Работодателите против вдигане на минималната заплата

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Re: Работодателите против вдигане на минималната заплата

Мнениеот dreben23 » 28 ное 2014 21:30

Не много, а направо болшинството фирми си те осигуряват на минимална заплата, други дори не те осигуряват, ама ще го разбереш чак като ти дотрябва стаж за пенсия. Между другото, студентите които са в момента и ги карат да попълват декларации за здравно осигуряване също е добре да си проверяват от време на време плащат ли им се здравните, защото и там правят мизерии. ;)
Аз имах такъв период в който бях студент и не са ми внасяли за някои месеци-внасят си ги избирателно. :mrgreen:
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Неутрален
Контакти:

Мнениеот Неутрален » 28 ное 2014 21:40

Не е много по темата, но е там някъде това което ще напиша. Щом има ЗАКОН, значи минималното заплащане трябва да бъде 340 лева ! Някой знае ли дали собственика на взривения завод в Горни Лом е осъден, защото заплатите са били около 200-250 лева ? не ме разбирайте погрешно, но докато има "Другари" капиталисти, тъй ше е тя. Онзи ден изрода Б. Данев говори че колкото по малки заплати толкова по ефективен и проспериращ щял да бъде бизнеса , съответно държавата. И след това изказване НЕ последва никаква реакция. Да се смее ли да плаче човек от такива агенти бизнесмени т.е. селски тарикати ! Синдикатите говорят с факти, БВП на БГ е 47 % спрямо това на ЕС, обаче заплатите около 22-25 %. Реакция никаква отново, глас в пустиня както се казва. А дали другаря Тренчев и онзи другия му колега Димитров виждат какво означава синдикат в ГЕрмания, Франция, Гърция ? ВИждат, обаче са слепи от пачки които държавата им дава всяка година, а народа прост и си трае, супер направо идилия. Преди време , излезе информация от завод за преработка на зеленчуци и плодове, заплати около минимума, а шефа все повтарял, пари нема стегнете се малко. Обаче за нови коли всяка година , пари има, но не и за модернизиране на производството или обучение на персонала. Та така, тези дето имат малко в главата не разчитат на никой, сядат си на задника и изкарват добри пари , а на тези дето не им се живее в тази кочина, терминал 1 или 2, евентуално ЦГ и всеки да се спасява.

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 28 ное 2014 21:50

dreben23 написа:Не много, а направо болшинството фирми си те осигуряват на минимална заплата, други дори не те осигуряват, ама ще го разбереш чак като ти дотрябва стаж за пенсия. Между другото, студентите които са в момента и ги карат да попълват декларации за здравно осигуряване също е добре да си проверяват от време на време плащат ли им се здравните, защото и там правят мизерии. ;)
Аз имах такъв период в който бях студент и не са ми внасяли за някои месеци-внасят си ги избирателно. :mrgreen:

Отдавна осигуряването е разделено на видове професии и всяка професия има минимален осигурителен праг, така леко си писал по инерция, дори имам случай, че те осигуряват на повече, а вземаш по-малко.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
caci

Мнениеот caci » 28 ное 2014 22:08

Боклуците в парламента вместо да съживяват икономиката и да се вдига БВП те пак мислят да си вдигат заплатите и данъците на работещите,а според мен трябва премахване на плоския данък и те да плащат най малко 40%.
Интервю на ген. Джуров:
-Армейският спортен клуб беше и остава носител на социалистическия морал и един от символите на успеха на Народната власт. Затова създадохме нашия ЦСКА.Това не беше грешка!
А аз мразя тази грешка цска!

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 ное 2014 22:35

caci написа:Боклуците в парламента вместо да съживяват икономиката и да се вдига БВП те пак мислят да си вдигат заплатите и данъците на работещите,а според мен трябва премахване на плоския данък и те да плащат най малко 40%.

И пенсионната възраст.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 28 ное 2014 22:36

Ясно е, че пазарът определя мин. заплата, но никой няма да пострада, ако държавата удари едно малко рамо. Все пак държавата има социална роля в цялата работа и освен свободен капитализъм, трябва да има и малко държавност. 20-30-40 лв. увеличение, категорично няма да повиши безработицата, това са нелепи оправдания на бизнес организациите и синдикатите.

Потребителски аватар
howmen
Контакти:

Мнениеот howmen » 28 ное 2014 22:40

BadBoy написа:
dreben23 написа:Не много, а направо болшинството фирми си те осигуряват на минимална заплата, други дори не те осигуряват, ама ще го разбереш чак като ти дотрябва стаж за пенсия. Между другото, студентите които са в момента и ги карат да попълват декларации за здравно осигуряване също е добре да си проверяват от време на време плащат ли им се здравните, защото и там правят мизерии. ;)

Отдавна осигуряването е разделено на видове професии и всяка професия има минимален осигурителен праг, така леко си писал по инерция, дори имам случай, че те осигуряват на повече, а вземаш по-малко.

Инерцията от наивността която имаш ли?
Много е глупаво човек който няма идея от живота да дава тон....не смяташ ли?
Хайде провери колко хора работят под минимума определен „УЖ“ законово!!!
You`re My Wicked Live

Потребителски аватар
Kris_men2000

Мнениеот Kris_men2000 » 28 ное 2014 23:11

diplomat написа:
Player написа:За поредна година повечето работодатели са против вдигане на минималната работна заплата. Оправдания вадят всякакви, дори абсурдни и комични за да си задържат парите при тях и да останат повечето българи пак най-бедни в Европа. Едно от основните им е че ще се задуши бизнеса и щяло да има фалит на фирми. А колко фирми могат да плащат в пъти повече от това което плащат сега? А че ще се повиши покупателната способност на населението и ще се задвижи по-този начин бизнеса и икономиката не мислят ли? Като седим година след година на едно ниво как ще вдигаме стандарта си и ще настигаме средноевропейските заплати? Всички плюят по държавата и то заслужено, но в този случай голяма вина имат сдруженията на работодателите които не пускат кокала. Защо в другите държави бизнеса плаща много повече, а тука не иска. Да не би там да са по-глупави от нашите, че да си раздават парите? Защо държавата изобщо пита тях дали да плащат по-големи заплати, а не пита народа дали е съгласен да плаща по-големи сметки за какво ли не?

А колко са фирмите, които не могат да плащат в пъти повече, знаеш ли? Или си мислиш, че всеки втори работодател е като Домуса и Ганчев?!? :shock:

Всички фирми брато.Щом може да си позволи да кара Х6 и да плаща на жена си - любовницата си прищявки по за 10 000 лева на месец и след това реве ,че нямал пари и не плаща заплати по 3 месеца и повече.Това какво значи ,че не е бизнесмен а прост шарлатанин или играч на дребно.Затова мор до дупка и никаква жал за тъпите бизнесмени.Който не му отърва да зарязва бизнеса и да започва да работи за 340 лева.тогава да го видим КАК ЩЕ РЕВЕ КАТО ХИМАЛАЙСКА МЕЧКА.Затова никаква жал за измислените бизнесмени и мор до дупка докато пукнат.
Левски е като заспал вулкан.Стои си там горе на върха величествен,кротък и заспал.Но изригне ли всички горещо се молят на Господ да ги пощади. БОГ ПРОЩАВА НО ЛЕВСКИ НЕ.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 28 ное 2014 23:20

Kris_men2000 написа:Всички фирми брато.Щом може да си позволи да кара Х6 и да плаща на жена си - любовницата си прищявки по за 10 000 лева на месец и след това реве ,че нямал пари и не плаща заплати по 3 месеца и повече.Това какво значи ,че не е бизнесмен а прост шарлатанин или играч на дребно.Затова мор до дупка и никаква жал за тъпите бизнесмени.Който не му отърва да зарязва бизнеса и да започва да работи за 340 лева.тогава да го видим КАК ЩЕ РЕВЕ КАТО ХИМАЛАЙСКА МЕЧКА.Затова никаква жал за измислените бизнесмени и мор до дупка докато пукнат.

Всички не са, защото наистина има хиляди фирми за които увеличение на заплатите с по 40 лв. са много. Като например за собственичката на кварталния магазин в Каспичан. Тя печели в най-добрия случай 2 пъти повече от заплатата която плаща на единствената си продавачка, която я сменя.
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 28 ное 2014 23:31

Егати фирмата, в която чистачката взема под 400 лв.

Върни се в “Свободна зона”