Имало ли е робство в османската империя?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: гражданин от село

Мнениеот Странджата » 08 мар 2016 18:31

Не бих искал да споря за нещо, което е очевидно, не не се отнася към това, което съм писал. Помисли малко над текста, който се представя като аргумент - над неговата структура и над значенията, които ражда. Изводът ти не е от предпоставките, които този текст представя.

zenit_sankt

Re: il4o_iliew

Мнениеот zenit_sankt » 08 мар 2016 18:31

1982 написа:
Странджата написа:Можеше да си дадеш малко труд да ме обориш, а не да сипеш квалификации. Все пак само два абзаца от цитираното от тебе съм подложил на анализ - не е много, даже и като за тебе.

Руските подлоги не четат, те си карат по опорните точки. Залудо се опитваш да им обясняваш, няма смисъл, ще се убедиш и сам.

Така е никой не може да ни убеди в противното , най-малко американо-турска подлога като теб!

СТАМАТ

Re: Имало ли е робство в османската империя?

Мнениеот СТАМАТ » 08 мар 2016 18:33

Поздравявам ЧОВЕКА, пуснал темата!!! В днешните гнусни времена на предателство, отново трябва да обърнем поглед към Велика Русия, нашата ОСВОБОДИТЕЛКА и да се надяваме да ни спаси за трети път!!!!! ТЯ Е НАШАТА ОПОРА, ТЯ Е НАШТА ВИСОТА.........!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

zenit_sankt

Мнениеот zenit_sankt » 08 мар 2016 18:33

blue avalanche написа:В "Под Игото" пише:
"ТУРКИЯ ке падне!!!"
Не Османия,не Отомания,а Т...У...Р...К...И...Я!!!
Значи още тогава хората са ги наричали турци и Турция,ама нали трябва да се ближат задниците на един южен съсед...
И се почна едно:Османска,Отоманска,владичество,присъствие,съжителство,турски представители...

Туркия ке падне много скоро като се създаде Кюрдистан и Истанбул се прекръсти на Цариград!

Потребителски аватар
1982

Re: il4o_iliew

Мнениеот 1982 » 08 мар 2016 18:34

zenit_sankt написа:
1982 написа:
Странджата написа:Можеше да си дадеш малко труд да ме обориш, а не да сипеш квалификации. Все пак само два абзаца от цитираното от тебе съм подложил на анализ - не е много, даже и като за тебе.

Руските подлоги не четат, те си карат по опорните точки. Залудо се опитваш да им обясняваш, няма смисъл, ще се убедиш и сам.

Така е никой не може да ни убеди в противното , най-малко американо-турска подлога като теб!

Никой не се опитва да ви убеди, Илчо Александров, вие сте тези, които се опитвате да наложите мнението си на останалите, всеки ден пускате малоумни теми, целящи само спорове и дрязги, в които пишете едни и същи, до болка познати опорни точки.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

zenit_sankt

Мнениеот zenit_sankt » 08 мар 2016 18:35

СТАМАТ написа:Поздравявам ЧОВЕКА, пуснал темата!!! В днешните гнусни времена на предателство, отново трябва да обърнем поглед към Велика Русия, нашата ОСВОБОДИТЕЛКА и да се надяваме да ни спаси за трети път!!!!! ТЯ Е НАШАТА ОПОРА, ТЯ Е НАШТА ВИСОТА.........!!!!

Подкрепям мнението ти на 100%!По-добре не може да бъде казано!

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 08 мар 2016 18:35

blue avalanche написа:В "Под Игото" пише:
"ТУРКИЯ ке падне!!!"
Не Османия,не Отомания,а Т...У...Р...К...И...Я!!!
Значи още тогава хората са ги наричали турци и Турция,ама нали трябва да се ближат задниците на един южен съсед...
И се почна едно:Османска,Отоманска,владичество,присъствие,съжителство,турски представители...

И как виждаш в 21 век, една малка държава като България да се бие с почти 10 пъти по-голяма такава от нея? Това са като глупостите на Порошенко, че щял да превземе Москва. Ако имате самоубийствени наклони, тогава е разбираемо.

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: 1982

Мнениеот Странджата » 08 мар 2016 18:37

Прав си, със забележката, че не ме интересува кой каква "подлога" е, вбесява ме само претенцията да се доказва някой рационално и да се старае да убеждава другите колко е научен и логичен. Например аз нямам нищо против лозунгите на много тука - така им харесва, така си скандират. Но когато имат и претенциите да бъдат носители на истини - изгърмяват ми бушоните.
Ама и на мене ми дойде в повече мазохизмът ми, та ти благодаря за предупреждението :)

manoll
Контакти:

Мнениеот manoll » 08 мар 2016 18:38

blue avalanche написа:
manoll написа:наистина, оляхте се вече...
вместо да четете тая смешна статия (първия робовладелец в САЩ бил негър...), четете нашите османисти, щом като толкова ви е интересна тази част от историята - и пишете нещо по-интересно - например за това какви области са били управлявани от българи, за везирите българи и т.н.

големия зор беше не дали е имало робство в Османската империя, а дали българите са били роби - е, като няма и един учен да твърди второто, какво повече... Още нещо, на това мнение е и науката и в другите съседни покорени народи - Гърция, Сърбия, Румъния - за Влашко, Босна

Дефинирай "османисти"... Това да не са хора изучаващи живота на Осман?
Има ли някъде документ,в който Турция ОФИЦИАЛНО се разграничава от Отоманската Империя? И от зверствата извършени от нея?
Че те все още рипат срещу арменския геноцид извършен от Империята,с която,УЖ,нямат нищо общо...
ПП.Туркофили със слаби нерви не са задължени да четат такива теми. Има и други подфоруми в Гонг.

Не знаеш какво е османист? Хм, сериозно...?

османист се нарича човек, който професионално се занимава с изследване на историята на Османската империя - икономика, политика, изкуства, фолклор и т.н. В България има световно признати такива - например Вера Мутафчиева, но не съм специалист, може да има и по-известни и/или успели от нея

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 08 мар 2016 18:40

Моята опорна точка е РУСИЯ!!! ТЯ Е МОЯТА ОПОРА!!!! За мен всеки който отрича турското иго е психически болен, или платен неграмотник, който за жълти стотинки продава дедите си!!!
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

Върни се в “Свободна зона”