Кашчей написа:doktora25 написа:А група в момента е в клинична и духовна смърт. До това положение бе доведена още със започването на съкращаването броя на отборите. Няма никакъв интерес към нея, няма телевизионно излъчване, продуктът не предоставя никакво качество, проблемите със съдийството и корупцията се задълбочават, отсъствието на традиционни клубове и начинът по който се стигна до него преляха всички чаши. Българският клубен футбол не е конкурентоспособен на непоставените отбори от първите квалификационни кръгове на ЕКТ. Дори и Лудогорец да загуби всичките си мачове до края, а някой друг отбор да ги спечели няма да предизвика грам емоция в мен, дори не бих поздравил феновете на отбора, защото няма за какво. Това е все едно на оня свят в момента да се провежда някакъв турнир, някой който говори с духовете да ми каже някой резултат от там и аз да честитя на реалните фенове на отбора нещо свързано с него.
В същото време формално А група съществува, дали ще бъде прекръстена, реорганизирана или каквото и да било друго няма да доведе до никакви промени в нейното съществуване от формална гледна точка. Това не значи, че промени не са необходими. Точно обратното - те са жизнено важни.
А група с 10 отбора беше панацея за доста голямо число от пишещите тук, които се възхищаваха на Шотландия и Швейцария. Само че те си представяха друга А група, а не тази, която е сега като състав. За тяхно съжаление, играят тези, които имат право да играят, а не тези, които им се иска да играят.
Нихилзмът ти радва, но дали ще е същият, ако тези оставащи до края мачове, при загуби на "Лудогорец" ги спечели "Левски"?!
Категорично Да, разписвам се с две ръце. Отделно от тези разсъждения "Левски" също е в полумъртво състояние - главно благодарение на Столипиновеца по душа, съсипал отбора през последните няколко години. Никакви спонсори, треньорски въртележки и пр. не биха променили каквото и да било, докато това подобие на човек и мафията около него - като се започне от "собственици", тези които наскоро твърдят, че клубът без него не може и т.н. имат някаква работа в клуба. Всичко трябва да бъде унищожено до основи и изградено наново (говоря за кадровия ресурс, с изкл. на 7-8 от футболистите). Липсва основа, която би превърнала евентуални временни успехи (които не се виждат на хоризонта) в трайна положителна тенденция.