Новогодишни частушки!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Pride
Контакти:

Re: Новогодишни частушки!

Мнениеот Red_Pride » 01 яну 2016 15:47

Колкото шума в гората,толкоз рубли в торбата :lol:
[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 яну 2016 16:15

shumkar_44 написа:Ето и частушка от мен. За празниците подарих душата си на дамата, в която бях лудо влюбен, а тя ми подари херпес. Да ми е честито.

Прекалено руски звучи 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 01 яну 2016 16:33

Няма нищо руско в един херпес. Ако имаше, щяхме да послушаме Висотски, да похапнем сельодка и да го изпратя кротко през вратата. А този е настойчив като алжирски бежанец.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 яну 2016 16:35

shumkar_44 написа:Няма нищо руско в един херпес. Ако имаше, щяхме да послушаме Висотски, да похапнем сельодка и да го изпратя кротко през вратата. А този е настойчив като алжирски бежанец.

Упорит е като истински руснак и почти толкова елегантен 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Alkonost
Контакти:

Мнениеот Alkonost » 01 яну 2016 16:54

Captain Stottlemeyer написа:
Alkonost написа:...Да научиш руски си е точно въпрос на интелект - не съм го измислил аз. Сложната му падежна система си има своя абсолютна вътрешна логика и е факт, че най-вече хора с математическо мислене го овладяват добре, точно както хора с музикален слух успяват много по-лесно да се преборят с мяукащите дифтонги, дифтонгоиди и трифтонги на ингилизкия.
Е, а то без желание нищо не става.

По шибаната логика на този, който е измислил въпросното твърдение, аз трябва да бъда поне нобелов лауреат, защото освен руски (нямам математическо мислене) и английски (ако запея, хората около мен бягат), владея и немски език, който освен падежи (вярно 4 са, не са 6 като в руския) има неправилни глаголи, много глаголни времена (по това прилича на английския) и (понякога) една особена конструкция на изречението, при която подлогът се намира в началото, а глаголът - в неговия край и за да разбереш за какво иде реч (при четене на текст), трябва веднага да отидеш там, а понякога тези изречения са дълги "само" около половин страница... :( Друга "екстра" на немския е, когато глаголът се намира в началото на изречението, а то завършва с неговата представка... :lol:
Иначе идеята за частушките е много добра и се присъединявам със скромен принос (частушката е всесезонна):
Краварката Дуся:
Я в колхозе родилась,
Космонавту отдалась.
Хорът на колхозниците:
Эх ты, ух ты,
Все мы космонавты!... :)

Капитане, и без да ни го съобщаваш, сме единодушни, че си изключително изключение и абсолютен фаворит за някоя от тазгодишните Нобелови награди (и то далеч не само заради епистоларното ти творчество в този и други форуми). Но пък явно четеш чуждите мнения както знаеш кой Евангелието, а просто собаката е зарыта в думички като "най-вече", добре" и "по-лесно", ама кой да обърне внимание, когато "чукча - писатель"?
Иначе "шибаната логика", както вече казах, не е моя - на един професор, бивш ректор на ПУ е, и я споделям напълно. Както споделям и едно друго мнение на професора - че човек няма как да научи добре чужд език, ако не владее добре своя. Груб пример: ако в предпенсионна или вече пенсионна възраст не просто е убеден, че е правилно да се пише "във България", а се опитва да убеди в това и другите. Надявам се, че този път ме разбра ;) ).
И накрая искам да подкрепя СТАНКО, че желанието ти да овладееш руския компенсира всички останали твои залитания!
[offtopic]Само внимавай евроатлантическите комсомолци от форума да не те разконспирират като спяща клетка на Путин у нас ;)[/offtopic]
Believe in her, if you are able...

Alkonost
Контакти:

Мнениеот Alkonost » 01 яну 2016 16:56

shumkar_44 написа:Ето и частушка от мен. За празниците подарих душата си на дамата, в която бях лудо влюбен, а тя ми подари херпес. Да ми е честито.

Другарю, Вие сте истински поет! Сигурен съм, че в някой минал живот сте писали частушки и на руски!
Believe in her, if you are able...

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 01 яну 2016 18:26

Ти кажи къд са Гог и Магог?
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
shumkar_44
Контакти:

Мнениеот shumkar_44 » 01 яну 2016 18:35

Това, че пишете на български, не значи, че непременно Ви разбирам.
Толстолоб, на теб съм роб.

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 01 яну 2016 18:36

shumkar_44 написа:Това, че пишете на български, не значи, че непременно Ви разбирам.

Нищо, когато трябва - разбираш.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 01 яну 2016 18:38

shumkar_44 написа:Това, че пишете на български, не значи, че непременно Ви разбирам.

Да си Шумкар на Рожен не е лесно
живее в апартаментче тесно.
Докато се сутрин той протяга
костенурката му бързо бяга.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”