КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Колата е необходимост и отдавна не е лукс.Но ако нямаш възможност я ползвай само при нужда.
Не ми е проблем да си тегля заем и да си взема кола . Сложното идва след това , когато трябва да даваш пари за ремонти , гориво , такси за щяло и нещяло и т.н. . Когато нямаш кола да ти прави тези разходи , имаш предимството да дръпнеш много по-бързо напред . Чак когато се осигуриш със стабилни доходи или пък завършиш напълно образованието си , тогава трябва да си закупиш кола . Тотално не разбирам хората които като вземат да наближават 18 години и "хайде , давай да изкарвам книжка .. че да не остана по-назад от другите" . Аз съм над 20 годишен и книжка все още нямам , защото съм завършил нещо което за да го работя , книжка просто не ми трябва . Кола също по принцип не ми трябва на този етап , тъй като Разград е малък град . Само две причини биха ме накарали да изкарам курсове и да си купя кола и това са , ако създам семейство (без кола няма на къде там вече) или ако ми трябва да работя нещо в сферата на транспортните услуги да речем . Иначе не бих си купил кола , просто за да свалям "мацките" или пък за да "дрифтя" с приятели . Но това си е до човека . Имам познати , които и до кварталния магазин не отиват без кола .. а това е просто пълна простотия според мен .
pomiqr261 написа:Ходете на фитнес, напомпайте се като Брок Леснар, намерете някоя 50-годишна разведена лелка със стабилни доходи, купете си виагра и няма да Ви се налага да мислите за заплата и спестявания. Ще Ви плаща сметките, ще Ви дава пари за дрехи и джобни, ще получавате подаръци и така.
Виж , пари за фитнес давам .. най-малкото защото виждам смисъл в това да изглеждам добре . А колкото до това да си хванете "дърто гадже" , съм абсолютно против . Въпреки че да имаш приятелка над 30-те си има както своите плюсове , така има и много негативи . Позитивите ще са в това че няма да се налага да се охарчиш покрай нея и няма да те занимава с излишни глупости , освен ако не се влюби в теб . И донякъде ще те изцежда на макс , тъй като ще се раздава напълно всеки път . Лошата страна е че ... просто е*еш нещо което вече е минало през ръцете на други поне 20 човека и няма да ти направи кефа , като нещо "по-тясно" .. ако ме разбирате правилно какво имам предвид
Xamy написа:pomiqr261 написа:PFCLudogorets написа:5. ограничете максимално парите, които давате за храна
Направо да не ядем.
От храна не трябва да се пести. Да, може и без синьо сирене или филе за 30 лева, но не трябва да се ядат боклуци.
Не казвам да не се яде .. хаха
Blue1914 написа:В среди с приоритети като айфончето, бавареца, кафенцето "на центъра" и бутилката уиски чалготеките няма как да стане.
Извинявай , но само глупак би се набутал с "айфон" , "баварец" и би ходил често на чалготеките ако взема малка заплата . Това е личното ми мнение . Какъв е смисъла да се правиш на такъв , какъвто просто не си ? Рано или късно колкото и пари да пръскаш по дискотеки , ще стигнеш до момент в който ще си кажеш .. "Добре бе да му се не види .. за к`ъв х*й ги давах тея пари там .. за гадже ли , просто за кефа ли .. струваше ли си , при положение че ако същите тея пари ги бях инвестирал правилно , сега щях да имам по-добър живот" . Повярвайте ми , ако нямате добри приходи ЩЕ стигнете до въпросния извод . Въпроса е да го осъзнаете докато не сте минали 30-те , защото след това става вече мнооого по-сложно и да си намерите по-добра работа и въобще всичко като цяло .