Черно море може да обезсмисли вноса на природен газ.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
aleksandrov77

Re: Черно море може да обезсмисли вноса на природен газ.

Мнениеот aleksandrov77 » 13 яну 2015 20:42

зеления написа:
aleksandrov77 написа:Лошото е , че ние държава НЯМАМЕ, а сме колония на Брюксел , Тел Авив и Вашингтон! Сиреч дори и колонията на САЩ наречена България да добива някакъв газ цялата или почти цялата печалба ще отива за Брюксел и Вашингтон!
За да добиваме газ и да почнем да печелим ПЪРВАТА И НАЙ-ВАЖНА ЗАДАЧА е да се освободим ОТ КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ ОТ ЕС! :!:

Чудя се: може ли човек да е толкова жалък и прост! И анти българин!

Като нямате аргументи срещу мен , веднага започват обидите ! Нормално за вас хамериканофилите!
За жалост България е колония и в родината ни се случва това , което наредят от Брюксел , Тел Авив и Вашингтон! :(
Но фактите са следните - откакто България е далеч от Русия и близо до САЩ се дебългаризира ,циганизира , турцизира и ислямизира!
Комунизмът беше сменен с една още по-лоша система наречена НОВ СВЕТОВЕН РЕД дирижирана от САЩ и ЕС!
САЩ ни наредиха - нарежете си ракетите "СС 23" - колониалните ни политици ги нарязаха!
От САЩ и ЕС ни наредиха - "унищожете всички печеливши заводи и предприятия" - колониалните ни политици ги унищожиха!
От Брюксел ни наредиха" затворете четирите реактора на АЕЦ Козлодуй" , спрете "Южен Поток ","АЕЦ Белене", "Бургас - Александруполис" и всички печеливши за България проекти - колониалните ни политици ги спряха!
Дойдоха трима американски сенатори и наредиха на послушния слуга Орешарски - "Подай оставка и да има избори", за да назначат още по-послушния слуга на САЩ и техните подлоги от ЕС Бойко Борисов ! Факт!
Търпяхме "Десетилетие на ромското включване" по нареждане на Брюксел , Тел Авив и Вашингтон и ромите се множат! А лошото е , че към тях вече в България има доста бежанци , 80% от които имигранти! :(
Лошото е , че под диктовката на системата на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД в България беше подменен етническия състав на населението! Преди 1989г. българите бяхме 95% от населението в България , сега благодарение на увеличаващата се циганска и турска раждаемост , приемането на тъй наречените бежанци , които също имат висока раждаемост и намаляваща българска раждаемост българите сме вече 55% от населението в България и то 50% от тях са пенсионери и хора над средната възраст! :(
Циганската раждаемост се стимулира от НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД осигурявайки всякакви социални помощи и придобивки на циганите и безплатен ток , возене в автобусите безплатно и т.н. , българите не получаваме тези придобивки!
Ако така се развиват демографските тенденции , до 30-40 години българите ще бъдем екзотично малцинство в собствената ни държава! :(
Жалко но факт! :(
Ако не ми вярвате оставете компютрите за 2-3 дена и се поразходете из България по малките градове и села да видите за какво става въпрос!
Затова аз съм противник на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД, защото тази система е антибългарска!
"Евроатлантиците" от ЕС и НАТО са врагове на България!
За това моята позиция е да напуснем час по-скоро антибългарските структури на НАТО и ЕС и влизане в лоното на Русия и в Евразийския икономически съюз , защото ние българите сме създали това Евразийско пространство! :!:
Да живее България!
ВПЕРЁД ЗЕНИТ!
ВЛАДИМИР ПУТИН Е ПОЛИТИК НОМЕР 1 НА 18-ТИ, 19-ТИ,20-ТИ И 21-ВИ ВЕК! СЛАВА НА ВЛАДИМИР ПУТИН - КОШМАРЪТ НА САЩ!
БЪЛГАРИЯ И РУСИЯ - БРАТЯ ЗАВИНАГИ!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!
НЕ НА КОЛОНИАЛНОТО РОБСТВО НА САЩ И ЕС!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 13 яну 2015 21:22

Libera написа:Малоумните русофоби са готови да добиват гориво и от лайна, само и само да се огъзят на американските компании. Ние не можем да добием от лед вода, но ще добиваме сероводород! Каквото и добиване в Черно море да има, ще се прави от чужди компании и интересът им не е да ви е евтин токът!

Прекрасно казано, впечатлен съм! :)
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 13 яну 2015 22:12

Наивно ми се иска и аз да вярвам в това, но по скоро съм песимист. Ние сме слаба държава, ако имаше подобни ресурси тук, отдавна щяха да бъдат присвоени от някой друг.

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 13 яну 2015 22:17

honda написа:
Цецо Чука написа:
honda написа:Не знам дали ти е известно ,че сероводорода(H2S) е наричан "безшумния убиец" или "съвършения убиец" понеже няма цвят,мирис( в много малки концентрации може да има мирис на пържени яйца)

Няма как да му е известно това,понеже тва което си написал приятелю е чудовищна глупост.
И на малките деца им е известно че сероводорода дори и в малки концентрации смърди та се не трае на развалени, а не пържени яйца.
Прозвището "безшумния убиец" принадлежи на въглеродния моноксид.

Въобще,проверявай си фактите ако искаш хората да те приемат насериозно,защото така каквото и да си написал след този сакат преамбюл, то губи всякаква тежест.

По въпроса за добиването на енергия от сероводорода-чудесна идея, е тва е нещо което си заслужава да се инвестира в него, не чикии като шистовия газ...

Ако искаме да бъдем максимално точни сероводорода може мирише на много слабо на пържени яйца в много малки концентрации(0.1-1 ppm),на развалени яйца миришат обикновено някои други серни съединения. При концентрации над 1 ppm( каквито ще имаме при едно евентуално изтичане)няма никаква миризма и не може да бъде засечен по никакъв начин (възможно е сълзене на очите,но там ,където може да се появи сероводород може да съзлят очите по хиляди други причини) освен чрез специализирано оборудване. Това е причината за изключително многото смъртни случаи дължащи се на сероводорода. Няма никакви белези по които може да бъде засечен ,освен чрез съответните датчици-преносими или фиксирани. За "безшумния убиец"- поне според OPITO(Offshore Petroleum Industry Training Organization) това е ....сероводорода H2S.
Не знам доколко си заслужава идеята за добив на енергия от сероводород (не съм специалист точно по тази материя),но знам как процедират с него Петролодобивните компании,ако си виждал платформа и ти ще знаеш ;) . Лично на мен петролодобивните компании не ми изглеждат профани.

Мисля че си прав. Всичката мара втасала сега ще заквасва морето.

dromihait
Контакти:

Мнениеот dromihait » 14 яну 2015 09:16

ivan56 написа:
Доста интересно,ама да видим какво ще кажат лобистите от едната и другата страна. :?

Не знам кои са лобистите "от другата страна", но от "едната" скочиха - рубладжиите във форума за всеки случай се втурнаха вече да защитават енергийните интереси на Матушка Рус, при все че проектът е твърде далеч от фаза реализация...
По темата: дано добивът рано или късно стартира. Изглежда изгоден за страната ни във всяко едно отношение. За съжаление не съм голям оптимист да се случи в обозримо бъдеще.

Върни се в “Свободна зона”