Това е истината, друга няма!
Сравнявали ли сте някога стар учебник по история с такъв съответно озаглавен "Общество и личност" ако още се казва така де? Сравнявали ли сте някога стари дебели литературни анализи със забранени за изпозване термини по мое време с днешните 30- листови простотии по книжарниците? Виждали ли сте истински оригинален речник по английски ез-bilingual, разбира се, а не тези препечатки всяка година?

Като не сте, кой е виновен според вас- училищата или обслужващият персонал в тях? А обслужващият персонал на кого да се плаче като по четири-пет месеца нема някой път и заплата, че какъв стимул ще имат за работа тия хора?

Май, май проблемът не е само в класната стая, а някъде извън него. Знаете ли аз например откога мога да чета и пиша- от четири годинки, а да рецитирам от 4,5 и кво от това, освен да спечеля някоя номинация за трол на годината за друго не ми върши работа нито четенето, нито писането, нито рециталите, затова съм се преориентирал в други области - мисленето, гледането, слушането и рошенето, нещо като тролването е, ама си е баш рошене да ви кажа.

Проблемът е, че хората сме си егоистични тъпи копелета- гледаме да се наядем, напием и натаковаме. Друго не ни вълнува в момента, но препоръчвам да не търсите изхода на проблема и оправданията с училището, ами някъде във вашите собствени среди. Боцкане, пушене, шмъркане и т.н., нека да не задълбавам, че съм лаик в тия области, но това да ми е кусурът. В училище ли ви учат да ги правите тия гадории или мамите и татковците просто не ви стягат достатъчно юздите? Някои от гадориите ги практикуват мамите ви и татковците, други сте ги научили от приятелските кръгове, което пак ме навежда, че се дължи изцяло на средата, а средите пък ги съдаваме ние хората.

Лошото е, че всичко е наопаки в нашия живот- и средата е пълна с обратни (нямам предвид само надяване на хомоти), ами по-скоро делата са ни такива - някой ако ти каже нещо, че еди как си е по-правилно да се направи, ти му теглиш някоя вербална манна небесна и си го правиш посвоему. Това е проблемът на обществото- егоизмът на всички ни да правим нещата наопаки и посвоему, а не както някой друг егоист ни казва как трябва да ги направим. То затова така става, ако някого го пришпорят примерно да се жени- пичът просто отива и си става чистокръвен гей, ей тъй, не щото му е приятно да го шибат отзад, ами да е контра на тоя дето го е съветвал, че му трябва булка. Като кажеш на едно лапе "учи, не стой на компютъра, дрън-дрън", то кво ще направи?

П.П. Ама не като някои хора, които бият контра на всяко раздаване, а немат нужните карти да си изкарат играта, щото и това го има доста често и в живота, и в белота. И на двете места ще пишеш 26, а може и повече!