Един от проблемите пред българската историческа наука е точното посочване на броя на нашите жертви през Втората световна война. Този проблем датира от времето на Парижката мирна конференция и съществува до ден днешен. Сочат се най-различни числа, разминаванията са в пъти. На сайта на Държавна агенция „Архиви” вече има достоверна информация за установяването на над 12 500 загинали във Втората световна война. Това не е окончателен брой на убитите, но е най-близък до реалността. Разминаването с числата на жертвите, които в някои източници достигат до 32 000 – 40 000, идва от броя на безследно изчезналите, както и поради прибавянето на ранените към общия брой на убитите. Документите и данните с убитите обхващат целия период от включването на България към Тристранния пакт до капитулацията на нацистка Германия. Както казва председателят на ДАА доцент Михаил Груев: „Ние не делим убитите на „наши” и „ваши”. За убитите преди 9 септември 1944 г. става въпрос за загинали български войници при партизански акции, бомбардировки и други на българска територия, както и в операции срещу югославски и гръцки партизански части, а след 9-септемврийския преврат се касае за загинали във войната срещу Германия.
http://archices.bg/wars/
Парад на Победата - на живо
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Captain Stottlemeyer
Re: Парад на Победата - на живо
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ
CTAHKO написа:Captain Stottlemeyer написа:Тъй като след Втората световна война България е сред победените държави, официално призната като такава на Парижката мирна конференция, ние като българи чия победа празнуваме и защо!?...![]()
![]()
Иначе честит Ден на Европа!
Ние като българи празнуваме и трябва да празнуваме руската победа
Руската победа над какво? Над България? Или над първоначалните им съюзници от Германия. Защото, да, нацистка Германия и Русия в началото са били съюзници, съгласно споразумението Молотов-Рибентроп. Германия напада и превзема западна Полша, а Русия си присъединява източната част, както и балтийските страни. Танто за танто, направо любовна идилия между нацисти и комунисти. И днес вторите ми говорят за победа... НАГЛОСТ!
Така че победата на Русия не е победа на идеологията, а както и в случая със западноевропейските държави, победа за защита на отечеството им. Това руснаците нека си го празнуват, разбира се, но да се говори за победа над нацизма, с който изначално са били приятели, и за това ние да сме им благодарни... Айде, стига глупости!
България, вярно първоначално е била на страната на загубилите, но завършва войната на страната на победителите и по-важното, не води активни настъпателни военни действия. И все пак братска Русия ни окупира като загубили.. Братска любов, че и минети искат да им правим. НАГЛОСТ на квадрат!
Последна промяна от gzagorov на 09 май 2016 10:59, променено общо 1 път.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
- damyanov1963
CTAHKO написа:damyanov1963 написа:Станко, как да те разбираме - хем си комунист, хем мразиш евреите?
Знаеш ли комунизма(социализма), кой го създаде?
Хех, че вие хем сте демократи и върли анти-комунисти, хем сте първи защитници на евреитеА капитализма кой го създаде
Това, че не съм съгласен с идеите на социализма не ме прави капиталист и защитник на евреите.
И с много неща от демокрацията не съм съгласен, но бих искал нещата да се оправят, а не да се връщаме назад във времето със социализма.
И все пак не отговори на въпроса ми.
Последна промяна от damyanov1963 на 09 май 2016 11:01, променено общо 1 път.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Captain Stottlemeyer написа:CTAHKO написа:Captain Stottlemeyer написа:Една година по-късно френският министър на външните работи Робер Шуман призовава Франция, Германия и други европейски страни да слеят своите въглищни и стоманени индустрии като „първа стъпка към европейска федерация”. Създава се първата европейска формация, наречена Европейско обединение за въглища и стомана и денят на декларацията на Шуман – 9 май се приема като официално начало на ЕС.
Да, освен ден на великата руска победа, днес е и ден на миньорите, въглищарите и стоманолеяритеТолкова ли много европейци работят в тези сектори, за да е празник на всички европейци и да се опитват да ни го наложат
Или просто сте лесни и елементарни за манипулиране
Всъщност, Европейското обединение за въглища и стомана е първата стъпка към създаването на Европейския съюз, на който България днес е член, но с малкото си мозъче, приютило 5-6 неврона, които ти служат главно да пазиш равновесие, ти няма как да асимилираш този факт, бедни ми Станко...
Уоу

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
А бе ей, мрънкачи, никой не ви кара да празнувате! Събитието си заслужава да се види и толкова. Е га ти комплексирания народ! 

...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
- damyanov1963
pampi написа:А бе ей, мрънкачи, никой не ви кара да празнувате! Събитието си заслужава да се види и толкова. Е га ти комплексирания народ!
А на тебе някой да ти е забранил да го гледаш?
Това не ти е бай-тошовото време, когато заглушаваха западните радиостанции и сателитната тв беше забранена.
Или по стар комунистически обичай не даваш на хората да изказват свободно мнението си и ги задължаваш да гледат парада, както ни задължаваха да ходим на манифестации.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
damyanov1963 написа:CTAHKO написа:damyanov1963 написа:Станко, как да те разбираме - хем си комунист, хем мразиш евреите?
Хех, че вие хем сте демократи и върли анти-комунисти, хем сте първи защитници на евреитеА капитализма кой го създаде
Това, че не съм съгласен с идеите на социализма не ме прави капиталист и защитник на евреите.
И с много неща от демокрацията не съм съгласен, но бих искал нещата да се оправят, а не да се връщаме назад във времето със социализма.
Не разбирам въпросите ти

delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване
pampi написа:А бе ей, мрънкачи, никой не ви кара да празнувате! Събитието си заслужава да се види и толкова. Е га ти комплексирания народ!
Събитието си заслужава да се види и толкова. Вярно е! Също както Таймс Скуеър и фойерверките в Лондон на Нова Година. И т.н.
Комплексари обаче са тези, които карат българския народ да празнува на тази дата.
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.
gzagorov написа:CTAHKO написа:Captain Stottlemeyer написа:Тъй като след Втората световна война България е сред победените държави, официално призната като такава на Парижката мирна конференция, ние като българи чия победа празнуваме и защо!?...![]()
![]()
Иначе честит Ден на Европа!
Ние като българи празнуваме и трябва да празнуваме руската победа
Руската победа над какво? Над България? Или над първоначалните им съюзници от Германия. Защото, да, нацистка Германия и Русия в началото са били съюзници, съгласно споразумението Молотов-Рибентроп. Германия напада и превзема западна Полша, а Русия си присъединява източната част, както и балтийските страни. Танто за танто, направо любовна идилия между нацисти и комунисти. И днес вторите ми говорят за победа... НАГЛОСТ!
Така че победата на Русия не е победа на идеологията, а както и в случая със западноевропейските държави, победа за защита на отечеството им. Това руснаците нека си го празнуват, разбира се, но да се говори за победа над нацизма, с който изначално са били приятели, и за това ние да сме им благодарни... Айде, стига глупости!
България, вярно първоначално е била на страната на загубилите, но завършва войната на страната на победителите и по-важното, не води активни настъпателни военни действия. И все пак братска Русия ни окупира като загубили.. Братска любов, че и минети искат да им правим. НАГЛОСТ на квадрат!
Умньо, ако не е " братска Русия" след 1945 година Родопите щяха да са в Гърция, Сърбия щеше да стига на 20 километра от Орлов мост, а така наречената Македония до Кюстендил. И това по настояване на обгрижваните от вас англичани и франсета...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...
- damyanov1963
CTAHKO написа:damyanov1963 написа:CTAHKO написа:damyanov1963 написа:Станко, как да те разбираме - хем си комунист, хем мразиш евреите?
Не разбирам въпросите тиС кои идеи на социализма не си съгласен и къде да се връщаме назад, като в момента в цял свят е социализъм, а и социалистическата революция тепърва предстои
В ЕС е социализъм, в САЩ е социализъм, къде я видяхте тази демокрация
Е аз пък хептен не те разбирам - хем си против педерасите от ЕС и САЩ, хем казваш че там било социализъм

Последна промяна от damyanov1963 на 09 май 2016 11:14, променено общо 2 пъти.
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч