Стара загора помни жертвите

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Messi_fan

Re: Стара загора помни жертвите

Мнениеот Messi_fan » 16 юли 2016 15:12

damyanov1963 написа:
Messi_fan написа:
damyanov1963 написа:
Messi_fan написа:
Messi_fan написа:
damyanov1963 написа:Санди, голям патриот се извъди! Само преди няколко месеца в темата за бомбардировките над София, изрази съжаление, че не е била унищожена цялата и че всички софиянци не са избити...

Би ли цитирал поста му, за да не си голословен. Не за друго, а за да видим черно на бяло.

Не, темата вече я няма, но нека Санди да каже какво писа тогава. Ако иска де.

Мхм. А как да сме сигурни, че наистина е написал, това което казваш. :?

Това е твое изказване, че той го е казал. Ти трябва да изложиш доказателства пред аудиторията. Не аз. Аз съм част от тази аудитория и желая да видя факти черно на бяло. В противен случай от къде да знаем, че не си измисляш и, че не си някое платено провокативно тролче ? :roll:

Тия номерца с "платени провокативни тролчета", не минават. Аз пък откъде да знам, че не си някой нов ник на Санди?
Казах, нека той да каже какво писа тогава! Може и да не го цитирам точно, все пак е по памет, но в общи линии това беше.

В интерес на истината е минавало и винаги ще минава. Свиквай. Но има и нещо друго. От къде да знаем, че не си някой друг ник на Санди и не разиграваш тука театърче, за да се измести вниманието от темата. Въобще цялата тази ситуацийка с, "той каза нещо, ама изтриха темата" доста намирисва. Прекалено е удобно да "изтрият" темичката, не мислиш ли ? :roll:

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 16 юли 2016 15:21

Messi_fan написа:В интерес на истината е минавало и винаги ще минава. Свиквай. Но има и нещо друго. От къде да знаем, че не си някой друг ник на Санди и не разиграваш тука театърче, за да се измести вниманието от темата. Въобще цялата тази ситуацийка с, "той каза нещо, ама изтриха темата" доста намирисва. Прекалено е удобно да "изтрият" темичката, не мислиш ли ? :roll:

Не мога да разбера, защо толкова настояваш аз да го докажа, вместо да питаш самия Санди?
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 16 юли 2016 15:25

damyanov1963 написа:
Messi_fan написа:В интерес на истината е минавало и винаги ще минава. Свиквай. Но има и нещо друго. От къде да знаем, че не си някой друг ник на Санди и не разиграваш тука театърче, за да се измести вниманието от темата. Въобще цялата тази ситуацийка с, "той каза нещо, ама изтриха темата" доста намирисва. Прекалено е удобно да "изтрият" темичката, не мислиш ли ? :roll:

Не мога да разбера, защо толкова настояваш аз да го докажа, вместо да питаш самия Санди?

Ами много просто. Защото ти написа тези обвинения. Следователно ти трябва да предоставиш доказателствата. И второ, защото Санди е офлайн, няма как да го питам. Топката е в твоето поле.

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 16 юли 2016 15:28

Messi_fan написа:
damyanov1963 написа:

Ами много просто. Защото ти написа тези обвинения. Следователно ти трябва да предоставиш доказателствата. И второ, защото Санди е офлайн, няма как да го питам. Топката е в твоето поле.

Изчакай го да стане онлайн и го питай. И за какъв се мислиш, та трябва да ти давам специални обяснения на тебе?!
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 16 юли 2016 15:39

damyanov1963 написа:
Messi_fan написа:
damyanov1963 написа:

Изчакай го да стане онлайн и го питай. И за какъв се мислиш, та трябва да ти давам специални обяснения на тебе?!

Ами много просто. Защото, както казах това е твое изказване, че той го е казал. Ти трябва да изложиш доказателства пред аудиторията. Не аз. Аз съм част от тази аудитория и желая да видя факти черно на бяло. В противен случай от къде да знаем, че не си измисляш и, че не си някое платено провокативно тролче ? :roll:

КироВарна
Контакти:

Мнениеот КироВарна » 16 юли 2016 16:06

DANS написа:
КироВарна написа:.............. Заслужаваме ли Свободата,която ни е подарена.....

Нищо не сме получили даром, ако не бяха опълченците на Шипка и десетки хилядите български жертви, "освободителите" щяха да си тръгнат, както са си тръгвали 9-10 пъти преди това, когато са ни "освобождавали"!
Платили сме с т. н. "Руска Добруджа"(Северна Добруджа), както и с териториалното разпокъсване на етническото ни Отечество!

Проучи, откъде са се появили така наречените бесарабски, таврийски, бердянски и ........... т. н. българи, така ще разбереш, колко пъти сме били "освобождавани" преди това, и какво ни е струвало това!

Българските опълченци имат огромна заслуга,за удържането на Шипченския проход и спечелването на войната,но сами едва ли биха се справили!!!Нали така!!!За свободата на БЪЛГАРИЯ са воювали руснаци,украинци,белоруси,румънци и финландци!!!Много от тях са загинали,далеч от своите близки!!!Всички тези хора заслужават елементарно уважение и почит!!!Ако не сме способни да се поклоним пред паметта им,както се покланяме пред паметта на нашите герои,значи сме абсолютни неблагодарници!!!Между впрочем,аз написах горе цитираното след една изцепка,че за Старозагорското клане били виновни и руснаците!!!Защото отстъпили!!!В боевете при Стара Загора наравно с руските полкове,се сражават и българските опълченски дружини!!!Отстъпват пред 45 000 турци водени от Сюлейман паша,за да могат да ги спрат на далеч по удобната Шипченска позиция!!!Виновни ли са и опълченците за клането извършено от турците?Защо в страни като Гърция,Армения,Сърбия,Босна,Черна гора и Кипър помнят дивия нрав на турците и обичаят им да издевателстват над мирните жители???....а само някои индивиди в БЪЛГАРИЯ търсят начини да ги оправдаят!!!Относно "така наречените бесарабски,таврийски,бердянски и.....т.н. българи",няма какво повече да проучвам!!!Проучи ти!!!За да те улесня,ще те светна,че всички те са напуснали селата си и са заминали с отстъпващите руски войски,именно заради дивите обичаи на турчолята да избиват всичко по пътя си!!!Така е било по нашите земи,така е било в Армения,таке е било и във всички изброени от мене по горе страни!!!Всички страни и народи,сблъскали се някога с нещастието да имат вземане-даване с отоманците ги обвиняват в отвратително отношение към невинни деца,жени и старци!!!Само някои нашенци с измекярска психика се опитват да ги оневинят и да ни кандърдисат,че било "мирно съвместно съществуване"!!!Аз не съм съгласен!!!

Потребителски аватар
Yoda_
Контакти:

Мнениеот Yoda_ » 16 юли 2016 16:10

DANS написа:Поклон пред жертвите, вечна им памет!

За това престъпление османците носят основна вина, виновни са също и "освободителите", които отстъпват стратегически, без да се интересуват от съдбата на българското население!
Същото е щяло да се случи и с Ловеч, който е "освобождаван" няколко пъти през тая война, но там, при отстъплението на "освободителите", един единствен Цачо Шишков с няколко уинчестера под ръка, задържа османците за часове, което дава възможност на изоставените от "освободителите" българи да се евакуират към Севлиево!

Ех тоя Ловеч, все едни такива герои ражда...героични... :lol:
Wikipedia : Българите са малък, но изключително прост народ. Тъпи, неуки, необразовани и озлобени комплексари, мързеливи неработещи пияници, чакащи на заплатите на жените си. Амин !

Изображение

sandi74

Мнениеот sandi74 » 16 юли 2016 16:45

damyanov1963 написа:Санди, голям патриот се извъди! Само преди няколко месеца в темата за бомбардировките над София, изрази съжаление, че не е била унищожена цялата и че всички софиянци не са избити...

Другарю Дамянов,сигурен ли си и знаеш ли кой точно Санди е написал това защото Сандизамът е изключително често срещано явление в този форум :idea: 8-) :mrgreen: И аз вече незнам точно колко е точната бройка на Сандитата :lol: ;) .Модерно е какво да се прави,всеки иска да е като оригиналът.По темата какво да кажа.Ако не беше Матушка РОССИЯ отдавна клета България щеше да е изчезнала от Световната карта,не че е голям келепир че все още ни има като държава :idea: :!:
Последна промяна от sandi74 на 16 юли 2016 16:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 16 юли 2016 16:48

damyanov1963 написа:

Не му се връзвай на това жалко провокаторче, повечето отдавна го разкриха и въобще не го отразяват, затова се е залепило за теб и търси да те дразни. ;)
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

ahiev
Контакти:

Мнениеот ahiev » 16 юли 2016 17:01

Интересен феномен,в последните две години всеки разговор на историческа тема,дори и сред обикновените хора,се изражда за минути в русо-фило-фобска дрязга.Не говорим за професионалните историци и учудващите им метаморфози.
Другото интересно е хиперболизацията,колкото повече жертви - толкова по-героично или?Както и впримчването на фактите в определена услуга на омраза,към руси,англичани,евреи...говоря за конкретната тема.А фактите не са открити вчера или днес,известни са от столетие и нагоре.Просто трябва да се прочетат бвзпристрастно.Да си спомним за жертвите....

Върни се в “Свободна зона”