Безусловен Базов Доход
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Безусловен Базов Доход
аааааааа, аз като имам 2 висши и още няколко различни дипломки ..ще искам 700 лв базов доход 

-
ShooterMan
- Контакти:
ogrizko написа:аааааааа, аз като имам 2 висши и още няколко различни дипломки ..ще искам 700 лв базов доход
Като имаш толкова тапии значи сам си достатъчно умен да си намериш добре платена работа и никога даже няма да паднеш под 1500 лв. Аз съм против комунистически изгъзици. Пазарите сами намират равновесие, това е основа на икономиката и природен закон. Ето, писнали, че нямало кадри, бягали в чужбина. Ами отново говорим за пазари - не даваш заплата и веднага компетентната част намира ниша в друг пазар, а ти, за да останеш ще трявба да плащаш повече. Въпроса е да избегнем всякакво субсидиране на мързеливци и смрадливци и да се мотивират инициативните и можещите. В никакъв случай не може да слагаме хората на една основа. Получаваш, колкото заслужаваш, колкото си избрал да получаваш. Не съм видял амбициозни хора да се провалят.
"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
След изливането на 80 000 000 000 евро месечно в ЕС, не бих се учудил да се прокара и подобна идея от празнокартунковците в ЕК. Тези, отдавна изгубили представа за реалния свят чиновници, докато не осъзнаят, че банкнотата е унифицирано средство за размяна на ресурс и безконтролното раздаване на пари само усложнява и ускорява краха на монетарната система, никога няма да се оправим. Целевата инфлация е най-големия бич за света!
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".
galin56 написа:PorcoRosso написа:Напълно безмислено.Пазарът ще се нагоди към новите доходи като просто коригира цените на стоките и резултатът в крайна сметка ще е нулев.
Това едно на ръка и второ ще източиш бюджета на държавата за тези "помощи" и тя ще трябва да абдикира от всички други бюджетни разходи, а те не са никак малко и маловажни.
Сега като няма ББД, от кое не е абдикирала държавата
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
galin56 написа: Прости сметки показват, че прави около 2-3 млрд. лв всеки месец по 12 прави около 30-35 млрд. лв на година. Ако не се лъжа горе-долу толкова е целия бюджет на държавата. И какво излиза, че трябва да работим само за базовия си доход. Без да имаме общини, пътища, болници, училища, полиция, пенсии и т.н.
Излиза че дълга ни е колкото годишния бюджет на държавата
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
GOLEADOR написа:Ако в България средната работна заплата бе около 4 000 лева и българите щяха да гласуват като швейцарците.Както съм сигурен,че ако швейцарците получаваха по 300 евро заплата щяха да са за Безусловен Базов Доход.
Хората които загинаха докато чукаха мини ("Миджур") са получавали по 250 лева заплата!
Ами да накарат собственика на мината да им плаща повече. Това е решението. Не да им се доплаща от данъците, които и без това са малки и недостатъчни.
galin56 написа:GOLEADOR написа:Ако в България средната работна заплата бе около 4 000 лева и българите щяха да гласуват като швейцарците.Както съм сигурен,че ако швейцарците получаваха по 300 евро заплата щяха да са за Безусловен Базов Доход.
Хората които загинаха докато чукаха мини ("Миджур") са получавали по 250 лева заплата!
Ами да накарат собственика на мината да им плаща повече. Това е решението. Не да им се доплаща от данъците, които и без това са малки и недостатъчни.
Хазната е празна защото заплатите са малки.Ако средната работна заплата в България бе 2 500 (около 5 000 лева),хазната щеше да е пълна и да има пари за здраве,образование,култура,инфраструктура.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]
Хмм...за пръв път чувам такова нещо. Ясно ми е що за икономисти са тия момченца, щом предлагат такова нещо.
А иначе заплатите в България нарочно се държат ниски, за да мисли класата за насъщния и да не се чувства свободен.
А иначе заплатите в България нарочно се държат ниски, за да мисли класата за насъщния и да не се чувства свободен.
Авторът на темата е неграмотен! И освен базов доход е хубаво и базови понятия по амтематика да има кой да дава на народа, та да не пишат хората такива глупости като автора!!!
Иначе с две ръце съ мза такова начинание... жлако, че нашият народ е все още много злобен и примититвен и не е достигнал нивото, при което такива идеи ще се реализират и ще започнат да носят позитиви за цялото общество
Иначе с две ръце съ мза такова начинание... жлако, че нашият народ е все още много злобен и примититвен и не е достигнал нивото, при което такива идеи ще се реализират и ще започнат да носят позитиви за цялото общество
[center]
[/center]
[/center]Re: Безусловен Базов Доход
Alex написа:Авторът на темата е неграмотен! И освен базов доход е хубаво и базови понятия по амтематика да има кой да дава на народа, та да не пишат хората такива глупости като автора!!!
Неграмотна е баба ти, най-вероятно и ти също. Базови понятия по математика имам до Висша Математика 4-та част. А ти в твой стой ще ти отговоря, че си олигофрен щом ме обиждаш без да ме познаваш. И за твое сведение швейцарците не са злобен и примитивен народ, просто разбират от икономика и осъзнават, че това предложение е глупаво. А ти щом се връзваш на такова популистко "предложение" значи ти си икономически неграмотен.