Как да спестим пари с малка заплата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
PFCLudogorets
Контакти:

Re: Как да спестим пари с малка заплата

Мнениеот PFCLudogorets » 29 мар 2015 08:05

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Колата е необходимост и отдавна не е лукс.Но ако нямаш възможност я ползвай само при нужда.

Не ми е проблем да си тегля заем и да си взема кола . Сложното идва след това , когато трябва да даваш пари за ремонти , гориво , такси за щяло и нещяло и т.н. . Когато нямаш кола да ти прави тези разходи , имаш предимството да дръпнеш много по-бързо напред . Чак когато се осигуриш със стабилни доходи или пък завършиш напълно образованието си , тогава трябва да си закупиш кола . Тотално не разбирам хората които като вземат да наближават 18 години и "хайде , давай да изкарвам книжка .. че да не остана по-назад от другите" . Аз съм над 20 годишен и книжка все още нямам , защото съм завършил нещо което за да го работя , книжка просто не ми трябва . Кола също по принцип не ми трябва на този етап , тъй като Разград е малък град . Само две причини биха ме накарали да изкарам курсове и да си купя кола и това са , ако създам семейство (без кола няма на къде там вече) или ако ми трябва да работя нещо в сферата на транспортните услуги да речем . Иначе не бих си купил кола , просто за да свалям "мацките" или пък за да "дрифтя" с приятели . Но това си е до човека . Имам познати , които и до кварталния магазин не отиват без кола .. а това е просто пълна простотия според мен .

pomiqr261 написа:Ходете на фитнес, напомпайте се като Брок Леснар, намерете някоя 50-годишна разведена лелка със стабилни доходи, купете си виагра и няма да Ви се налага да мислите за заплата и спестявания. Ще Ви плаща сметките, ще Ви дава пари за дрехи и джобни, ще получавате подаръци и така.

Виж , пари за фитнес давам .. най-малкото защото виждам смисъл в това да изглеждам добре . А колкото до това да си хванете "дърто гадже" , съм абсолютно против . Въпреки че да имаш приятелка над 30-те си има както своите плюсове , така има и много негативи . Позитивите ще са в това че няма да се налага да се охарчиш покрай нея и няма да те занимава с излишни глупости , освен ако не се влюби в теб . И донякъде ще те изцежда на макс , тъй като ще се раздава напълно всеки път . Лошата страна е че ... просто е*еш нещо което вече е минало през ръцете на други поне 20 човека и няма да ти направи кефа , като нещо "по-тясно" .. ако ме разбирате правилно какво имам предвид :P . Ходил съм със жена на 35 и ситуацията беше следната .. да , секса беше УАУ .. но тая "какичка" се влюби в мен (въпреки че има две деца и не е разведена) и всеки ден ми пишеше sms-и че ме обича и т.н. . Което беше АДСКИ досадно , тъй като аз я харесвах ... но чак пък да я обичам :lol: . Имам приятел пък който в момента ходи с по-стара жена (аналогичен пример) , който пък така и не разбра че женицата го използва най-вече защото има кола .

Xamy написа:
pomiqr261 написа:
PFCLudogorets написа:5. ограничете максимално парите, които давате за храна

Направо да не ядем.

От храна не трябва да се пести. Да, може и без синьо сирене или филе за 30 лева, но не трябва да се ядат боклуци.

Не казвам да не се яде .. хаха :) , а просто да не се дават пари за въпросните "филета" и "сини сирена" ;) . Правилното хранене е от изключителна важност за добрата форма .

Blue1914 написа:В среди с приоритети като айфончето, бавареца, кафенцето "на центъра" и бутилката уиски чалготеките няма как да стане. :oops:

Извинявай , но само глупак би се набутал с "айфон" , "баварец" и би ходил често на чалготеките ако взема малка заплата . Това е личното ми мнение . Какъв е смисъла да се правиш на такъв , какъвто просто не си ? Рано или късно колкото и пари да пръскаш по дискотеки , ще стигнеш до момент в който ще си кажеш .. "Добре бе да му се не види .. за к`ъв х*й ги давах тея пари там .. за гадже ли , просто за кефа ли .. струваше ли си , при положение че ако същите тея пари ги бях инвестирал правилно , сега щях да имам по-добър живот" . Повярвайте ми , ако нямате добри приходи ЩЕ стигнете до въпросния извод . Въпроса е да го осъзнаете докато не сте минали 30-те , защото след това става вече мнооого по-сложно и да си намерите по-добра работа и въобще всичко като цяло .

scot

Мнениеот scot » 29 мар 2015 09:10

баце, пишем ти тука, щот карам с около 100 лева на месец.
1. НИКАКВИ КОЛИ И ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ!!!!!! Това е огромен разход, непосилен за хора с малки заплати.
2. КРАЙ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ГЛЕЗОТИИ!!!!!!! - тва пакети, HD диеми - ВЪНЪ! Имам икономичен пакет на близу за 19.90 и дотам. Осигурева ми общуване чрез нета без никви глезотии.
3. Дрехи само от магазини втора ръка и при необходимос.
4. Ток, парно, вода и прочее неща: на минимума.
Подоно поведение калява харектера и смалява егото. Свобода и удоволствие получавам, като ходя по работа, из страната и чужбина с велосипед. Мноо е зареждащо.
А некой почне да ми рекламира излишен разход - моментално дигам скандал. война водих заради мафиотския обир наречен саниране.
Кат поживееш малко така, нещата ти се избистрят и виждаш, че от мноо пари - файдата същата. Само се затлачваш и се обграждаш с фалшиви неща.
Задай си най-важния въпрос: закво искаш да спестиш. и ше разплетеш чорапа на смисъла на твоата съществуване.
Да ти кажем аз закво спестявам: мислех да хада да карам Париж-Брест-Париж 2015. Обаче, не ми се получи. Е, нищо съгъ ше издавам роман дет се казва "Страстна велосипедна целувка" /написах го зимата за шоуто "ръкописът" по БНТ. Ако не пробие там, ше си го издам сам виртулно. че стана мноо откровен, истински и ме въплащава/.
ТА ТАКА, ПАРЕ НЕМА, ОБАЧЕ ИМА ДУХ, ПОЗИТИВИЗЪМ И ЗАБАВЛЕНИЯ.....
И при тебе трее да стане същото. Успех.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 29 мар 2015 09:23

PFCLudogorets написа:Абсолютно ненужно и безмислено е да си купувате кола/мотор/и т.н. , ако заплатата ви е под 600 лева . Много трудно ще задържите гадже за повече от няколко дни , ако нямате превозно средство . Ето какво мога да ви посъветвам аз (ако заплатата ви е под 600 лева чисто месечно) :
1. не си купувайте кола чрез изтеглен заем , а събирайте пари за нея (колата е екстра , а не необходимост)
2. използвайте парите си предимно за подобряване на умствения ви капацитет и външността ви (така ще си намерите по-лесно работа)
3. когато си хващате гадже я предупреждавайте в самото начало че нямате кола , така ще има по-голям шанс да остане с вас за по-дълъг период
4. не си хабете парите за обикновенните дискотеки , а съберете повечко пари и отидете на "Sensation" или друго подобно събитие
5. ограничете максимално парите , които давате за храна и алкохол (само луд човек би давал всеки ден пари за бира или пък водка да речем)
6. спрете да пушите , ако сте пушач (абсолютно финансово самоубийство е човек със заплата под 600 лева , да си купува цигари)
7. седнете и си направете план за един по-дълъг период , за да не живеете "под напрежение"

Това са моите 7 съвета . Бих могъл да ви дам и още , но това са тези които аз следвам и които дават резултат .

Успех .

Напълно съм съгласен с това за колата. Но ми отвръщат много хора с това : "да ама колата ми е необходимост, защото ходя с нея на работа,пътувам извън града бла-бла..."
Тука в България сме го приели,че едва ли не задължително трябва да имаш кола...

Потребителски аватар
hajitsu

Мнениеот hajitsu » 29 мар 2015 09:52

Иди в планината и няма да ти трябват пари чак толкова - само за вода и ток. :lol:
[center]

Код: Избери всички

01001000 01100001 01101100 01100001
01001101 01100001 01100100 01110010 01101001 01100100
[/center]

Потребителски аватар
botevist_75
Контакти:

Мнениеот botevist_75 » 29 мар 2015 10:49

Може би трябва да пусна отделна тема или анкета ,но възниква въпросът : какво значи малка заплата ?

Потребителски аватар
trokadero_
Контакти:

Мнениеот trokadero_ » 29 мар 2015 10:55

Какво ще спестяваш - ако взимаш 500 лв като си платиш сметките и нищо не остава . Какво спестяване ...
Да спестяваме ако взимаме 3000 лв заплата

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 29 мар 2015 11:23

botevist_75 написа:Може би трябва да пусна отделна тема или анкета ,но възниква въпросът : какво значи малка заплата ?

Ако си в голям град(София,Варна) на квартира, малка заплата според мен е 500-550-600 лв. Да не говорим за транспорта , но аз лично от 3 г. Не давам пари за транспорт във Варна , освен ако не ходя до Златни пясъци и др.
Ако си в собствено жилище 500 лв биха били добри пари според мен
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

Потребителски аватар
South_Park

Мнениеот South_Park » 29 мар 2015 11:37

trokadero_ написа:Какво ще спестяваш - ако взимаш 500 лв като си платиш сметките и нищо не остава . Какво спестяване ...

Ако взимаш 3 000 дори ще харчиш повече , тъй като автоматично си вдигаш стандарта.
При всяка заплата може да се спести , ако взимаш 500 , спокойно можеш да заделиш 50 или 10% от доходът си.
[/quote]
Абе курви сини как едно теле от присъстващите не повдига въпроса от къде тея пари за скъпи играчи и треньори, как ще се платят 30те милиона дългове, тръгнал ли е клуба към фалит, и все такива неудобни въпроси.[/quote]

годе

Мнениеот годе » 29 мар 2015 12:03

Синьо сърце написа:
South_Park написа:
Синьо сърце написа:Номерът е да вдигнеш доходите!

Така е , но не е зле и да можеш да се оправяш и с малка заплата и разликата с голямата (в бъдеще) да бъде използвана разумно.

Българският народ е мъдър и е казал :" Баба знае и две, и двеста!". Да, добре е да се оправяш с малкото, но е добре и да изкарваш повече!

Що лъжеш и изопачаваш поговорката? Каква" баба",какви" 5 лева"? Поговорката гласи:" Дупе знае, две и двеста!"Айде, без левскарски номера!

Потребителски аватар
язе
Контакти:

Мнениеот язе » 29 мар 2015 12:23

South_Park написа:
trokadero_ написа:Какво ще спестяваш - ако взимаш 500 лв като си платиш сметките и нищо не остава . Какво спестяване ...

Ако взимаш 3 000 дори ще харчиш повече , тъй като автоматично си вдигаш стандарта.
При всяка заплата може да се спести , ако взимаш 500 , спокойно можеш да заделиш 50 или 10% от доходът си.

Аз нека да взимам 3000, пък няма лошо че ще харча повече... и да се оплаквам, че ми е много голям данъка на мерцедеса, колко му е скъпа поддръжката и колко много гори. 8-)
... и после внезапно си направих секуро.

Върни се в “Свободна зона”