Кашчей написа:Мистри написа:Кашчей написа:Мистри написа:Кашчей написа:София (а и не само тя) е ужасно планиран , като инфраструктура град, който (в централната си част, най-вече) няма почти никаква нормална пропускливост. Градът не е планиран за толкова население и толкова много превозни средства.
Мчи да.Инфраструктурата е направена 40-те години на миналият век .
Тогава кметът не е предполагал за мегаломанските изпълнения на бай тошо и впоследствие за желката.
За времето , за което говоря/2 стотинки/, нямаше кондуктори , а едни странни приспособления, приличащи на инзвънземни, в които се пускаха стотинките.

После народонаселението се изхитри и започна да пуска копчета.

Това ще да е било по времето когато са снимали Любимец 13 в София

Мчи да , пич, аз съм софиянец, не столичанин.
Кооперацията в която съм израстнал е на 20 метра от къщата на инж.Иван Иванов.
Което по онова време си беше краят на София.Над канала започваше село Лозенец.

Първите ми по-сериозни спомени от София са от 1970-а. Както писах в друга тема, на дядо брат му живееше до гара Подуене. Единият ми чичо в Изток, на ул. Гагарин, а другият до баня "Мадара"(сега очаквам Червеният шут да се появи и да ми каже как се оправям с Гугъл мап в София

). Определено беше по-спокойно, а и най-големият зверилник беше в началото на Парка на свободата, откъм Толбухин

Аз па живеех близо до гара Перловец.
Скоро една с новософийски диалект ме попита:" Вий от дье стье?"
Викам, от далеч, от Перловец.Тя от дье да знай ,че туй са е Ндкату?
И Цяла София ми беше на пешеходно разстрояние.
Единствено плащахме билет, за да ходим до сестрата на баба ми, която. имаше неблагоразумието да се омъжи за човек от Овча купел.Правехме екскурзии 1 път на седмица.За 2 стотонки на " череп"