначе средностатистическият янки е с наднормено тегло и задръстен oт KFC и Макдоналдс ГМОта, зависим от донопробен алкохол и нискокачествен крек. С лесен достъп до автоматично и полуавтоматично оръжие. И ето ти го резултата. След като се надрусат поредната доза нискокачествен крек и хероин, мозъка им (поне малкото останал) се изпържва и резултата е поредната масова стрелба.

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 07 яну 2017 12:34

fcb_bg написа:Ей, деа Пентагона, побъркаха човека с тия мисии в Ирак, мамицата им мръсна.

[offtopic]Ако пусна тема за намерението юс солджърите вече да имат право да носят тюрбани, а слоджърките хиджаби, тя провокативна ли ще бъде? :?[/offtopic]

Ама ти само ги виж колко са прозаични и ясни янкофилчетата, агенти на петата колона. Факт ли е, че е имало масова стрелба - факт. Факт ли е, че е на международно летище - факт. Факт ли е, че е на едно от най-силно охраняваните места в САЩ - факт. Факт ли е, че виновник е поредният надрусан янки - факт. Обаче понеже за янкофилчетата това не им е изгодно и им се разширяват аналните отверстия и за това прибягват до баналните защитни реакцийки с провокацийка. :lol: :lol: :lol: И тяхната не им е лесна.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 яну 2017 14:07

metodito написа:Модъри, какво чакате? Прокремльовския сокол заработи рублажа. Вземете мерки!

Последно :?: Имало ли е стрелба и къде 8-) Страх ме е да кажа името на държавата, за да не бъда обявен за пропутински трол 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 07 яну 2017 14:10

Agent_Alex написа:Взимай пример от немците! Ей, разглези ви Станко с тези преводи ;)

Да, взел съм си бележка, друже и вече ще им искам по 5 копейки на превод 8-) На българина му е много хубаво, когато му бръкнеш дълбоко в джоба 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Върни се в “Свободна зона”