WTF!? написа:Във фейсбук на хаштаг #RIPDiesel има много матеряли за кучето... снимки с нагръдник на който са му медалите и т.н. Мисля, че е мъжко, но не съм сигурен... ако някой знае да каже. Стана ми много кофти като прочетох за това...
Женска е.
Целта на тази масирана атака бе да се залови соченият за мозък на кървавия терор – белгиецът Абделхамид Абауд. Тогава в името на свободна Франция пада и женската овчарка.
Дизел е обучена да намира експлозиви
Дизел, която е от породата Малинойс – разновидност на белгийско овчарско куче, е била убита от терористите по време на акцията, съобщи на Туитър акаунта си френската полиция.
Познавачите на френското спецзвено RAID обясняват, че тези овчарки са обучени да надушват експлозиви.
Такава е била и последната задача на овчарката – тя е влязла в жилището, обитавано от атентаторите, за да търси бомби. Полицаите спазили правилника и я пуснали първа. Какво точно е станало не е ясно – според някои източници, кучето се е хвърлило върху колана на жената камикадзе и така загинало, като спасило десетки полицаи. Тя е стреляла по него и след това е активирала джихадисткия си пояс.