Посегнаха и на ракиените казани!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Re: Посегнаха и на ракиените казани!

Мнениеот NOMER14 » 11 ное 2015 18:30

ppppoooo написа:Не разбирам къде е проблема. Забраната за варене важи за първата половина на годината. През този период така и така няма плодове от които да се прави ракия.

Тцъ, джибрите се варят по всяко време. Бях запланувал да ги превръщам в ракия март месец. Анатема за тия маймуняци!

Потребителски аватар
angelco77
Контакти:

Мнениеот angelco77 » 11 ное 2015 18:33

Мистри написа:Нямам казан, нямам и село, но винаги с удоволствие пия хубаво домашно вино или ракия, ако намеря откъде да си купя или ми подарят.
До там е допряла държаната, че всякак малтретира българите-акцизи, данъци, глоби, ...
А циганите по пазарите с , които открито предлагат безбандеролни ментета , кога?
Или това е подпомагане на "малкия" бизнес? :lol:
Долу ръцете от казаните !

Чак не мога да повярвам,че се съгласявам с теб. :mrgreen:
За УЕФА сте чисто нов клуб, за БФС сте си Литекс. А общото е, че за всички вие не сте ЦСКА. :mrgreen:

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 11 ное 2015 18:36

Днес са приети на първо четене още промени в няколко закона. В Закона за корпоративното подоходно облагане се въвежда задължение регистрирано лице, което възнамерява да използва превозни средства освен за целите на икономическата си дейност и за лични нужди, да подаде декларация в Националната агенция за приходите. При неподаване на декларация или при неначисляване на дължим данък в съответствие с методиката ще се счита, че стоката е използвана или ще се използва единствено за лични нужди и данък ще се дължи за всички изминали данъчни периоди от периода на придобиване на стоката.
Промяната стана известна като "данък уикенд" В Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ се прави промяна, според която поземлените имоти в строителните граници на населените места, които са със статут на земеделска земя и не е променено предназначението им от техните собственици, ще бъдат включени в обхвата на облагаемите с данък имоти. Промяната стана известна като данък "градина" Правителството реши цената на годишната винетка за леки автомобили от следващата година да бъде 97 лв. Изображение Увеличават се и всички видове винетни такси,
съобщи пред журналисти в МС министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова
Винетката за месец за леките автомобили от 25 лв. става на 30 лв., а седмичната – се увеличава на 15 лв.
"Въвежда се смесена система за плащане на движение по пътищата. Моторните превозни средства до 3,5 тона ще плащат винетки, а по-тежките ще плащат на километър изминато разстояние", каза министърът.

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 11 ное 2015 18:37

Вдигат нещата , които хич не трябва да се барат...

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 11 ное 2015 18:41

trokadero_ написа:Вдигат нещата , които хич не трябва да се барат...

Трябва да се въведе и данък клозет. Колкото повече изпускаш, толкова повече плащаш :).............Забравиха въздуха да обложат
И такса жив съм.....

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 11 ное 2015 18:44

Данъците се вдигат, защото Правителството е ляво барабар с реформаторите. Пък и нов заем трудно ще се вземе.

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 11 ное 2015 18:48

NOMER14 написа:Данъците се вдигат, защото Правителството е ляво барабар с реформаторите. Пък и нов заем трудно ще се вземе.

Правителството не е ляфо, а манафо- педалско! :twisted:
... и после внезапно си направих секуро.

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 ное 2015 18:51

PFC Litex написа:
love_hurtz написа:С тази тема разбирам защо България е на такова дередже. Чакам ми е тъжно като чета.

И защо е на това дередже?

Защото както беше казал Теди Москов: "Българинът се събува, преди да влезе в дома си, но си изхвърля боклука през прозореца, без да се замисли, че ако не си изхвърля боклука пред прозореца, няма да се налага да се събува преди да влезе в дома си." Много е трудно да се превъзпита един народ на когото десетилетия наред е втълпявано, че Андрешко е положителен герой, че сиромасите са добри, а бирниците и богатите хора - лоши. Никой (или почти никой) не си дава сметка, че ако всеки играе по правилата и не се стреми да пре**е другарчето си или да краде от държавата (тоест от нас), нещата ще се нареждат много по-просто и животът ще бъде много по-лесен и приятен за всички... 8-)
П.П. В развитите държави нещата са в значителна степен уредени не защото хората там са по-умни или по-добри и съзнателни, а защото там векове наред е действал принципът на моркова и тоягата. ;)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 11 ное 2015 18:55, променено общо 3 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
Изверг

Мнениеот Изверг » 11 ное 2015 18:51

Имам си казан, варя си ракийката и не ми пука за тези ибрикчии.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jbg6vzFhr9s[/youtube]

Потребителски аватар
Изверг

Мнениеот Изверг » 11 ное 2015 18:55

saffron написа:
Добруджа написа:
Мистри написа:А циганите по пазарите с , които открито предлагат безбандеролни ментета , кога?

Лично аз си купувам цигари без бандерол. И какво трябва да ме бесят ли ???

Ще ти свалят имунитета и ще те обесят! ;)
Иначе вдигат и винетките! Аз за това карам кола без застраховка , без минетка , без преглед абе почти без нищо и хич не ми пука :)

Ако кажеш, че нямаш и книжка те признавам.

Върни се в “Свободна зона”