aleksandrov77 написа:eddie написа:Същите гъзолизци на САЩ едно време щяха да правят България 16-та република на СССР. Сега са други, мислят си, че са други, но манталитетът и продажните души са същите..
България над всичко!!!
Напълно съм съгласен това което казваш, че най-верните слуги на комунизма, станаха първи подлоги на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД! Преди искаха да ни правят 16-та република на СССР , а сега вече сме 28-ма република на новия СССР само че в по-лош вариант - Еврогейския Съюз!
По принцип няма нищо по-хубаво от свободата и независимостта! Било тя лична или национална!
За съжаление обаче ние в момента сме опрени до стената и без чужда помощ няма да можем да се освободим от колониалното робство на САЩ и техните подлоги от ЕС сами! Освен това ние имаме голям и силен съсед на юг, на който 500 години му сме сърбали попарата! Този съсед от време на време издава имперските си амбиции!
Накратко казано ние се нуждаем от някой по-голям брат или съюз, който да ни пази от Турция и да ни дава газ и нефт!
Трябва ни чужда помощ! Кой друг би ни помогнал ,освен братска Русия , която ни е освобождавала вече един път от 500 годишно Османско робство?
За това смятам , че сами не можем да се освободим от колониалното робство, като и на времето сами не сме успяли да се освободим от турското робство!
Това са реалностите за съжаление!
Не уважаваш демокрацията, Александров... А това всъщност е чудесен строй, който дава възможност на всички, вкл. и на такива запенени индивиди като теб - да си кажат мнението свободно, без страх от репресия
Така че мнението ти има право да съществува, въпреки че е неграмотно и никой нормален човек не е съгласен с него. Все пак - бъди здрав, щастлив, пътувай повече по света, по-малко се пали и гледай по-спокойно на нещата
Все пак да се заям с теб по същество - какво точно имаш предвид под колониално робство, че не ми е ясно... Ако ни сравняваш с някои папуаси, управлявани от англичани или холандци примерно и то преди 200-300 години - няма аналогия. Защото аз (и всички) имам собственост, мога да уча каквото и където искам, да работя каквото искам, да пътувам където искам, да гласувам за когото искам, и говоря каквото искам, и да дам под съд всеки, когото подозирам, че ми нарушава правата. Ако пък нямам доверие на българския съд, имам няколко варианта да съдя държавата в съдилища на ЕС. Та с колониалното робство нещо не ми се връзва... Що се отнася до цивилизационния избор за ЕС и НАТО - според мен има консенсус в обществото, и това че има единици недоволни като теб - това си е в реда нещата, крякай си - имаш право на мнение
Понеже явно си неграмотен (нищо лично, ще ти обясня) - всъщност най-тежко е било през съветското робство - без право на мнение, без право на частна инициатива, без собственост, без право на пътуване, без право на работа в друг град - чисто крепостничество. Може да ти звучи странно, или скандално - но факт - при Османското "робство" сме били много по-добре - имали сме собственост, въртели сме търговия с цял свят, имали сме високопоставени хора в държавната администрация в Цариград, строели сме фабрики (първата е в Сливен), имали сме Екзархия и т.н. Първата ЖП линия в цялата империя е Варна - Русе. Не случайно през руските войски, преминали Дунав, минава вълна от недоволство, клонящо към бунт, когато виждат живота на "поробените" българи - подредените ниви, китните овощни градини и спретнатите селца - живот, за който крепостните руснаци могат само да мечтаят. Не случайно и четата на Ботев удря здраво на камък, защото всички им затварят вратата, Ботев се разплаква, когато иска агне от един овчар и той му казва няма проблем пич, ама струва еди колко си. И овчаря е бил ербап - не му е мигнало окото да иска пари пред цялата въоръжена чета - защото всъщност сме имали права - и религиозни, и вещни, и всякакви, защото когато турчин обиди българин, българите му фърляли един бой, после го водели при кадията, който решавал да му фърлят още един бой. Малко излизаме от темата, но и Ботев затова загива - четата се разделя, спорейки да се отказват ли, да продължават ли, докато един просто застрелва Ботев и спора приключва...
Русия не ни освобождава, Александров. Сан-Стефанския договор (прочети го, достъпен е) предвижда безкрайна окупация, която ни струва 32 тона злато в края на краищата. Трябваме им за плацдарм за атака към проливите, нищо повече... От Русия нищо хубаво не сме видели - само мизерия и насилие. Като почнеш от Средновековието, когато ни разсипват 2-3 пъти, минеш през вечната помощ към Сърбия за наша сметка след Освобождението, съветската окупация и народния съд, до хибридната война днес... Между другото руснаците още отказват да ни върнат архивите, откраднати през 1944-48. За какво са им, да ги е*а? Нашите се молят - дайте ни поне копия - не и не.
Сега сме членове на НАТО, и няма нищо по-нормално армията ни да тренира с приятелски армии - било тук, било някъде си. Пак ти казвам - по-спокойно, пътувай, чети и се радвай на живота. И по-малко глупости за колониалното робство, че ставаш смешен