Малее какъв трус в Пловдив!!!!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Малее какъв трус в Пловдив!!!!
На първия етаж дивана подскочи 
Katochimoto!
Причината, поради която „нищото" не може да се превърне в „нещо", се състои в това, че то не може да се трансформира, без да изостави състоянието си на „небитие", а не може да го направи и като го изостави .
Причината, поради която „нищото" не може да се превърне в „нещо", се състои в това, че то не може да се трансформира, без да изостави състоянието си на „небитие", а не може да го направи и като го изостави .
абе хора не се залъгвайте,че бил 3,5,труса беше вертикален и си беше бая силен,аз съм на 8-я етаж и няма какво да ви казвам,които са от пловдив и региона знаят за какво става на въпрос,сякаш беше поне кам 6-та степен,такъв тътен отдавна не бях чувал,помислих,че пак взривяват нещо в началото,ама като ми се разтресе всичко и аз подскочих от стола на няколко сантиметра тогава се усетих и само можеш да стоиш и да чакаш неизвестното,само дано да няма още,защото съм чувал,че 2-ят е винаги по-силен,а ние път на долу от тия високи панелки нямаме

http://spartakpd.info - "Гладиаторите" на България пак ще възкръснат
lewstherin написа:3.5 не звучи като много, но се усети доста силно, а бях на първия етаж.
3.5 на 1км дълбочина е бая, мани...
България е на границата на земетръсна зона. Да го кажем - земетръсна зона с късмет.
Да , можеби , защото е бил вертикален , затова толкова силно се усети.Просто сега като прочетох 3.5 викам тея са се объркали.По-силно ми се стори.А съм на първия етаж!
Katochimoto!
- lewstherin
- Контакти:
spartaka написа:абе хора не се залъгвайте,че бил 3,5,труса беше вертикален и си беше бая силен,аз съм на 8-я етаж и няма какво да ви казвам,които са от пловдив и региона знаят за какво става на въпрос,сякаш беше поне кам 6-та степен,такъв тътен отдавна не бях чувал,помислих,че пак взривяват нещо в началото,ама като ми се разтресе всичко и аз подскочих от стола на няколко сантиметра тогава се усетих и само можеш да стоиш и да чакаш неизвестното,само дано да няма още,защото съм чувал,че 2-ят е винаги по-силен,а ние път на долу от тия високи панелки нямаме![]()
![]()
В първия момент, като се чу тътена, и аз помислих че е взрив, и просто си останах седнал, след това се раздруса, ама докато се усета...пак си останах седнал. И после мислех че ще се окаже поне 5, за да се е усетило толкова силно.
- pasaden
- Контакти:
Според мен за труса е виновен Христолов!
Докога ще се ебава с нас.Вече прекалява.

Докога ще се ебава с нас.Вече прекалява.
100 години символ на Пловдив
Само да те коригирам,че вторичните са по-слаби.Така,че се успокойте
POPCORN написа:аз съм от сф де ама при нас нищо не се чу.дано да няма повече.напоследък нещо много земетресения на страната.това не е хубу
Абе поне от това, което съм чувал от учените хора, малки трусове са на добре, щото се наместват пластовете, плочите, плоскостите или както се казват. По-лош е варианта "нема, нема... и си ебе макята".
hetfield написа:Само да те коригирам,че вторичните са по-слаби.Така,че се успокойте
Не винаги е така. Имало е случаи, когато има разтърсващ втори трус, а е имало и слаби вторични. Така че никой не знае, кво ще стане довечера. Дано е пак нещо слабо и да продължава да се намества, да не идва премиера да му го намести.

[offtopic]
[/offtopic]Re: Малее какъв трус в Пловдив!!!!
По-добре всяка година да има по един лек трус, отколкото веднъж на 30 години унищожителен.
4 000 и пак ми задай същия въпрос.
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)
Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.
- The deacon
- Контакти:
България наистина е разположена върху район с добре изразена сеизмична активност и това е така защото е част от т.нар. Алпо-Хималайски нагавателен пояс. Особено застрашени са териториите на юг от Стара планина. Доказано е, че платформите са стабилните участаци от тектонските плочи (а Дунавската равнина попада в обхвата на Мизийската платформа). Но на юг от Стара планина тектонските движения продължават! Едно от най-стресиращите огнища е по протежението на т. нар. Маришки разлом. Това е нарушение, което може да бъде съпоставено поне като тип с разлома Сан Андреас в САЩ. Т.е. то е отсед (когато движенията не са вертикални, а са хоризонтални и са свързани с приплъзване на плочите една спрямо друга), така че вероятно това земетресение е свързано с движенията по въпросния Маришки отсед..... Това, че втория трус е най-силния не винаги е вярно! Понякога първият е най-силин, друг път може да е 10-ият!!! Вярно е обаче, че колкото по-начесто се случват леки земетресения, толкова по-добре - освобождава се енергия и шанса да тресне силно намалява! Няма страшно - засега на територията на България са известни само 2-3 разрушителни земетресения за 7-8 века.......