action66 написа:Стига "усмивки от старите ленти" ! Нали сега никой не ви пречи да посещавате храма?! Израснах в тези времена и не помня нищо от това,за което все пишете.Може би някои са страдали,но аз специално си ходех когато поискам в църква.Моите роднини също.И никой не ни е привиквал и не ни е създавал проблеми.Стига с тази ДС! Беше едно чудно,подредено време , когато нещата бяха предвидими за всеки човек.Все недоволници ще изплуват....
Да бе, беше едно чудно и подредено време (роден съм през 1954 година и съм видял много), когато и кадърните, и некадърниците, взимаха еднаква заплата по щат. Когато простият бачкатор взимаше повече от инженера и му се подиграваше. Когато беше пълно със синекурни длъжности - платени профпредседатели, партийни секретари, комсомолски деятели в предприятията, районните, градските, окръжните комитети... Когато всички бяхме равни, но някои бяха по-равни и дечицата на АБПФК влизаха с привилегии в елитните училища, измествайки по-умни но "простосмъртни" деца. Когато за едно жилище или кола (съветска бракма) се чакаше по 15-20 години... Мога да пиша още много, но не ми се разваля настроението на хубавия празник, пък и едва ли нещо ще влезе в чугунените червени мозъци, ще се хабя залудо...